Per Laura Ballester i Mayte Pérez per a Indumentat. Seguim presentant a les candidates a les Corts d’Honor de les Falleres Majors de València 2019, en esta ocasió dels sectors El Pilar-Sant Francesc, Patraix i Malvarosa-Cabanyal-Beteró. Anem a conèixer les seues opinions sobre les Falles, la indumentària i molts altres aspectes de la festa. Bona sort a totes.

Sector El Pilar-Sant Francesc

Julia Claver Cifre: Aportaria molta alegria i responsabilitat a la Cort d’Honor sense deixar de passar-m’ho be”

Julia té 10 anys i, com ha tingut un any “de deu, no puc elegir cap acte, em quede amb tots”. Confessa que a l’hora d’elegir els trages “em deixe aconsellar per la meua tia, sempre encerta”. En un futur no li importaria ser Presidenta de la seua comissió, Falla Quart i Palomar, “agafaria el relleu de mon pare i segur que tot aniria be”. Per a ella, la presentació seria el millor moment com a Cort d’Honor “és on realment comença tot, la meua cosina Carolina ja va ser de la Cort d’Honor Infantil al 2009 i segur que em donaria consells”.

María Ferrer Valls: “Sempre recordaré el berenar on ens vàrem conèixer les Falleres Majors Infantils del sector”

María té 11 anys i pertany a la comissió Falla Peu de la Creu – En Joan de Vilarrasa. Per a ella, formar part de la Cort d’Honor significa molt, “és representar a tots els xiquets i xiquetes de València junt a la Fallera Major Infantil, crec que ho faria molt be, segur que el que més gaudiria seria la Crida i la Presentació”. Si tinguera oportunitat no li importaria ser presidenta, “es una bona ocasió per a que les xiques siguen un pes pesat de la festa”.

Marta García Cañadas: “M’encanta representar a la meua comissió en els actes fallers”

Li agraden les manualitats, pintar, córrer i ser fallera, clar, representant a la seua comissió, la Falla Sant Vicent – Periodista Azzati. Sap que ser de la Cort d’Honor suposa molta responsabilitat, però també sap que s’ha de gaudir molt i li agradaria viure l’experiència. Els seus actes favorits són la Presentació, l’Ofrena i la Cremà, en la qual confessa que va plorar bastant.

Celia García Palanca: “La meua passió per les falles ve de família, soc rebesnéta del primer president de la falla”

Aquesta metge resident de segon any a l’Hospital Arnau, el que més li impacta de la indumentària es “la combinació de colors en les teles, et dones conter de com depenent de les combinacions un trage canvia”. A l’hora d’elegir a la Cort d’Honor creu que “no hauríem de discriminar a cap candidata per el que porte, la passió per la festa es més forta”. Si fóra Fallera Major de València “tractaria de conèixer tots els amagatalls i conèixer totes les falles que encara no he pogut conèixer”. Pertany a la comissió Falla Sant Vicent – Periodista Azzati i Padilla.


Ana Martínez Redó: “La Cort d’Honor es la base fonamental que recolza a la Fallera Major”

Ana treballa a una escola infantil i és fallera des dels 6 anys de la comissió Falla En Sendra – Plaça Coll. Considera que “en la indumentària valenciana tot es valora, cada acte requereix una manera de vestir-se, estic a favor de la base tradicional de valenciana, fa que enriquisca la indumentària”. Si fóra jurat de Cort d’Honor, per a elegir a les components “continuaria en la base tradicional que s’ha utilitzat fins ara”.

Ana Soler Albuixech: “M’agrada involucrar a la gent per un bé comú, si fóra Fallera Major de València ho faria encara més”

Ana és educadora infantil, però la seua passió són les falles. Ha gaudit d’un any com a Fallera Major a la comissió Falla Quart i Palomar, on la indumentària ha sigut una de les protagonistes. “El primer impacte de la indumentària es el que més m’agrada, no es tant la qualitat com com llueix”. Confia els seus trages a Josep Corts, “em deixe aconsellar, però l’ultima paraula sempre és la meua”. Per a ella, la Cort d’Honor ha de ser “senzilla, són candidates normals i falleres que tenen la sort d’estar un any al front del mon faller”.

Sector Patraix

Idoia Barberá Sanchis: El meu millor record és la banda de Fallera Major Infantil”

Idoia té 9 anys i pertany a la comissió Falla Plaça Patraix. Si haguera d’escollir un trage ara seria morat, es el meu preferit”. Gaudeix molt dels actes de valenciana, si li feren mal els peus “m’aguantaria, no es poden llevar les sabates en públic”. El que més li agradaria de formar part de la Cort d’Honor és “les amigues que faria, seria el millor de tot, a més em vestiria moltíssim, m’agrada molt”.

Marta Ochando Hernández: “El que més m’agrada de les Falles és passar-ho bé amb els amics en el casal”.

Li agrada tenir detalls una mica diferents, per açò va triar el color gris per al vestit de la seua presentació. A sa casa les Falles es viuen intensament: els seus pares han sigut Fallera Major i President, igual que el seu germà, i li agradaria ser la primera de la seua Falla, Pintor Capuz – Fontanars, a formar part de la Cort d’Honor.

