Dissabte 8 de juliol van ser triades les candidates, entre d’altres, dels sectors Poblats al Sud, Creu Coberta i Quart de Poblet – Xirivella. Pocs dies després, la popular Casa de les Roques es convertia en testimoni de la seua primera trobada amb els mitjans de comunicació, una bona manera de trencar mà i conéixer un poc millor estes joves.

Sector Poblats al Sud

Poblats-al-sud
Les candidates de Poblats al Sud.

Estela- indumentat
Estela Quilis, Falla Glòria – Felicitat- El Tremolar

Sandra Aliño Poblats
Sandra Aliño. Falla Hellín – Pere Luna

Nadia-Gonzalez-(Poblats-al-sud)
Nadia González.  Falla Riu Segura – Forn d’Alcedo

nEUS Martí Poblats al sud
Neus Martí. Falla Jesús Morante i Borrás – Caminot.

Estela Quilis Tamarit: «M’encanta la Cremà»

Estela té 9 anys i pertany a la comissió Glòria – Felicitat- El Tremolar estudia al col.legi El Rosario i la seua passió, junt amb la seua falla, és la gimnàstica rítmica. Tímida i discreta – almenys davant d’aquesta periodista- s’emociona en parlar-nos del seu vestit de Fallera major, un trage blau, «però un blau fort«, que li van confeccionar en Roa. Fora de les respostes més convencionals, Estela ens assegura que el que més li agrada de les Falles són els petards i el moment màgic de la Cremà.

Sandra Aliño Mocholí: «No m’esperava que em nomenaren en la Preselecció»

Als seus 11 anys, té molt clar que esta Preselecció és el colofó perfecte al seu any com a Fallera Major de la comissió Hellín – Pere Luna «si m’ho he passat bé com a Fallera Major, ser de la Cort seria tornar-ho a viure però millor encara«. Amant de les sorpreses com les que va tindre en la seua presentació i en la preselecció «no m’esperava que em nomenaren a mi«. Reconeix que el que més li agrada és vestir-se de valenciana amb el seu trage confeccionat el Álvaro Moliner i ballar a les discomòvils.

Nadia González Farinós: «M’apassiona el món de la indumentària»

Esta professora d’anglés, expressiva i alegre, ens assegura que la seua vida gira entorn de les falles; es defineix com a curiosa pel que respecta al tema indumentària: «m’encanta investigar al voltant de les teles, conéixer la seua història i tinc pendent la lectura d’algun llibre d’este tema«. Com a imatge del seu regant a la comissió Riu Segura – Forn d’Alcedo es queda amb la primera filera del patí de butaques el dia de la seua Presentació, amb sa mare, sa tia i la seua sogra emocionades, «és quan te n’adones  que la teua il.lusió és la de la teua família, que estan amb tu al cent per cent«

Neus Martí Beltrán: «mantindria la doble Crida d’enguany»

Estudiant d’un grau d’educació física, reconeix que és una dona amb caràcter però també creu que és senzilla, propera a la gent i amant de la festa, característiques que, en la seua opinió, ha de tindre una component de la Cort d’Honor. Advoca perquè s’institucionalitze la doble Crida que em tingut enguany: «una més internacional i altra en clau fallera«. Encara que la seua Falla Jesús Morante i Borrás – Caminot és de tipus experimental i li agrada molt, recorda enguany els cavalls de la falla de El Pilar i és que Neus també és amazona en el seu temps lliure.

Sector Quart de Poblet – Xirivella

Quart-Xirivella
Components seleccionades al sector Quart de Poblet – Xirivella. Amb l’absència de Raquel Sebastián que no va poder estar present en esta sessió.

Sofia Vivo Quart
Sofía Vivo. Falla Mestre Serrano – Alacant

Iratxe Triguero Quart
Iratxe Triguero, Falla Tribunal de les Aigües

nekal
Nekal Martínez. Falla Luz Casanova – Pare Espasa.

Alba Naranjo Quart
Alba Naranjo. Falla València – Teodor Llorente

Estefanía-Mestre-Quart
Estefanía Mestre. Falla Pius XII – Jaume Roig.

Sofia Vivo Molina: «La meua iaia va ser de la Cort d’any de la Riuà»

La seua iaia va ser membre de la Cort d’honor el 1957 l’any de la Riuà i Sofia el porta molt a gala, tot i que com a referència més recent ens assenyala una companya de nom, Sofía Soler, Fallera major Infantil 2016, «perquè és del meu sector«. A esta Sofía, que pertany a la comissió Mestre Serrano – Alacant,  li encanten els idiomes, estudia anglés i valencià, però li encantaria aprendre francés. I és que un nom com el seu que significa sabiesa marca el caràcter.

Iratxe Triguero Sillas: «m’agradarien més dies de Falles»

Iratxe té 10 anys i toca la guitarra espanyola, a més li encanta cantar i ballar, però el que li agrada de veritat són les Falles, de fet, és de les que aposten perque la setmana fallera s’allargue més. Com a proposta per millorar les Falles: «més actes en el quals els xiquets puguem anar vestits de valencians,  perquè no tot és tirar petards!» Que prenguen nota a la seua comissió, la falla Tribunal de les Aigües.

Nekal Martínez Rubio: «M’encanta vestir-me de valenciana»

Als seus 9 anys, Nekal de la Comissió Luz Casanova – Pare Espasa, li encanta la natació, el patinatge i el patinatge. Del seu any com Fallera Major es queda amb el moment de la Presentació quan son pare i sa mare van pujar a l’escenari a dir-li unes paraules, ella lluïa el seu preciós vestit «en color blanc trencat» i és que per a Nekal vestir-se de valenciana és una de les millors coses que tenen les Falles.

