Per Mayte Pérez per a Indumentat. Us presentem a les candidates infantils i majors dels sectors Russafa A, Botànic-la Petxina, Benimamet-Burjassot-Beniferri i Jesús. Ens parlem sobre la seua passió per les falles i les seues preferències en indumentària, entre altres coses. Molt bona sort a totes!

Sector Russafa A

Alejandra Liñana Casasús: “M’encanta la Cremà: hi ha una poc de tristesa perquè es crema la falla i alegria perquè comença un nou any faller”.

Està molt contenta amb haver arribat a ser presleccionada, i tenir més a prop “el somni de totes les falleres de tota la vida”. És conscient que les xiquetes de la Cort d’Honor han de fer un esforç extra perquè tenen molts actes però és optimista i intentaria gaudir-ho al màxim. Aquesta fallera de Tomasos – Carles Cervera no pot triar un acte com a favorit, encara que reconeix que li encanta desfilar i l’Ofrena a la Verge.

Aroa Martínez Ayala: “M’encantaria viure la Batalla de Flors i l’Exaltació de la Cort d’Honor”.

És aficionada a les manualitats, a fer pastissos, i als petards, clar. Aroa representa a la Falla Sevilla – Dénia i voldria ser de la Cort d’Honor per a representar a València en molts llocs i conèixer a moltes persones que també estimen les falles. Gaudeix de tots els actes, encara que sent predilecció per la Cremà, un acte trist i alegre alhora per a ella.

Carla Martínez Miquel: “Repetiria mil vegades l’experiència de ser Fallera Major”.

Carla és estudiant d’odontologia. Esportista i sociable, el de ser fallera li ve de família. La indumentària del segle XIX és la seua favorita, però li agrada molt que es recuperen peces tradicionals al vestit faller. Representa a la Falla Regne de València – Duc de Calàbria i té la fortuna de comptar amb una consellera d’excepció: sa mare va ser de la Cort d’Honor i li ha recomanat que ho gaudisca i siga ella mateixa, “perquè serà una experiència única”.

Amparo Rodrigo Ibáñez: “Si fóra Fallera major faria tot el possible per que milloraren les relacions entre fallers i veïns, perquè tots gaudírem les Falles al màxim”.

A aquesta estudiant de ADE, representant de la Falla Pintor Salvador Abril – Pere III El Gran li encanta viatjar, el cinema i la música i, per sobre de tot, ser fallera. Quan ha de triar un vestit sol tindre les idees clares però es deixa aconsellar en les grans decisions. Li agrada tant el vestit de fallera com que s’hagen anat incorporant peces tradicionals a la festa, “hi ha moments per a tot”. Destaca la mantellina com una de les seues peces favorites.

Sector Botànic-La Petxina

Julia Climent Vidal: “ Vestir-se de fallera és emocionant”.

Li agradaria representar a la seua Falla Santa Maria Micaela – Martí l’Humà en la Cort d’Honor perquè “creu que seria un any inoblidable, perquè li’l passen molt bé, es fan un munt d’amics i se senten molt volgudes”. Li agrada molt vestir-se, anar a tots els actes, als berenars, declamacions, participar en el teatre… gaudeix tant que no descarta ser presidenta algun dia.

Ariadna Palanca Soler: “La Crida té una màgia especial: és el començament de les Falles, i m’encantaria viure-ho en la Cort d’Honor”.

Ariadna és responsable i sap que donaria el millor de si fóra seleccionada per a la Cort d’Honor. La seua tia ja ha viscut aquesta experiència i li ha donat alguns consells: “que siga jo mateixa, que estiga tranquil·la, que siga natural i que ho gaudisca tot molt”. S’ho va passar molt bé en la seua presentació com a Fallera Major Infantil de la Falla Sant Ignasi de Loiola – Jesús i Maria i li agraden especialment la Plantà i la Cremà dels monuments.

Lola Sahuquillo Moreno: “Conèixer tants llocs i persones noves ha sigut una experiència inoblidable”.

