Per Laura Ballester. Així pensen i senten la festa gran les falleres majors de comissió Preseleccionades per a les Corts d’Honor 2018. Una setmana més hem volgut conéixer-les de prop per a descobrir com viuen la seua candidatura. Aquestes són les seues respostes al nostre qüestionari Indumentat. També hem tingut l’oportunitat de descobrir com són vestides de particular.

DSC02782-Sector-1 Sector Canyamelar - Grau - Nazaret
Sector Canyamelar – Grau – Nazaret

DSC02785-sector-2 Sector Benimamet - Burjassot - Beniferri
Sector Benimamet – Burjassot – Beniferri

DSC02786-sector-3 Sector Malva-rosa - Cabanyar - Beteró
Sector Malva-rosa – Cabanyar – Beteró

Sector Canyamelar – Grau – Nazaret

Iratxe Cubells Herreros: “Ser fallera és més que un sentiment, és una forma de vida”.

Actualment dona classes particulars a xiquets de primària i la seua millor afició són les falles. El que més valora Iratxe  en parlar de la indumentària valenciana són les teles, “tenen alguna cosa especial que les fan ser joies”. Del seu any com a Fallera Major de la comissió Rosari – Plaça Calabuig destaca, sense pensar-ho la seua exaltació, “va ser una vesprada màgica plena de sorpreses”.

Sandra Gil González: “El meu millor record, l’ofrena”.

Gerent d’Hostaleria i com afició, llegir, però amb temps per gaudir de la seua passió, les falles. Arran del seu any de Fallera Major de la comissió Barraca – Església del Rosari, a descobert un nou món de la indumentària valenciana, “els trages de valenciana et fan tindre cara de felicitat”. Com tota fallera, té uns referents a aquest món, elles són Carmen Sancho de Rosa, Fallera Major de València 2014 i Alicia Moreno Morales, Fallera Major de València 2016.

Sonia Igual Peiró: “Tots els actes com a Fallera Major han sigut perfectes”.

El seu any com a Fallera Major de la comissió Progrés – Teatre de la Marina, ha sigut molt especial, “la meua mare m’ha confeccionat part dels trajes, a aprés aquest any a una acadèmia”. Per a ella, una Fallera Major de València i component de la Cort d’Honor cal ser elegant, alegre i senzilla, qualitats que veu en Estefanía LópezFMV 2015 i Raquel AlarioFMV 2017.

Sofia dels Àngels Alamar Sillero: “L’acte més especial per a mi és l’ofrena”.

Amb deu anys i el ball i les falles com afició, a Sofia, Fallera Major Infantil de la comissió Major – Moraira – Natzaret, l’encanta ser fallera perquè “m’agraden molt els costums i arrels de la festa” i, per a ella, seria un regal formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València per tal de “representar a València de la millor manera possible”. A la setmana fallera gaudeix com mai, però voldria que posaren més coses per a jugar els xiquets.

Maria Querol Ruiz: “M’encanten les falles”.

Maria té nou anys i gaudeix tant patinant com anant al casal, “m’ho passe molt bé en la falla amb els meus amics”. Durant l’any de Fallera Major Infantil de la comissió Progrés – Teatre de la Marina li ha fet els trages la seua tia, qui va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València de 1981. Sens dubte, el que més li agrada de la setmana fallera és “l’ambient i la gent, però la faria més llarga”.

Sara Aigües Pérez: “El meu trage favorit és color Lorca”.

Per a aquesta xiqueta de nou anys, les falles són “perfectes, no els fa falta cap cosa per a millorar-les”. El que més l’ha agradat del seu regnat a la comissió Rosari – Plaça Calabuig ha sigut la presentació i conéixer a les altres Falleres Majors Infantils del seu sector. A Sara li agradaria formar part de la Cort d’Honor per què “és una experiència molt bonica i inoblidable, que tot el món et mire ha de ser gratificant”.

Sandra-Gil-González-Falla-Barraca---Travesía-Iglesia-del-Rosario-Indumentat
Sandra Gil González, comissió Barraca – Església del Rosari.

Sofía-de-los-Ángeles-Alamar-Sillero-Falla-Mayor---Moraira-Indumentat
Sofia dels Àngels Alamar Sillero, comissió Major – Moraira – Natzaret.

María-Querol-Ruiz-Falla-Progreso---Teatro-la-Marina-Indumentat
Maria Querol Ruiz, comissió Progrés – Teatre de la Marina.