Emilia Carbó Rubio: “La Cort d’Honor és un exemple per a les xiquetes valencianes, així que ha de transmetre valors sòlids i missatges positius. Té una gran responsabilitat”

«Viure fora de València ha fet que m’adone del molt que es pot arribar a trobar a faltar molt la festa fallera,  sobre tot, la meua comissió, la Falla Xiva – Francisco de Llano», reconeix. La seua iaia va ser de la Cort d’Honor l’any 1954 i sa mare també va ser Fallera Major, es podria dir que ho porta en la sang. Creu que és important implicar-se en la comissió, assumir responsabilitats, i aportar ganes, creativitat i responsabilitat.

 

Inmaculada Sarrión Martín: “Des que vaig nàixer el primer que he vist han sigut les falles”

Inmaculada es troba preparant oposicions i col·labora amb la fundació Ronald McDonald. Malgrat tot, ha tingut temps per a complir el seu somni, ser Fallera Major de la seua comissió, Falla Virgen de la Cabeza – J. M. Mortes Lerma. “La meua primera ofrena va ser a la tripa de ma mare, esta passió ve de família”. El que més li agrada son “les joies de valenciana, tenen un treball extra que les fan importants i denoten el que valen”. Si fóra elegida “tractaria de donar a conèixer més la festa”.

Sector Malvarosa-Cabanyal-Beteró

 

Vera del Valle Ballester: Ma mare ja va ser Fallera Major i jo continue la tradició familiar”

Vera té deu anys i encara que pensa que no es el més apropiat “m’agradaria molt tindre un trage turquesa, no per al més important però si per a un trage de valenciana més”. Si ha de recordar una Fallera Major de València, “Alicia Moreno, Fallera Major de València 2016 es la meua preferida”. No nega res al seu futur faller, “tornaria a representar a la meua comissió mil vegades, Malvarrosa – Antoni Ponz Cavite, em donaria igual si com a Fallera Major o Presidenta”.

 

Alba Micó Carcel: ”La Presentació és el meu millor record de l’any com a Fallera Major Infantil”

«Formar part de la Cort d’Honor em fa molta il·lusió, sobretot per anar a l’Ofrena representant a València i donar el ram a la Verge», ens diu Alba. Espera que arribe el mes de març i l’olor a pólvora amb il·lusió, perquè li encanten les Falles, estar amb els seus amics de la Falla Reina – Vicent Guillot en el casal i, com no, els petards.

Daniela Sanchis Gallart: Vaig plorar d’emoció quant vaig veure la Verge”

Daniela té nou anys i pertany a la comissió Falla Escalant – Marina. Li agrada com el que més “vestir-me i pentinar-me, m’agrada molt fer-ho”. Encara que acudeix amb regularitat al conservatori professional de dança, “gaudix moltíssim en els actes fallers, si fora de la Cort d’Honor m’agradaria molt veure en la Crida a la meua comissió baix de mi”. Ara, quan siga major només pensa en ser Fallera Major de la seua comissió.

Carla Contell Sanchis: “Quant millor es coneix i s’estima la festa fallera, millor es pot transmetre”.

Els seus pares es van conèixer sent Fallera Major i President, porta les Falles en les venes. Creu que la Cort d’Honor ha d’estar formada per dones preparades que sàpien transmetre el valor de les Falles, properes i amb empatia. Aficionada a la lectura i al bàsquet no dubta a destacar, per sobre de tot, que la seua Falla Escalante – Marina és la seua major afició.

Paula Mª Gabarda Mas: “M’agradaria que els turistes pogueren viure les Falles en una comissió perquè les apreciaren més i les portaren pel món”

Sa mare li va impulsar a ser fallera, i ha sigut un somni guanyat poc a poc arribar a ser candidata a la Cort d’Honor representant a la Falla Barrada – Espada. Encara que amb els vestits del segle XIX és molt tradicional, li agrada ser una poquet més atrevida amb el segle XVIII. Creu que per a estar en la Cort d’Honor s’ha de conèixer la festa i haver viscut personalment tots els actes importants almenys una vegada en la vida.

 

Lisa Vogelsberger: Responsabilitat, organització i empatia son qualitats indispensables per a la Cort d’Honor”

Aquesta fisioterapeuta d’origen alemà viu les falles “des dels quatre anys, vivia al costat de la falla i volia vestir-me, els meus pares ho feren possible”. Pertany a la comissió Falla Barri Beteró i el que més li agrada de la indumentària són les manteletes i el bordats, soc una apassionada”. En uns anys no li importaria ser presidenta de la seua comissió “és molta responsabilitat, organització i paciència, sempre cal tindre idees”.

El pròxim divendres continuem presentant-vos les candidates dels sectors Pla del Remei -Gran Via, Mislata, Algirós i Rascanya.

 

Imatge de portada cedida per Junta Central Fallera.

Imatges de les candidates per Laura Ballester.

Previous post

Rocío Gil i Daniela Gómez acompanyen les candidates en les preseleccions falleres

Next post

Les Preseleccions falleres avancen a bon ritme