Li agrada cuinar i el ioga “encara que, per sobre de tot, m’agraden les falles”. El seu acte favorit com a Fallera Major Infantil va ser la Cremà de la seua Falla Palleter – Erudit Orellana l’any passat. Aspira a arribar a ser Fallera Major Infantil de València i viure la Plantà de la Plaça de l’Ajuntament, encara que també se sentiria molt contenta formant part de la Cort d’Honor.

Cristina Oliva Nieves: “Ser Fallera Major m’ha ensenyat moltes coses”.

Li agrada la naturalesa, anar d’acampada, la platja, bussejar… i ser fallera. Aquesta Fallera Major de la Falla Borrull – Socors reconeix que té molt que aprendre d’indumentària i es deixa aconsellar, però valora positivament que s’evolucione incorporant peces tradicionals recuperades, que aporten colorit i enriqueixen la festa. El seu acte favorit va ser la Plantà del seu monument experimental, ja que el casal es va convertir en un taller i ho va disfrutar molt.

Maria Serra Soriano: “Les Falles són el resultat del treball en equip de moltes persones”.

El que més li agrada de les falles és participar en les activitats de la seua Falla Quart – Túria, “reunir-se en el casal, esforçar-nos junts per fer un projecte comú”. Per a ella, les dones de la Cort d’Honor han de ser molt falleres, tenir ganes de conèixer més de la cultura, la història i les tradicions valenciana i fallera, i enaltir el gran treball que hi ha darrere del que es veu.

Ana Vila Albiol: “Les dones de la Cort d’Honor han de creure’s la festa per a poder transmetre els seus valors”.

Ser Fallera Major de la seua Falla Sant Josep de la Muntanya – Terol ha sigut un somni fet realitat. Té moltes ganes que hi haja una dona presidenta en la seua falla i no descarta, en un futur, plantejar-se el càrrec, “perquè és viure la festa d’una altra manera, encara que segur que és molt difícil i suposa molta responsabilitat”.

Sector Benimamet-Burjassot-Beniferri

Aitana Díaz Ruiz: “Representar a València acompanyant a la Fallera Major Infantil seria un gran orgull”.

Li encanta ballar, sobretot en els playbacks de la seua Falla, Nàquera – Lauri Volpi. El seu millor record com a Fallera Major Infantil va ser “desfilar pel carrer de la Pau cap a l’Ofrena i quan em van imposar la banda, ho vaig viure amb molta emoció”, conta.

Lucía Gómez Jiménez: “Donar el ram a la Verge en l’Ofrena és el meu millor record com a Fallera Major Infantil”.

Representa a la Falla Evarist Bas – Cullera i li agraden moltíssim les Falles des de sempre: vestir-se, estar amb la seua comisió, participar en tots els actes… Li agradaria viure com a Cort d’Honor l’acte amb les Forces Armades, “ho recorde com molt emocionant com a Fallera Major Infantil i m’agradaria repetir-ho”, ens diu.

Sofia Llorens Serrano: “Ser de la Cort d’Honor seria un somni fet realitat”.

Apunta maneres d’artista: pintar i dibuixar són les seues aficions favorites. Li encanta vestir-se de fallera, la Cremà i viure tots els moments fallers amb la seua comissió, la Falla Llibertat-Teodor Llorente. Recorda amb molt afecte la Plantà del seu monument, que van fer en equip els infantils, i guardarà el ninotet que va salvar del foc tota la vida, ens diu.

Sheyla Esteve Santiago: “Ser fallera és un treball de tot l’any”.

Per a ella, les dones de la Cort d’Honor haurien de transmetre el seu amor per la festa “amb gust, deixant clar que no és una obligació”. És positiva, alegre lluitadora i seria un plaer i un honor ser seleccionada. No descarta ser Presidenta de la seua Falla Espartero – Mestre Plasència en un futur, encara que sap que suposaria una gran responsabilitat.

