Aquestes són les tretze falleres infantils elegides a l’acte de la Fonteta en una nit dedicada a la seda. Xiquetes d’allò més variat i que a partir d’ara representen a totes les comissions infantils de València. La majoria té 11 i 10  anys, però també n’hi han dos representants amb tan sols 9. Són xiques obertes, alegres i molt, molt falleres. Comencen ara un any ple d’experiències, un any que de segur recordaran la resta de la seua vida.

candidatas-elecció-Indumentat (3 de 24)

En pocs dies una d’estes xiquetes es convertirà en la Fallera Major de 2018. Per davant tenen dos setmanes més per aprofundir en la seua relació i convertir-se en eixa pinya tan necessària que acompanyarà a la futura Fallera Major Infantil de València.

1. Alba Miquel Molina, Falla Rubén Vela – Dr. Waksman, sector Quatre Carreres.

Alba té 10 anys i estudia al col.legi Salesianos San Juan Bosco. Somia amb unes Falles més llargues, “és que m’ho passe molt bé a la meua falla“.  Li agrada practicar balls regionals en la seua comissió i, assegura, no podria viure sense les Falles.

candidatas-elecció-Indumentat (21 de 22)

2. Marta Estornell De la Viña, Falla Trinitat – Alboraia, sector Saïdia.

Té nou anys, toca el piano i li agrada dibuixar, però encara li agrada més vestir-se de valenciana. De les falles, assegura, li agrada tot, però el que més la Presentació i l’Ofrena.

candidatas-elecció-Indumentat (18 de 22)

3. Nekal Martínez Rubio, Falla Luz Casanova – Pare Espasa, sector Quart de Poblet-Xirivella

Als seus 9 anys, a Nekal li encanta la natació, el patinatge i el patinatge. Del seu any com Fallera Major es queda amb el moment de la Presentació quan son pare i sa mare van pujar a l’escenari a dir-li unes paraules, ella lluïa el seu preciós vestit “en color blanc” i és que per a Nekal vestir-se de valenciana és una de les millors coses que tenen les Falles.

candidatas-elecció-Indumentat (5 de 22)

4. Vega Calvo Caparrós, Falla Plaça Espanya – Ramón i Cajal – Pintor Benedito, sector La Roqueta Arrancapins.

Vega, que té 11 anys, es defineix com a “molt fallera”.  Quan passa per davant de la Mare de Déu tots els anys pensa en les seues iaies, per a ella l’Ofrena és l’acte més emotiu.

candidatas-elecció-Indumentat (18 de 22)

5. Marina Giménez Amaro, Falla Olivereta – Cerdà i Rico, sector Olivereta

Marina té deu anys i el seu any com a Fallera Major Infantil ha sigut molt especial perquè el seu cosí era el President. De tots els actes viscuts, Marina destaca “l’Ofrena, és molt especial perquè puc compartir-la amb la meua família”.

candidatas-elecció-Indumentat (5 de 22)

6. Daniela Gómez De los Ángeles, Falla Santa María Micaela – Martí l’Humà, sector Botànic-La Petxina

Té 10 anys i li agrada practicar surf.  Assegura que ser part de la Cort d’Honor “és el meu somni fet realitat”. Del seu any com a Fallera Major Infantil, destaca “la proclamació i la plantà”.

7. Daniela Esteve Bueno, Plaça de l’Arbre, sector El Carme

Té 10 anys i estudia al col·legi Santa Maria Marianistes d’Alboraia a més de practicar clarinet i solfeig. “Sóc fallera des de xicoteta, gràcies als meus pares“, és el primer que afirma. Però també sap el que no li agrada de la Festa: “llevaria el botellot, perquè açò no té res a vore amb les Falles”

candidatas-elecció-Indumentat (5 de 22)

8. Blanca Casaban Pérez, Falla Santiago Rusinyol-Comte Lumiares, sector Rascanya

Amb deu anys, fa atletisme, toca el clarinet i, sobretot, és fallera per damunt de tot. Ha tingut un regnat molt intens del qual “em quede amb la meua presentació i l’Ofrena”. Però, per damunt de tot destaca “els Play – Backs i els berenars a la falla, és on millor m’ho passe”.

candidatas-elecció-Indumentat (9 de 24)

9. Aitana Gómez González, Falla Exposició – Micer Mascó, sector Pla del Reial Benimaclet

Aitana té onze anys i l’apassiona la indumentària valenciana “com van vestides les falleres m’encanta i, a més, és una part molt important de les Falles”. Li agrada ser fallera perquè “m’encanta la festa i les visc amb molta emoció durant tot l’any”.

candidatas-elecció-Indumentat (10 de 24)

10. Aitana Piquero Llorens, Falla General Barroso – Calvo Acacio, sector La Creu Coberta

Aitana té 11 anys i estudia al col.legi José Soto Micó. Ha lluit amb orgull enguany un preciós vestit de color blau gel que li ha fet la seua iaia. Té 11 anys i li encanta ballar, pintar i el teatre. Assegura que mai es cansa d’anar vestida de valenciana i és de les que aposta per unes falles més llargues.

candidatas-elecció-Indumentat (5 de 22)

11. Lola Palanca Soriano, Falla Doctor Olóriz – Arquebisbe Fabiá i Fur, sector Saïdia

Té 11 anys, toca el clarinet i estudia al Col.legi alemany. Lola ens va dir que “tota la meua família és fallera, és una tradició per a mi”. Té un bon record de la seua setmana fallera “la cremà va ser especial per què els xiquets feren una mascletà infantil, va ser la primera”.

candidatas-elecció-Indumentat (9 de 24)

12. Maria Querol Ruiz, Falla Progrés – Teatre La Marina, sector Canyamelar – Grau – Natzaret

Maria té nou anys i disfruta molt al casal però també patinant, “m’ho passe molt bé en la falla amb els meus amics”. Sens dubte, el que més li agrada de la setmana fallera és “l’ambient i la gent, però la faria més llarga”. És de les més joves de la nova Cort d’Honor.

María querol

13. Paula Miquel Julià, Falla Enginyer Josep Sirera-Puis IX, sector La Creu Coberta

Es junt a Maria la més jove de les representants,  té 9 anys i estudia al col.legi Sant Marcel.lí. Tot i la seua edat sap molt bé com faria per animar a altres xiquets a participar de les falles “tot el món hauria de passejar pels seus carrers perquè s’omplin de colors i alegria i disfrutar dels monuments que són molt xulos”.

candidatas-elecció-Indumentat (10 de 24)

Fotos: Junta Central Fallera.

Previous post

Cort d'Honor de la Fallera Major de València 2018

Next post

La tranquilidad de estrenar indumentaria con Álvaro Moliner