Per Mayte Pérez per a Indumentat. En aquest article us presentem les últimes candidates per a les Corts d’Honor de la Fallera Major Infantil i la Fallera Major de València, que representen els sector La Roqueta – Arrancapins i Benicalap – Campanar.

Sector La Roqueta – Arrancapins

Daniela Guillen Arnau: “Per a mi seria un somni representar a València i als xiquets i xiquetes fallers”.

A la Fallera Major Infantil de la falla Bisbe Amigó – Conca li agraden molt les mascletaes i tirar petards amb els seus amics. Li encantaria viure una de les mascletaes de la plaça de l’Ajuntament amb la resta de companyes de la Cort d’Honor, i la Crida des de l’alt de les Torres de Serrans.

Fiona Klochlov Ros: “M’ho he passat molt bé en tots els acts com a Fallera Major Infantil”.

“L’Exaltació, amb tota la comissió i els amics del sector i l’agrupació, són el millor record que guarde del meu any com a Fallera Major Infantil de la falla Giorgeta – Rois de Corella, diu Fiona. Ha disfutat molt de tots els actes i va a fer cas dels consells que li han donat per a aquest procés: “que somriga sempre i que siga feliç”.

Rocío Martínez Tormo Figueres: “Ser de la Cort d’Honor és una experiència única en la qual totes han de donar-se suport mútuament”.

Li agrada molt ser fallera: estima molt València i estima les Falles. A la representant de la falla Espartero-Ramón i Cajal li ha encantat compartir amb la seua comissió les emocions d’enguany, especialment la Proclamació i l’Ofrena a la Verge.

Raquel Espada Ramón: “La Fallera Major i la seua Cort són figures imprescindibles per a promocionar les Falles a tot el món”.

La seua família està molt integrada en la Falla i en la seua gestió, viu la festa amb intensitat. La Fallera Major de la falla Alberic – Heroi Romeu veu molt positiu per a la indumentària que s’estiguen recuperant peces antigues, i s’ha animat a incorporar algunes al seu vestidor. Creu que és important que les dones de la Cort d’Honor siguen un grup ben avingut, properes, extrovertides i amants de la festa.

Gema Ordaz Piñero: “Crec que és molt positiu que en la Cort d’Honor hi haja dones madures, preparades i amb saber estar”.

Li agrada que la Cort d’Honor haja anat incorporant peces tradicionals a la indumentària, perquè aporten varietat i enriqueixen la festa. Sol tenir clar el que vol i s’entén molt bé amb el seu indumentarista. La representant de la falla Bailén – Xàtiva està encantada amb el treball solidari de la seua comissió i així poder transmetre-la a persones que no han pogut viure-la, especialment als xiquets i xiquetes.

Laura Carballeda Mollá: “Ser de la Cort d’Honor és un privilegi que poden tenir molt poques dones”.

“Representar a totes les dones falleres, a València, és un somni que tinc des de sempre”, ens diu la Fallera Major de la falla Albacete – Marvà. L’Ofrena és l’acte que mai es perd, passe el que passe, encara que li agradaria viure la Crida des de les Torres de Serrans, com a component de la Cort d’Honor. Ha pogut recuperar peces antigues de la seua família per als seus vestits de Fallera Major i li encanta.

Sector Benicalap – Campanar

Silvia Pradillo Otero: “M’agradaria ser de la Cort d’Honor per compartir experiències amb altres xiques que li agraden les Falles tant com a mi”.

Per a la Fallera Major Infantil de la falla Ciutat de l’Artista Faller les Falles són “màgia, pólvora, alegria, música i treball en grup en la comissió”. Creu que és bona candidata per a ser de la Cort d’Honor perquè sap donar alegria i també és molt responsable.

Carla Redolat Martínez: “Ser de la Cort d’Honor és una gran responsabilitat i em faria molta il·lusió”.

A la representant de la falla Sant Josep Pignatelli – Doctor Peset Aleixandre li agrada cantar, ballar i participar en els playbacks de la seua falla. El millor record del seu regnat està relacionat amb la Presentació, amb començar una nova etapa i fer nous amics.

Claudia Serrano Gil: “M’agrada tot de ser fallera, sobretot, els actes en els quals està tota la comissió”.

Participa en el teatre i els playbacks de la seua falla, Periodista Gil Sumbiela – Assutzena, i recorda amb afecte la seua Presentació i les paraules que li van dedicar. Per a Claudia, “ser Fallera Major Infantil i representar a la meua comissió ha sigut molt bonic, així que ser de la Cort i representar a tots els xiquets i xiquetes de València ha de ser inoblidable”, diu.