Alba Naranjo Cuéllar: «Les falles han de servir per a buscar consensos»

El més especial enguany per a Alba ha sigut compartir el seu any amb son pare com a President i la seua cosina com a Fallera Major Infantil de la comissió València – Teodor Llorente. No s’imagina la seua vida sense estar al casal i pensa que les falles han de servir per a buscar consensos i millorar la convivència. Esta infermera de professió, assegura que li encanten qualsevol tipus d’activitat a l’aire lliure.

Estefanía Mestre Garrido: «Les falles completen la meua identitat com a persona i valenciana»

Esta filòloga hispànica treballa donant classes d’espanyol a estrangers, a més, toca el clarinet i pertany al grup de danses de Quart de Poblet. Per a Estefanía les falles «completen la meua identitat com a persona i valenciana. A mi les Falles em fan feliç» reconeix que l’ha sorprés l’estima rebuda en aquest any com a Fallera Major de la comissió Pius XII – Jaume Roig «per a mi ha sigut un orgull ser la seua representant però mai haguera imaginat ser tan recompensada amb tant d’estima i tant de suport«.

Sector La Creu Coberta

Pius XII - Jaume Roig
Components preseleccionades al sector Creu Coberta.

Aitana Piquero c. Coberta
Aitana Piquero. Falla  General Barroso – Calvo Acacio.

sara rodriguez
Sara Rodriguez. Falla Carters – Litògraf Pasqual Abad

Paula-Miquel-C.-Coberta
Paula Miquel. Falla Enginyer Josep Sirera – Pio IX.

Maydes
Maydes Alcaide. Falla Joaquim Navarro – Carrícola.

Jana Ferrus C.Coberta
Jana Ferrús. Falla Fra J. Rodríguez – Pintor Cortina.

Laura Fernandez Creu Coberta
Laura Fernández. Falla Carters – Litògraf Pasqual Abad.

Aitana Piquero Llorens: «Mai em canse d’anar vestida de valenciana»

Aitana ha lluit amb orgull enguany un preciós vestit de color blau gel que li ha fet la seua iaia. Té 11 anys i li encanta ballar, pintar i el teatre. Assegura que mai es cansa d’anar vestida de valenciana i és de les que aposta per unes falles més llargues. Atenció perquè les noves generacions venen fortes. Aitana pertany a la comissió General Barroso – Calvo Acacio.

Sara Rodríguez de la Torre: «El moment més emocionant per a mi és quan et posen la banda»

Sara té nou anys i practica la gimnàstica. Ens comenta que per a millorar les Falles s’hauria de fer més activitats a la barraca per als xiquets  i té molt clar quin ha sigut el moment més emocionant del seu regnat a la comissió Carters – Litògraf Pasqual Abad, «El moment de la imposició de la banda«. Tot i que el que més li agrada de les Falles és l’Ofrena i la Crida.

Paula Miguel Chuliá: «En falles els carrers s’omplin de colors i alegria»

A Paula li preguntem com faria per animar a altres xiquets a participar de les falles i ens diu que és la festa més gran de València i que «tot el món hauria de passejar pels seus carrers perquè s’omplin de colors i alegria i disfrutar dels monuments que són molt xulos». Sorprén la seua maduresa fins que ens aclareix que té huit anys, però la setmana que ve en fa nou. Paula pertany a la comissió Enginyer Josep Sirera – Pio IX.

Maydes Alcaide Ruiz: «Les Falles són molt equilibrades, tant en la part festiva com en la cultural»

Quan li preguntem que aportaria a la Cort no dubta en assegurar que maduresa: «tinc 25 anys però ja fa un any que treballe, sóc prou responsable i porte molt bé la pressió, aportaria calma i responsabilitat«. Això si, no canviaria res del calendari actual de la festa, «el trobe molt equilibrat tant en la part festiva i social, com la cultural i el respecte a la tradició«. Maydes és advocada i pertany a la comissió Joaquim Navarro – Carrícola.

Jana Ferrús Bayarri: «Una Fallera Major ha de ser propera a tots»

Quan li pregunten a Jana per les Falleres Majors que li han marcat, ens assegura: «no recorde a les més guapes, sinó a les més atentes; la Fallera Major ha de ser propera a tots» També té clar el seu paper: «la Fallera Major té la missió més important i la Cort d’Honor li acompanya». Li agraden els monuments tradicionals i entre els seus artistes fallers favorits estan Ceballos i Sababria i Pere Baenas. Jana pertany a la comissió Fra J. Rodríguez – Pintor Cortina.

Laura Fernández Celda: «Les falles et donen una segona família»

«Les Falles creen un sentiment i fan que molta gent que no té res a vore en tu es convertisquen en una segona família«, s’emociona Laura en parlar dels seus sentiments. Com anècdota del seu regnat destaca que per primera vegada la seua falla ha guanyat un premi i ha sigut molt emocionant anar a arreplegar el palet. També es queda amb la Preselecció, «primer vaig sentir el nom de la meua Fallera major Infantil, Sara, ja em vaig sentir pagada, però després quan van dir el meu va ser molt especial» i és que Carters – Litògraf Pasqual Abad és una de les comissions que enguany han fet doblet.

 

Previous post

Éstes són les empreses que vestiran a les Falleres Majors i les seues Corts al 2018

Next post

Art Antic diseña la nueva Joya del Gremio Artesano de Sastres y Modistas