Per L.B i A.S/  Van ser triades el divendres 30 de juny, en la primera nit de preseleccions  i el dissabte 1 de juliol en unes vetlades que mai oblidaran. Passe el que passe en els pròxims mesos, les representants dels sectors Quatre Carreres, Russafa A, Russafa B i Mislata s’emporten per sempre el record d’eixa nit en la qual, envoltades pels seus amics i companys de falla, van ser nomenades com a candidates del seu sector per a la Cort d’Honor de 2018.

 Sector Quatre Carreres

cuatre-carreres--recortada

Claudia González: «M’agrada molt vestir-me i pentinar-me de valenciana»

A Claudia no li importaria que junt amb la Fallera Major Infantil hi haguera un president que representara els xiquets fallers. Això si, pocs canvis més faria, perquè les Falles li encanten com estan i no afegiria ni llevaria res. El que més li agrada és vestir-se i pentinar-se de valenciana i, a banda del món faller que viu des de la comissió Sapadors – Vicent Lleó, disfruta amb la gimnàstica aeròbica.

Rosa Castañeda Quiroga: «M’agrada ballar jotes a la meua Falla»

Rosa balla jotes en la seua falla S. Valer – Avgda. de la Plata i, a sa casa, li agrada tocar el piano. Reivindica més jocs al casal per als xiquets i li preocupa que els més menuts arriben molt cansats a la fi de l’Ofrena. Ens comenta molt orgullosa que la seua germana també va estar preseleccionada i que li agradaria arribar a la Cort, sobretot, per donar eixa alegria a la seua Falla.

Alba Miquel Molina: M’agradaria que les Falles duraren més dies»

Alba somia amb unes Falles més llargues, «és que m’ho passe molt bé a la meua falla«. Li encantaria poder representar a tot València i viure l’Ofrena des de la Cort de la Fallera Major Infantil. Li agrada practicar balls regionals a la seua falla, la comissió Rubén Vela – Avgda Dr. Walksman. 

Marta Pacios Buch: «La Cremà és un moment únic»

Si ha de triar un moment del seu regnat a la Falla Garcia Lorca – Oltá es quedaria amb la Cremà, pel que té d’emotiu i perquè entre les flames Marta va recordar tots els moments viscuts durant dotze mesos únics. Considera que una representant de la Cort d’Honor ha de saber on està i ser pròxima a la gent, unes característiques que considera que ella té, però també moltes de les seues companyes.

Aroa Aguilar Fenollosa: «Les falles es viuen els 365 dies de l’any»

A Aroa li agradarien unes Falles més popularitzades «hi ha molta gent a València que no coneix la Festa, que no sap que es viu els 365 dies de l’any«. El seu iaio és tenor i pot ser per això té guardada a la memòria una Falla que anava al voltant del tema de l’òpera i els castrati. Es defineix com una persona constant i lluitadora «quan tinc un somni, lluite per aconsseguir-ho«.

Inés Peralta: «M’agrada el procés d’elegir teles, seleccionar dibuixos i colors per als vestits de valenciana»

Esta especialista en I + D i estudiant de dos màster, dedica el seu temps lliure a una de les seues aficions: la gastronomia. «M’agrada que em cuinen, però si he de fer-ho jo, també ho faig». També és una amant de la indumentària de valenciana, «comparteix amb ma mare l’amor pels vestits, tant elegint teles, com colors o  dibuixos«. Inés va formar part de la Cort d’Honor Infantil de l’any 2004, encapçalada per Laura María Ortega i l’any passat ja va estar preseleccionada. La seua comissió és Marqués de Lozoya – Poeta Cervera Grifols.

Claudia-González-González-Falla-Zapadores---Vicente-Lleó
Claudia González. Falla Sapadors – Vicent Lleó.

Rosa-Castañeda-Quiroga Falla-Hort-de-Sant-Valer-La-Plata-recortada
Rosa Castañeda Quiroga. Falla Hort de Sant Valer-La Plata.

Alba-Miquel-Molina-Falla-Rubén-Vela---Dr-recortada
Alba Miquel Molina.Falla-Rubén Vela- Dr, Walksman.

Marta-Pacios-Buch-Falla-García-Lorca---Oltá-recorta
Marta Pacios Buch. Falla García Lorca-Oltá.

