Empar del Remei té una vinculació especial amb el poble d’Altura. Allí passa l’estiu des de menuda, ha participat de les festes majors i, per això, quan fa un any va inaugurar la seua botiga, ens va avançar este treball que duia a les mans.

«Farem un vestit per a la Mare de Déu – ens va dir – serà al setembre«. Empar és molt devota de la Geperudeta i volia agrair-li un any de bones noves. S’ha casat este estiu i la feina no ha faltat a la seua botiga. Per això, feliç i satisfeta del camí aconseguit va encapçalar la proposta de la seua colla d’amics del poble.

IMG_1218--Empar-del-Remei-Mare-de-Déu-Indumentat

IMG_1222--Empar-del-Remei-Mare-de-Déu-Indumentat

«Un dels festers és cosí meu i la mare d’un amic seu, Enric, té la Joieria Roa d’Altura i ells netejaren la corona i les joies. Una altra es va encarregar del pentinat. Junts pensaren que la Mare de Déu necessitava lluir de nou, posar-se guapa. I els ajudarem a fer-ho possible» – ens explica Empar del Remei.

IMG_1219--Empar-del-Remei-Mare-de-Déu-Indumentat

Empar del Remei havia sigut de la Cort d’Honor de la Mare de Déu d’Altura el 2006 i va conéixer Juan Manuel Gallent Olivares, el rector de l’església de Sant Miquel Arcàngel. A ell va acudir per a fer-li la proposta dels festers del nou vestit per a la Geperudeta i va acceptar encantat.

Es posaren mans a l’obra. Empar va cridar l’empresa Sedica per a encarregar una tela molt especial. Es va teixir un lampazo en color gris perla amb flores rosa i daurades. Una seda per a vestit a la Verge i al seu fill.

20180326_151706-(1)-Sedica-Indumentat-Empar-del-Remei
Fotografía: Archivo Sedica
20180326_151611-Sedica-Empar-del-Remei-Indumentat
Fotografía: Archivo Sedica

Així és el teixit anomenat Draco, un motiu inspirat en el s.XIX, de tamany reduït, tramat con metal daurat i flors en rosa.

IMG_1221--Empar-del-Remei-Mare-de-Déu-Indumentat

Fa unes setmanes la Mare de Déu dels Desemparats d’Altura rebia la seua corona neta, així com este vestit confeccionat per Empar del Remei. El conjunt va ser beneït i va desfilar en la processó davant l’admiració de tots els veïns del poble que mostraren la seua satisfacció i orgull pel gest desinteressats dels festers amb la Geperudeta.

IMG_1216-Empar-del-Remei-Mare-de-Déu-Indumentat

IMG_1217--Empar-del-Remei-Mare-de-Déu-Indumentat

Previous post

Desfile solidario del Gremio de Sastres y Modistas de la Comunidad Valenciana

Next post

Tot preparat per altra nit màgica