Al cor de Carcaixent, en una preciosa casona centenària amb sostres alts i bigues de fusta, descobrim Art a les Mans, mai un nom ha reflectit de millor manera la filosofia d’un atelier d’indumentària.

art a les mans indumentat totem-04006

Fa a penes uns mesos que hem obert les portes coincidint a les passades falles, Art a les Mans és l’evolució lògica d’un equip amb ampla experiència en confecció, però no només això, el projecte s’entén com un concepte global d’assessorament, disseny i creació d’indumentària tradicional.

Patrícia Vayá, encapçala l’equip. Darrere de l’aparador, s’ocupa de l’assessorament i la recerca de solucions per a les clientes; des de l’elecció de les teles, mocadors i davantals, pintes o joieria. De cap a peus, amb sentit de la coordinació i respecte a l’època històrica que es pretén recrear.

art a les mans indumentat totem-03993

A la part de darrere de la tenda, en un espai amb llum natural i centenars de teles i idees, Encarna Garcia i Eva Fogues són les encarregades de la confecció, l’altre punt fort d’Art a les Mans. Encarna, modista fallera de tota la vida i Eva aportant les noves idees i tècniques. Una perfecta barretja de tradició i innovació aplicada a la costura.

art a les mans indumentat totem-04006

art a les mans indumentat totem-04006

Sentir-se com una reina

A la professionalitat de l’equip, hem d’afegir una altra clau de l’èxit del projecte: la seua decoració i el seu ambient. Es tracta d’un espai elegant amb una preciosa llum natural, que es reflecteix en les teles que pengen amb gust des de l’andana o es mostren a través de les amples finestres a l’exterior de la botiga. Un lloc on tot està pensat per a gaudir de les emocions, on el temps es deté admirant el seu ampli mostrari o el seu antic aparador ara ple d’arracades, agulles de pit o pintes.

art a les mans indumentat totem-04006

art a les mans indumentat totem-03993

Un espai únic pensat per a una atenció personalitzada i un tracte familiar, que et fan sentir-te com una reina.

L’experiència de triar uns vestits o uns complements no pot ser estressant o preocupant. El nostre interés és que la clienta puga visualitzar el seu somni i prendre les seues decisions des del convenciment i la il.lusió. Simplement l’acompanyem i assessorem en eixe meravellós camí que suposa l’elecció i confecció d’un trage de valenciana.

Una cuidada selecció

Art a les Mans treballa amb dibuixos antics a partir dels seus cartonatges originals en mans de l’empresa Artextil. Dibuixos clàssics i molt demanats com el «Valencia», «Reina» o «Alcázar», la mateixa espectacularitat però treballat en raió amb un resultat impressionant. Destaquen també l’ample catàleg de sedes i velluts de Mar de Seda.

Des que obriren les portes, no hem parat de rebre encàrrecs.  Tenim ja algunes Falleres Majors que han reservat teles per a les pròximes falles tant a Carcaixent, com Alzira i Gandia, fins i tot ens arriben encàrrecs des de València per la seua proximitat, hui en dia amb les xàrcies socials tenim un gran aparador a l’abast de tots sense límit geogràfic.

art a les mans indumentat totem-04006

Una acurada selecció de proveïdors, com la centenària firma Peris Roca Orfebres, seleccionada per la seua important col.lecció de dissenys antics.

Tots els nostres proveïdors són nacionals. Només des del convenciment d’estar oferint els millors productes, es pot realitzar el millor treball.

art a les mans indumentat totem-03993

Després de l’elecció dels materials, és el moment en el qual l’agulla pren el protagonisme, un dels aspectes que més destaquen les clientes:

Són diferents a tots i tenen molt de gust, entrar a Art a les Mans és tota una temptació, és per això que hem decidit confiar-les els pròxims vestits de la meua filla, ens diu Cari. La seua filla Mònica va ser Fallera Major de la Comissió Creu – Julià Ribera 2017.

El temps passa més espai a Art a les Mans, Encar, Patricia i Eva, unides per llaços familiars, dediquen hores i hores a extraure nous patrons després d’una important tasca d’investigació i recerca de peces antigues.

art a les mans indumentat totem-03993

Pot ser el secret es troba a les parets de la tenda…

art a les mans indumentat totem-03993

Fotografías: Totem audiovisuales para Indumentat.

 

Previous post

La línea básica de blusones de Mamá Cose para vestir los mejores recuerdos falleros

Next post

El alma de un joyero con nombre propio por Santamaría Orfebres