Inés-Peralta-Marques-de-Lozoya-poeta-cervera-grifol-quatre-c-recor
Inés Peralta. Falla Marqués de Lozoya- Poeta Cervera Grifols.

Aroa-Aguilar-Fenollosa-Falla-Zapadores---Vicente-Lleó
Aroa Aguilar Fenollosa. Falla Sapadors-Vicent,Lleó.

Sector Russafa B

russafa-b--recortada

Teresa Zurano Cívico: «M’agradarien unes Falles més llargues»

De les Falles es queda amb els petards, la música i la indumentària. De l’últim destaca el seu preciós vestit de color blau de la seua Presentació, confeccionat per José Polit. Com a crítica fallera, ho té claríssim, vol unes festes més llargues. La Setmana Fallera es queda curta per a esta jove de la falla Cuba – Puerto Rico.

Paula Montero Merino: M’encantaria tornar a ser Fallera major quan siga més gran»

Paula ho té clar: «Les falles haurien de durar tot el mes de març«, tot i que advoca perquè es replantegen alguns actes que són molt tard a la nit perquè «no siguen tan cansats per als xiquets» i no acaben ací les seues reivindicacions, «faria parelles mixtes de xiquets i xiquetes en la Cort d’honor i per a la Fallera Major«. Paula encara té molt a dir així que li encantaria tornar a ser Fallera Major quan siga més gran. Que prenguen nota en la seua comissió Cadis – Dénia.

Andrea Miralles Serrano: «Vaig disfrutar molt al sopar de recompenses»

Andrea és graduada en magisteri i en empresarials i treballa d’administrativa, a més a l’estiu canta en una orquestra i encara li queda temps per a la música, la lectura i el cinema. Dels actes com a Fallera Major en la seua comissió Peris i Valero – Cuba es queda amb la Presentació, però també amb actes més xicotets com ara el sopar de recompenses on va poder homenatjar amics i companys de la Falla als quals coneix des de fa molts anys.

Alba Gutiérrez Pagán: «M’apassionen les teles de valenciana»

«Pertànyer a una Falla és com tindre una família molt gran amb la qual pots compartir l’emoció de la Festa«, ens comenta Alba, de la comissió Cadis – Literat Azorín. De la indumentària de valenciana es queda, sobretot, amb les teles «em va costar mesos triar els teixits per als meus vestits de Fallera Major, no em cansava mai de vore noves propostes«. Com a referents de Fallera Major no se’n va molt lluny en el temps, «trobe Raquel Alario espectacular«.

Teresa-Zurano-Civico-Falla-Cuba---Puerto-Rico-recortada
Teresa Zurano Cívico. Falla Cuba-Puerto Rico.

Paula-Montero-cadis-denia-russafa-b-recor

Andrea-Miralles-Peris-y-Valero--cuba-russafa-b-recortada
Andrea Miralles. Falla Peris y Valero-Cuba.

alba-gutierrez-cadis-literato-reina-doña-germana-rusafa-b-recortada
Alba Gutiérrez. Falla Cadis-Literat Azorín.

Sector Russafa A

russafa-a--recortada

Clara Prósper Ibáñez: «M’encanta la vida en el casal i els berenars infantils»

Clara destaca de les Falles l’Ofrena, però no és l’únic, també es queda amb els berenars infantils, la vida en el casal i qualsevol moment compartit amb la seua Comissió Mestre Aguilar – Maties Perelló. A banda de la vida fallera, a Clara, de 10 anys,  li agrada patinar i llegir.

Isabel Guiñón Alonso: «De les Falles no canviaria absolutament res»

El que més li agrada és vestir-se de valenciana, tot i que reconeix que també li agrada tota la festa que envolta les falles. El seu vestit favorit és en color marró claret «amb unes flors molt xules«, fet per Josep Corts Indumentaristes, com tots els seus vestits. Respecte als seus actes favorits, destaca la Plantà a la seua comissió, Maties Perelló – Luis Santàngel, tot i que es mostra rotunda a l’assegurar que de les Falles, no canviaria absolutament res.

Cristina Ochando: «Cal acostar les Falles al veïnat»

Cristina és de les que aposten per lluitar per apropar les Falles al veïnat des de la seua comissió Pintor Salvador Abril – Pedro III el Grande i té molt clar que una component de la Cort d’Honor ha de sentir la festa, ser natural i propera, és per això que té moltes referències en les representants d’altres anys: com ara Carmen Sancho o Gueguel Massmanian.

