Aquesta és la Cort d’Honor de les Falles 2018. Les tretze falleres elegides anit a la Fonteta que enceten el somni que compartiran durant els pròxims dotze mesos. Les afortunades no podien amagar la seua emoció en escoltar el seu nom i desvelar-se la incògnita de les últimes setmanes.

candidatas-elecció-Indumentat (2 de 22)

Aquestes són les falleres que enceten ara el camí cap al nomenament del dia 10 d’octubre. Només una d’elles rebrà la crida telefònica de l’alcalde de València per a informar-la de que és la Fallera Major de València 2018.

1. Noelia Ibañez Castro, Falla Plaça Sant Bult, sector La Seu – La Xerea – El Mercat.

Va ser Fallera Major Infantil de la seua comissió el 2006. És una apassionada de les festes del seu barri. El seu germà és futbolista. Té 21 anys. A aquesta hostessa de Mestalla i estudiant de Magisteri li va arribar el seu millor regal el dia del seu aniversari, quan, per sorpresa, els seus pares li varen dir que seria Fallera Major de la seua comissió, Plaça Sant Bult. “Els meus pares no ho tenien molt clar i va ser molt emocionant”. “Saber estar, alegria o responsabilitat”, són algunes de qualitats que veu en una component de la Cort d’Honor i Fallera Major de València, qualitats, que dia rere dia ha tractat de mostrar al seu regnat.

candidatas-elecció-Indumentat (14 de 22)

2. María Urios Martí, Falla Mestre Bellver-Marià Ribera, sector Patraix

Té 26 anys. Treballa com a logopeda de persones que han patit dany cerebral. El seu pare és artista faller. “El meu any es regeix pels actes fallers, sempre pensant en el casal, la preparació dels play-backs, les reunions, tot gira al voltant de la meua Falla Mestre Bellver – Marià Ribera”. Però en eixe calendari faller María ens destaca un moment en roig este passat any “Quan vaig eixir de ma casa de camí a l’Ofrena i m’estava esperant una cistella de flors amb la imatge de la Mare de Déu feta per mon pare, com ja l’havia fet fa molts anys”.

candidatas-elecció-Indumentat (16 de 22)

3. Alicia Andrés Salguero, Falla Doctor Gil i Morte-Doctor Vila i Barberà, sector La Roqueta Arrancapins

Esta enginyera industrial de 26 anys treballa en una empresa d’energia i el seu temps lliure el dedica a viatjar, llegir i passar el major temps possible amb la seua família. Ser fallera, diu, l’aporta moltíssima felicitat, “a voltes se’ns oblida la sort que tenim i quant afortunats som per tindre les nostres festes”. Considera Raquel Alario una Fallera Major de deu i que la Cort d’Honor té un paper més actiu del que a vegades es pensa.  Pertany a la falla Dr. Gil y Morte – Dr. Vila y Barberá.

candidatas-elecció-Indumentat (19 de 22)

4. Estefania Mestre Garrido, Falla Pius XII – Jaume Roig, sector Quart de Poblet Xirivella

Esta filòloga hispànica de 24 anys treballa donant classes d’espanyol a estrangers, a més, toca el clarinet i pertany al grup de danses de Quart de Poblet. Per a Estefanía les falles “completen la meua identitat com a persona i valenciana. A mi les Falles em fan feliç” reconeix que l’ha sorprés l’estima rebuda en aquest any com a Fallera Major de la comissió Pius XII – Jaume Roig “per a mi ha sigut un orgull ser la seua representant però mai haguera imaginat ser tan recompensada amb tant d’estima i tant de suport».

candidatas-elecció-Indumentat (22 de 22)

5. Meritxell Soler Costa, Falla Av. Burjassot – Joaquim Ballester, sector Campanar

Treballa com a metge resident a l’Hospital Clínic de València i li agrada molt anar al seu poble, Bellreguard, “si aplegarà a ser la màxima representant, m’agradaria molt visitar les festes del meu poble com a tal”. Si alguna cosa li va emocionar del seu regnat a la comissió Avda. Burjassot – Joaquim Ballester – Reus, va ser “el discurs de mantenidora de la meua germana i la cremà, tots els fallers em varen fer una sorpresa amb bengales, varen ser els dos millors moments”. Té 26 anys i va ser de la Cort d’Honor Infantil en l’any 2000.

candidatas-elecció-Indumentat (8 de 22)

6. Silvia Vicent Cifuentes, Falla Enginyer Manuel Maese – Cristobal Llorens, sector Malva-Rosa – Cabanyal – Beteró

A aquesta administrativa de finques de 25 anys li encanta eixir a córrer, però encara li encanten més les falles, “són extraordinàries” i en particular la seua, Enginyer Manuel Mestre – Cristòbal Llorens. Si poguera canviar alguna cosa de les falles, “li entregaria sempre algun palet als infantils, encara que siga simbòlic, és un acte bonic i quan la seua falleta no té premi no tenen l’oportunitat de viure-ho”.