Claudia Ferrandiz Mares: “Saber estar a cada moment és una qualitat innegociable per a les dones de la Cort d’Honor”.

Ve d’una família molt fallera: sa mare és fundadora i el seu pare ha sigut President durant 30 anys de la Falla Plaça la Tenda. Li agrada la festa tot l’any i es declara tranquil·la, natural i senzilla, a més de molt fallera. “La calma en la tempestat”, comenta divertida. Li agraden molt els vestits tradicionals i, encara que es deixa aconsellar pels professionals, té clares les seues preferències.

Natalia Quintana Morán: “M’han aconsellat que disfrute molt tota aquesta experiència perquè es passa volant”.

Aquesta representant de la Falla Nàquera – Lauri Volpi creu que no haurien de perdre’s els costums, i que recuperar indumentària tradicional enriqueix la festa: “aporta colorit, varietat, espectacularitat”. Sol tenir clar el que vol en el que els seus vestits es i li agraden molt els cossets per la gran diversitat de models. No té moltes manies per a la seu vestidor perquè és molt organitzada, reconeix.

Jesús

Alicia Insa Rodríguez: “Seria un honor representar a la meua Falla Tres Forques – Conca -Pérez  Galdós i a tots els xiquets i xiquetes de València”.

El millor record com a Fallera Major Infantil ho va viure en la Presentació. “El meu cosí era el President i em va posar la banda, em vaig emocionar molt”, ens explica. Li agradaria ser de la Cort d’Honor perquè creu que ha de ser una experiència increïble formar part d’un grup tan especial per al món faller.

Carmen Sahuquillo Abellán: “La proclamació i el nomenament són molt emocionants i m’agradaria viure’ls en la Cort d’Honor”.

És fallera des que va nàixer. El seu millor record del seu any com a Fallera Major de Baró de Patraix – Conca ha sigut conviure amb els seus amics de la Falla i fer molts amics més. Li encantaria representar als xiquets i xiquetes de València, especialment en l’Ofrena i la Presentació, que són els actes que més li agraden.

Lucía Sillero Royo: “Crec que l’acte que més gaudiria seria l’Exaltació, ha de ser molt emocionant”.

Li encanta ser fallera, formar part de la seua comissió, Joan d’Agulló – Gaspar Aguilar, i del món faller. Recorda amb especial afecte l’Ofrena, la Presentació i la Preselecció. Gaudeix molt participant en tots els actes, sobretot en les mascletaes i sempre que hi ha petards pel mig.

Julia Correcher Carbonell:  “A la Cort d’Honor cal dedicar-se al 100%”

Li encanta anar al casal de la seua falla, Baró de Patraix – Conca, que comparteix amb alguns dels seus millors amics. És conscient que formar part de la Cort d’Honor és una experiència que passa una vegada en la vida, i sentiria un agraïment infinit per la confiança. És molt estricta en l’organització del seu vestidor i té feblesa per les sabates de fallera.

Marta Peiró Romero: “Les dones de la Cort d’Honor han de ser rialleres, simpàtiques, i molt, molt falleres”.

Ser Fallera Major és quasi una tradició familiar: les seues dues iaies ja ho van ser. Encara que no de manera immediata, en el futur sí li agradaria ser Presidenta de la seua Falla Francesc Climent – Uruguai, i seguir esforçant-se per la seua comissió. Li interessa molt la indumentària i no podria triar entre el segle XVIII, el XIX o els vestits a l’antiga. Li agraden tots!

Marina Romeu Hoces: “L’esperit de germanor i de família de la Falla és el que més m’agrada”.

La família de la sa mare està entre els fundadors de la Falla Pius XI -Fontanars, la seua passió per la festa ve de família, i la gaudeix amb els seus amics durant tot l’any. Per a Marina, “és important que les dones de la Cort d’Honor tinguen dedicació i devoció, i han de ser empàtiques, properes, humils i saber idiomes, per a promocionar les Falles arreu del món”.

Previous post

Models de festa signats per Empar del Remei

Next post

La batalla más bonita del mundo