Per a Júlia Perles, Fallera Major Infantil de Gandia 2019, cada trage nou des que va nàixer ha sigut una sorpresa. Una emoció desbordant; com una cavalcada de reis o una visita a la fira. Així se l’ha fet sentir sa mare en un ritual especial que les dos mantenen des de fa anys.

Elena, la mare de Júlia, ha triat amb cura cada detall de la indumentària de la seua filla amb el màxim secret, només amb la complicitat a vegades de la iaia.

Així Júlia des de ben xicoteta, ha arribat a la primera prova dels seus vestits amb els ulls embenats, sense saber res del trage, amb la il.lusió intacta.

Ha sigut ja al provador, amb el trage posat, quan Júlia s’ha llevat la vena, ha pogut mirar-se a l’espill i comprovar com era el seu nou vestit. Un ritual que és un regal únic que Júlia conservarà tota la seua vida… i també sa mare,  testimoni privilegiat de la cara de sorpresa i els ulls brillants de la xiqueta en vore per primera vegada el seu nou vestit.

Juan Martí Indumentària vesteix la Fallera Major Infantil de Gandia

Este ritual màgic ens fa una idea de la importància que per a Elena i Júlia té la indumentària de valenciana des de sempre, així que quan Júlia va rebre l’honor de ser triada Fallera Major Infantil de Gandia, des del primer moment sabien que en este desafiament comptarien amb els consells i la mà experta de Martí Indumentària, el seu indumentarista i amic.

Juan és amic de la família des de sempre i el que destacaria d’ell és la compenetració que té amb Júlia i amb mi, com coneix els nostres gustos i sempre que anem cap a ell amb una necessitat o una curiositat,  podem comptar amb el seu consell. És un gran professional, ens explica Elena Moncho, mare de Júlia.

La primera gran elecció va ser el seu trage oficial. Juan Martí els va proposar de seguida en color verd, pensant en les característiques físiques de la menuda, la resta del seu armari faller i els seus gustos. Però no va ser una decisió presa amb presses.

La proposta de Juan pel verd sempre va estar ahí, però he de reconéixer que barallaren més opcions. Era important tindre les coses molt clares, i fins i tot una volta decantat per eixe color, estudiarem amb detall la tonalitat desitjada i les combinacions de colors al dibuix. En el trage oficial de Júlia res està deixat a l’atzar, comenta Elena Moncho.

collage Julia Gandia

El vestit oficial de Júlia és el llampàs «Fallera Major Infantil de Gandia», teixit per Compañia valenciana de la seda en color verd «Esmeralda» un color tintat en exclusiva per a ella.

Entramat amb 12 colors de diferents games, destacant els rojos, blaus i el detall dels llaços que tanquen el ram de flors que són en metall or, Com a curiositat, l’únic metall que porta este teixit tan exclusiu és el llaç i el capoll superior.

El vestit va acompanyat magistralment per unes manteletes de Viana realitzades en cadeneta artesanal sobre tul suís brocades en daurat i milers de lluentons metàl.lics de dos grandàries. Un treball totalment artesanal de l’arxiu de la prestigiosa firma, personalitzat tenint en compte  el dibuix de la tela.

Tot el vestit i els seus complements des de les pintes de Castelló Castelló a l’adreç de José Borona o la llenceria de La llar del fil ha estat supervisat per Martí Indumentària.

Juan Marti- Fallera -Gandia- Júlia (22 de 23)

L’amplíssima agenda de la màxima representant infantil de les falles de Gandia, comporta una organització molt exhaustiva dels seus vestits.

Des del primer moment organitzaren l’agenda i pensaren en les necessitats del meu vestidor. Tinc molt clar que com Fallera Major Infantil de Gandia, totes les xiquetes van estar pendent dels meus vestits i del meu comportament, ens confessa Júlia amb una gran maduresa.

A Júlia li agraden els colors vius, i per això Juan i sa mare va sorprendre-la amb un preciós vestit color borgonya.

collage Gandia 2

Un brocatell d’Art textil E2 en color borgonya i estampat en cru, dibuix «San Alberto» amb cintes de vellut color granat i randes de valencienne.

Completa la proposta unes manteletes llencers de Hijas de Carmen Esteve, acompanyat d’un adreç de Daniel Bada. Un trage que Júlia va estrenar el dia de la Verge del Pilar. Juan Marti- Fallera -Gandia- Júlia (9 de 23)Juan Marti- Fallera -Gandia- Júlia (9 de 23)

Per davant, encara Júlia Perles i Martí Indumentària donaran moltes sorpreses, l’indumentarista també li ha confeccionat altre vestit sobre una tela guardada per la família en color aguamarina i treballen ara, colze a colze, en un nou vestit del qual no hem aconseguit traure cap pista.

La confiança cega de Júlia i la seua família en Martí indumentària, permet que la xiqueta visca relaxada i amb seguretat el millor any de la seua vida.

Juan Marti- Fallera -Gandia- Júlia (9 de 23)

 

 

Previous post

L'Atelier de la Seda presenta los tejidos oficiales para la Corte de Honor infantil 2109

Next post

¿Y tú qué sombrero masculino prefieres?