Sector Benimamet – Burjassot – Beniferri

Lorena Pardo Reverón: “M’agraden les falles per què puc ser jo mateixa”.

Encara que actualment està opositant per a Policia Local, això no li resta temps per a gaudir de les falles, “ser fallera és un estil de vida”. En recordar els moments del seu any com a Fallera Major de la comissió Llibertat – Teodor Llorente, destaca “el moment en el qual em van apuntar a Fallera Major 2017”. Per a ella, les Corts d’Honor, al llarg del temps, han sigut tan diferents que ho han fet molt bé, “tenen un paper fonamental”.

Claudia Gallardo Perpiñán: “Les falles m’agraden amb colors innovadors i ninots tradicionals”.

Estudia la doble carrera de Periodisme i Comunicació Audiovisual i es declara fan de “les mantellines, tindria una per a cada trage, m’agrada el que representen i la seua història, són molt especials”. Si arribara a ser Fallera Major de València, aprofitaria el seu càrrec per a “ajudar a la gent desfavorida amb alguna iniciativa, aprofitant la capacitat de reunió, com fa la comissió Blanqueries”. Del seu regnat a la comissió Maria Ros – Sant Tomeu es queda amb la presentació per què la seua família la va fer més especial.

Yaiza Belloch Rubio: “La indumentària valenciana es la meua passió”.

Encara que estudia tercer de dret, el seu estil de vida són les falles, “sóc fallera des que vaig nàixer”. La seua presentació com a Fallera Major d’Evarist Bas – Cullera va ser el moment més especial, “em varen fer un vídeo i em varen nomenar els meus acostats, u per un”. Destaca de les falles l’estil barroc, “els meus artistes favorits són Manuel Algarra i Santaeulàlia”.

Paula Leal Tabernero: “M’agrada molt ser fallera”.

Paula té set anys i l’apassiona l’esport. El que més li ha agradat del seu regnat a la comissió Benimodo – Enginyer Dicenta, va ser “el discurs que em va llegir la meua germana”. Li agradaria formar part de la Cort d‘Honor per què “és una oportunitat de gaudir de les falles un any més”.

Lucia Martínez Galindo: “No canviaria res de les falles”.

Lucia té deu anys i pertany a la comissió Esparter – Músic Plasencia i “m’encanta tot el món faller i m’agrada molt vestir-me de valenciana”. Li faria molta il·lusió formar part de la Cort d’Honor, “la meua cosina es va quedar a les portes, m’agradaria ser-ho per què són uns actes bonics i uns records inoblidables”.

Lucia Domínguez Ceacero: “El meu trage favorit té unes flors molt elegants”.

Lucia té deu anys i no canviaria res de les falles per què considera que són perfectes. El que més li agrada de tot és “vestir-me de valenciana”, aquest any de regnat a la comissió Mestre Lope – Josep Carsí, ha gaudit molt fent-ho. El seu referent al món faller, per descomptat, és una Fallera Major Infantil de València, “Sofia Soler m’agrada molt”.

Lorena-Pardo-Reverón-Falla-Llibertat---Teodoro-Llorente-Indumentat
Lorena Pardo Reverón, comissió Llibertat – Teodor Llorente

Claudia-Gallardo-Perpiñán-Falla-María-Ros---Santo-Tomás-Indumentat
Claudia Gallardo Perpiñán, comissió Maria Ros – Sant Tomeu

Paula-Leal-Tabernero-Falla-Benimodo---Ingeniero-Dicenta-Indumentat
Paula Leal Tabernero, comissió Benimodo – Enginyer Dicenta

Lucía-Martínez-Galindo-Falla-Espartero---Maestro-Plasencia-Indumentat
Lucia Martínez Galindo, comissió Esparter – Músic Plasencia

Lucía-Domínguez-Caecero-Falla-Maestro-Lope--José-Carsí-Indumentat
Lucia Domínguez Ceacero, comissió Mestre Lope – Josep Carsí

Sector Malva-rosa – Cabanyar – Beteró

Ana Teresa Murgui González: “No entenc la vida sense les falles”.

Estudia Educació Infantil i és entrenadora de gimnàstica rítmica, tot i això aconsegueix traure temps per a gaudir a la seua comissió, Malva-rosa – Antoni Ponz – Cavite. “Sens dubte d’aquest meravellós any em quede amb la inauguració de les llums”. Els seus trages estan cosits per dues persones molt importants per a ella, “les meues indumentaristes particulars són la meua mare i la meua tia”.