María Navarro Talavera: “Les Falles són festes que uneixen als valencians”.

Per a la Fallera Major Infantil de la falla Mestre Rodrigo – General Avilés, l’Ofrena va ser especialment emotiva aquesta any ja que , a més de donar el ram a la Verge, va celebrar el seu aniversari. Està convençuda que pot assumir la responsabilitat que suposaria ser de la Cort d’Honor, i que podria representar perfectament als xiquets i xiquetes valencians.

Marta Murciano Fontestad: “Els meus actes favorits són l’Exaltació i l’Ofrena a la Verge”.

És de família molt fallera i recorda amb molta il·lusió quan la van nomenar i li van posar la banda com a representant de la falla La Vall d’Albaida – La Canal de Navarrés. Ser de la Cort d’Honor és un somni per a ella des que recorda, i creu que li agradaria molt i disfrutaría molt tots els actes.

Lola Cuenca Pomar: “M’agrada molt la Cremà, és un poc trist, perquè s’acaba un any, i també és alegre, perquè ja comença el any faller següent”.

Ha fet molts amics durant el seu any com a Fallera Major Infantil de la falla Pare Doménech – Pius XII, i és un dels seus millors records. És de família molt fallera i sempre ha volgut ser de la Cort d’Honor i li agradaria viure l’Exaltació des de dins, encara que no s’oblida de l’emoció que s’ha de sentir en les mascletaes des de la balconada de l’Ajuntament.

Natalia Bermúdez Ramírez: “És molt important transmetre la idea que les Falles han de ser festes respectuoses amb tots i per a tots.

En qüestió d’indumentària, creu que l’important és ser coherent i preocupar-se per anar ben vestida. La Fallera Major de la falla Conchita Piquer – Monestir de Poblet creu que les dones de la Cort d’Honor han de ser ordenades, molt responsables, obertes, educades… i molt amants de les Falles.

Celia Pérez Salla: “Les Falles són per a tots, per als fallers i per a la resta de veïns, i hauríem de treballar tots per a millorar la comprensió”.

Per a Celia, recuperar indumentària és recuperar tradició i cultura, “com un art. S’està fent un gran treball que demostra que hi ha molt esforç darrere de la festa”. La Fallera Major de la falla Acàcies – Picaio creu que les dones de la Cort d’Honor han de ser un grup cohesionat, molt unit, ja que van a estar un any dedicades juntes a les Falles.

Ana Horcajada Rodado: “M’encantaria poder representar a les Falles, ja que és una part molt important de la meua vida”.

Si hi ha alguna cosa que espera durant tot l’any és la germanor que es viu en les Falles. La Fallera Major de la falla Periodista Gil Sumbiela – Assutzena creu que les dones de la Cort d’Honor han de recolzar-se mútuament en un any “que segur que és dur, ple d’emocions i molt intens”.

María Gómez Niclós: “La Crida és l’acte perfecte, una crida per a disfrutar junts de la festa”.

La representant de la falla Mestre Arambul – Sanz Campanar creu que recuperar indumentària és una forma de donar a conèixer més detalls de les Falles i la seua riquesa. “La Cort d’Honor i la Fallera Major són models a seguir, i marquen tendències en el món de les Falles”, reconeix. Per a ella, les dones de la Cort d’Honor haurien de saber transmetre la festa i el seu saber estar en tot moment.

Azahara Vallet Sánchez: “Les Falles són tot l’any, i els fallers hauríem d’esforçar-nos per transmetre a tots els veïns el nostre amor per la festa”.

La seua àvia li va inculcar l’amor per les Falles. A la Fallera Major de la falla Pere Cabanes – Joan XXIII li agrada que es recuperen peces d’indumentària tradicional i s’incorporen a la festa, sent fidels a la història. No descarta arribar a ser Presidenta de la seua comissió, si es dóna l’oportunitat, i creu que podria aportar paciència, perseverança i molta il·lusió.

Desitgem molta sort a totes aquestes xiquetes i dones que representen a tots els sectors fallers.

Previous post

Estes són les candidates preseleccionades dels sectors Saïdia, Poblats del Sud i Canyamelar - Grau - Natzaret

Next post

La mirada de Totem Audiovisuales: cada instantánea es un cuadro