Lucía Serrano: «Del meu regnat em quede amb la sorpresa que mon pare haja sigut el meu mantenidor»

«Els fallers tenim l’oportunitat de viure la vida més intensament i de sentir coses que la resta de gent es perd«, és almenys el pensament de Lucía, de la comissió Regne de València- S. Valer. Del seu any de regnat es queda amb la gran sorpresa que son pare fora el seu mantenidor, reconeix que ha viscut un any de moltes sorpreses. Si arribara a la Cort, tindria en Claudia Villodre, Fallera Major Infantil de València 2014 i membre de la seua falla, la millor de les conselleres.

Clara-Prósper-Ibáñez-Falla-Maestro-Aguilar---Matias-Perelló
Clara Prósper Ibáñez. Falla Maestro Aguilar-Matias-Perelló.

Isabel-Guiñón-Matias-Perelló-Luis-santángel-russafa-b-recor
Isabel Guiñón. Falla Matias Perelló-Luis Santángel.

Cristina-Ochando-Navarro-Falla-Pintor-Salvador-Abril---Pedro-III-El-Grande-recorta
Cristina Ochando Navarro. Falla Pintor Salvador Abril – Pedro III El Grande.

Lucia-Serrano-Regne de València.- Sant Valer.
Lucia Serrano. Falla Regne de València.- Sant Valer.

Sector Mislata

sector-mislata-indumentat-recortada

Adriana Cócera Cervera: «Em quede amb la Presentació, l’Ofrena i la Plantà»

Quan li preguntes a Adriana pels seus actes favorits comença a parlar i no acaba mai: «em va agradar la meua Presentació com a Fallera Major Infantil, la plantà per la Comissió de la meua Falla Padre Santonja – Cardenal Benlloch, el meu ninot, l’Ofrena i més aquest any quan en entrar a la Mare de Déu digueren el meu nom». Tot i que és el segon any que està preseleccionada, els nervis assegurasón els mateixos.

Alba Domínguez Cádiz: «M’encanta la Presentació»

Quan li preguntes a Alba per aficions te n’adones que és una xiqueta molt activa; «practique la guitarra, vaig a la piscina, cante en el cor i estudie solfeig«; reconeix que el seu any com a Fallera Major Infantil de la comissió Creu i Mislata va disfrutar especialment de la Presentació «tot t’ho dediquen a tu, eres el centre d’atenció en l’obra de teatre, els balls, els discursos. També m’agradava participar en les presentacions quan altres companyes eren les homenatjades com a Falleres Majors» i, per descomptat, aposta per una setmana fallera més llarga.

Marta Sobrino: «Sóc una apassionada de la indumentària»

Marta ha estudiat magisteri i prepara ara oposicions, en el seu temps lliure li agrada estar amb els amics, el cine i la platja. Es defineix com una apassionada de la indumentària i els seus vestits estan pensats al detall i amb molta  cura. Esta fallera de la comissió Creu i Mislata ja té experiència perquè va estar en la Cort d’Honor infantil l’any 2001.

Patricia Castillo: «M’agradaria que tot el món tinguera més facilitats per poder disfrutar de la setmana fallera»

Quan li preguntes a Patricia per una Falla fixada en la seua memòria, li ve al cap la falla municipal de 1999 «la del Gulliver«. Pel que respecta a les coses que milloraria, advoca perquè tot el món tinga més facilitat per a poder disfrutar de la Setmana Fallera. Per a Patricia les falles són un estil de vida i el comparteix amb la seua comissió la falla L’Eliana – Cid.

Aitana-Cocera-Cervera-Falla-Padre-Santoja---Cardenal-Benlloch
Aitana Cócera Cervera. Falla Padre Santoja – Cardenal Benlloch.

Alba-domínguez-Creu-i-mislata-recortada
Alba Domínguez. Falla Creu-i-Mislata.

Marta-Sobrino-Martínez-Falla-Cruz-y-Mislata
Marta Sobrino Martínez. Falla Creu i Mislata.

Patricia-Castillo-Echevarría-Falla-L'Eliana---Cid-recortada
Patricia Castillo Echevarría. Falla L’Eliana-Cid.

Previous post

Batalla de Flors de València: una festa que es reivindica com a Bé d'Interés Cultural

Next post

Propuestas para un armario fallero abierto y ordenado