Amparo Garcia Hidalgo: “La fusió entre tradició e innovació donen lloc al monument perfecte”.

Encara que és llicenciada en Comunicació Audiovisual, treballa com a visitadora mèdica i li encanta Netflix. Per a ella, ser fallera és “viure la nostra festa des de menuda i jo ho he fet”. La indumentària valenciana és l’essència de la festa i com a tal és el que més li agrada de tot “em fascina el resultat de la confecció, com varia del trage d’un segle a un altre”. Amparo pertany a la comissió Vidal de Canyelles – Sánchez Coello.

Silvia Vicent Cifuentes: “L’estima de la gent és el meu millor record”.

A aquesta administrativa de finques li encanta eixir a córrer, però encara li encanten més les falles, “són extraordinàries” i en particular la seua, Enginyer Manuel Mestre – Cristòbal Llorens. Si poguera canviar alguna cosa de les falles, “li entregaria sempre algun palet als infantils, encara que siga simbòlic, és un acte bonic i quan la seua falleta no té premi no tenen l’oportunitat de viure-ho”.

Nerea Coscollá Izquierdo: “Ser de la Cort seria un somni fet realitat”.

Nerea té nou anys i, entre les seues aficions, destaca els seus estudis de xinés. La seua mare, Nuria Izquierdo va ser part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València de 1991 i a ella li encantaria continuar els seus passos i portar a el alt a la seua comissió, Sant Rafael – Antón Martín. “El que més m’agrada de tot és l’ofrena, les mascletades i la despertà, m’agrada molt la setmana fallera encara que m’agradaria que hi haguera més coses de diversió pels xiquets”.

Paula Sánchez Sáez: “Viure les falles amb intensitat és un requisit imprescindible”.

Paula et deu anys i li encanten els idiomes, en especial l’alemany, tant com gaudir de les falles amb la seua comissió, Ramón de Rocafull – Comte d’Alaquàs. “La meua família des de Cosas Cucas són els encarregats de la meua indumentària, el meu favorit és de color marró”. Estima la festa tal com és i no canviaria res, les considera perfectes i divertides i té en alta consideració la figura de la Cort d’Honor i Fallera Major, “representar tota València seria una il·lusió”.

Lucia López Rebollo: “Va ser molt xulo que Alicia Moreno aplegara a Fallera Major de València”.

Lucia té onze anys i pertany a la comissió Doctor Álvaro López – Sant Joan de Déu, la mateixa que Alicia Moreno, FMV 2016. Si destaca per alguna cosa, és pel que més li agrada de les falles, “la cremà és el que més m’agrada de les falles, però vestir-me de valenciana també m’agrada molt”. Per descomptat, té un trage favorit “és marró i té molts colors, el que ho ha fet possible és el meu indumentarista, Álvaro Moliner”.

Ana-Teresa-Murgui-González-Falla-Malvarrosa---Antoni-Ponz-Cavite-Indumentat
Ana Teresa Murgui González, comissió, Malva-rosa – Antoni Ponz – Cavite

Amparo-García-Hidalgo-Falla-Vidal-de-Canelles---Sánchez-Coello-Indumentat
Amparo Garcia Hidalgo, comissió Vidal de Canyelles – Sánchez

Silvia-Vicent-Cifuentes-Falla-Ingenierio-Manuel-Maese---Cristóbal-Llorens-Indumentat
Silvia Vicent Cifuentes, comissió Enginyer Manuel Mestre – Cristòbal Llorens

Nerea-Coscollá-Izquierdo-Falla-San-Rafel--Antón-Martín-Indumentat
Nerea Coscollá Izquierdo, Sant Rafael – Antón Martín

Paula-Sánchez-Sáez-Falla-Ramón-de-Rocafull---Conde-de-Alaquás-Indumentat
Paula Sánchez Sáez, comissió Ramón de Rocafull – Comte d’Alaquàs

Lucía-López-Rebollo-Falla-Dr-Indumentat
Lucia López Rebollo, comissió Doctor Álvaro López – Sant Joan de Déu

Previous post

Les entrades per a la Batalla de Flors a la venda dijous

Next post

Santamaría, la exquisita orfebrería en el estudio del pintor Benlliure