Era l’únic acte previst a cobert i l’únic que no s’ha hagut d’ajornar en un dia protagonitzat per la pluja. El Palau de la Generalitat ha rebut representants polítics, artistes fallers, membres de diferents Juntes Locals Falleres (Alzira, Burriana, Dénia, Gandia, Sagunt, Sueca, Torrent y Xàtiva) , la interagrupació de Falles, músics, indumentaristes i tots els sectors implicats en la Festa per celebrar el recent nomenament de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

L’acte institucional ha consistit en un seguit de discursos i un brindis per les Falles. La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, amb un llarg i emotiu discurs ha obert el torn assegurant que en la seua Falla és un d’eixos llocs on se sent com a casa.

El president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, vestit de torrentí, que iniciat les seues paraules recordant els que començaren aquesta aventura; l’aleshores vicepresident de Junta Central Fallera, Jorge Guarro, el presidents de Junta, Félix Crespo i Paco Lledó i els experts que redactaren el document de la candidatura: Gil-Manuel Hernández, Josep Lluís Marín, Javier Mozas y José Martínez Tormo.

Raquel Alario: “Un impuls per a salvaguardar les nostres festes”

falles-unesco-Raquel Alario-faller

La Fallera Major de València, Raquel Alario, amb l’espolí que també va lluir el dia de la seua Proclamació, acompanyada de la Fallera Major Infantil i les seues Corts, ha destacat l’impuls de les Falles per a salvaguardar la Festa a futures generacions i que els fallers assumeixen els reptes que es presenten amb responsabilitat i il.lusió.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha dit que les Falles són una manera de viure la valencianitat. Finalment, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’oportunitat d’obrir portes i que es conega la nostra llengua, la nostra cultura i tots els valors que concentren les Falles.

Ximo Puig ha assegurat que  “segur que arribarà la primavera”, en clara referència a la pluja que a acurtat una celebració que continuarà en els pròxims dies.

falles-unesco-Ribó
falles-unesco-Fuset
falles-unesco-Puig
falles-unesco
falles-unesco
falles-unesco

Fotografia: JCF

Entrada anterior

JCF ajorna la celebració de la Crida a la Humanitat per motius de seguretat a causa del mal oratge

Siguiente entrada

Mª Eugenia Maillo nos abre las puertas de L'Armari de Fallera