candidatas-elecció-Indumentat (17 de 24)

7. Lucia Villalba Morales, Falla Quart – Turia, sector Botànic-La Petxina

Aquesta estudiant de fisioteràpia de 20 anys recorda amb orgull i emoció el moment en el qual la seua comissió, Quart – Túria, “com és tradició, el dia de l’Ofrena, recull a la Fallera Major a les Torres de Quart i eixir de les Torres, veure a la teua comissió, escoltar la música i la traca és un moment que recordaré sempre”. Des d’aquest any, la indumentària valenciana és part de la seua vida i “he de destacar les teles, em pareixen tan riques”. Li agraden els monuments tradicionals però “crec que els innovadors cal veure’ls més per poder apreciar-los realment”.

candidatas-elecció-Indumentat (9 de 22)

8. Marta Sobrino Martínez, Falla Creu i Mislata, sector Mislata

Marta té 24 anys, ha estudiat magisteri i prepara ara oposicions, en el seu temps lliure li agrada estar amb els amics, el cine i la platja. Es defineix com una apassionada de la indumentària i els seus vestits estan pensats al detall i amb molta  cura. Esta fallera de la comissió Creu i Mislata ja té experiència perquè va estar en la Cort d’Honor infantil l’any 2001.

candidatas-elecció-Indumentat (13 de 22)

9. Lucia Serrano Morales, Falla Regne de Valencia – Sant Valer, sector Russafa A

Els fallers tenim l’oportunitat de viure la vida més intensament i de sentir coses que la resta de gent es perd», és almenys el pensament de Lucía, de la comissió Regne de València – S. Valer. Estudiant d’Administració d’Empreses (ADE), té 21 anys. Del seu any de regnat es queda amb la gran sorpresa que son pare fora el seu mantenidor, reconeix que ha viscut un any de moltes alegries.  Claudia Villodre, Fallera Major Infantil de València 2014 i membre de la seua falla, serà una de les seues millors conselleres.

candidatas-elecció-Indumentat (3 de 22)

10. Marta Sahuquillo Sáez, Falla Barri de la Llum, Olivereta

Té 29 anys, és professora d’anglés per a xiquets i les falles per a ella són un estil de vida. Del seu regnat a la comissió barri de la Llum té molts records, “quan et mantegen a la Crida, la presentació i la preselecció, em va emocionar l’estima i suport de la meua comissió, escoltar-les des del primer moment”. Les Falleres Majors de València ideals per a Marta són Carmen Sancho i Estefania López, del 2014 i 2015 respectivament, “són el meu prototip ideal, em transmeten molta dolçor”.

candidatas-elecció-Indumentat (24 de 24)

11. Mireia Bazaga Veintimilla, Falla Dr. Oloriz – Arquebisbe Fabià i Fur, sector Saïdia

Llicenciada en Farmacia i Ortopedia, té 31 anys. Farmacèutica com a professió però les Falles són l’autèntica passió d’aquesta fallera de la comissió Doctor Olóriz – Aquebisbe Fabian i Fuero. “Ha sigut un any preciós, però em quede amb la preselecció quan ens nomenaren a Lola i a mi”. Per a millorar la festa, li agradaria fer un acostament als veïns “és fonamental veure que la festa es pot gaudir de diferents maneres, cal valorar també el d’ací”.

candidatas-elecció-Indumentat (4 de 22)

12. Mªdel Rocio Gil Uncio, Falla Plaça de la Mercé, sector La Seu-La Xerea-El Mercat

Advocada de professió, llegir com afició i Fallera Major 2017 de la comissió plaça de la Mercé, un any redó per a Rocio. Té 26 anys. La passió pels trages no podia faltar a una fallera de cor, “em pareixen molt tradicionals els trages del segle XIX, aquest any m’he fet dos i m’encanten”. Confessa que, si arribara a Fallera Major de València “m’encantaria viure una mascletà amb els fallers, des de baix”.

candidatas-elecció-Indumentat (11 de 24)

13. Laura Fabra Tapia, Falla Salamanca-Comte d’Altea, sector Pla del Remei-Gran Via

Metgessa amb especialitat en oftalmologia, sens dubte, té els ulls ben preparats per a captar cada moment especial i així ha sigut durant el seu regnat a la comissió Salamanca – Comte d’Altea. Té 32 anys. “Totes les Falleres Majors de València tenen eixe alguna cosa especial que han de tindre, però Lola Flor em va despertar el sentiment de seguir la figura, i fins ara”. Si una cosa li va fer il·lusió del seu any, va ser que “el meu germà va ser el meu mantenidor i en finalitzar em va entregar la partitura del pasdoble que porta el meu nom”.

candidatas-elecció-Indumentat (1 de 22)

Fotografies: Junta Central Fallera

Previous post

La seda brilla en 26 colors en l'Elecció de les Corts d'Honor de 2018

Next post

Aquesta és la Cort d'Honor Infantil de València 2018