Por Laura Ballester para Indumentat. Com cada dimecres volem apropar-vos els perfils de les xiquetes i senyoretes elegides al mes de juliol. Aquestes són les preseleccionades de tres sectors amb molta tradició fallera: Jesús, Rascanya i Botànic – La Petxina. Enhorabona a totes i ens veurem al Velòdrom Lluís Puig el dissabte 23 de setembre. Bona sort a La Fonteta!

Sector-Jesús Indumentat
Sector Jesús

Sector-Rascanya Indumentat
Sector Rascanya

Sector-Botànic-La-Petxina Indumentat
Sector Botànic-La-Petxina

Sector Jesús

Patricia Sorolla Fillol: “Sóc fallera des que vaig nàixer”.

Amb 10 anys, a aquesta tenista per afició el que més li ha agradat del seu regnat a la comissió carretera d’Escrivà – Cooperativa de Sant Ferran ha sigut l’Ofrena a la Mare de Déu i la seua presentació, on va estrenar el seu trage favorit, color Borgonya. Li agradaria formar part de la Cort d’Honor infantil per què “tenen molts actes i tots molt bonics, seria una gran experiència”.

Carla Camacho Ramírez: “L’entrada de moros és una de les coses que més m’ha agradat”.

A la seua curta edat, 8 anys, té molt clar que li agrada ser fallera per què “és una experiència molt bonica, és molt emocionant ser fallera” i el que més li agrada de tot és baixar a la seua falla Pius XI – Fontanars. No seria capaç d’elegir una sola Fallera Major Infantil de València “totes m’han agradat per igual”, totes han sigut dignes del càrrec.

 Carla-Camacho-Ramírez-Falla-Pio-XI-Fontanares

Àngela Garcia Mira: “Quan aplegues a la Verge i li dónes el ram és molt emocionant”.

Té 10 anys i un sense fi d’aficions, però el que més li agrada és ser fallera per què “tota la meua família és fallera i ells meus m’han inculcat”. El que més li agrada de les falles és “pentinar-me i la festa en si”. Li faria molta il·lusió aplegar a el més alt de la festa “és molt difícil d’aconseguir, ho sé, però jo crec que val la pena”. Pertany a la comissió Francesc Climent – L’Uruguai.

Ángela-García-Mira-Falla-Fco.-Climent-Uruguay.

Eva Maria Garcia Martínez: “El que et transmet una falla no es pot explicar si no eres faller”.

Si hi ha tres coses que li agraden a Eva són “ballar salsa, llegir molt i les Falles”. Te molts records del seu regnat a la comissió Veneçuela – Agustí Sales, “però destacaria la proclamació, quan vaig entrar al casal i estava tot decorat amb moltes sorpreses i quan et posen per fi la desitjada banda a la presentació”. Considera molt interessant la confecció dels trages de valenciana i la seua mare també, ja que és la seua indumentarista particular. Considera, “els monuments cal saber apreciar-los, tant els innovadors com tradicionals, L’Antiga enguany era meravellosa”.

Eva-M.-García-Martínez-Falla-Venezuela-Agustín-Sales

Lara Andrés Martínez: “La falla és la meua vida i no podria estar sense ella”.

A aquesta estudiant de magisteri infantil l’encanta el maquillatge i pintar mandales. “Per a mi ser Fallera Major de València és ser Estefania López”. El seu any com a Fallera Major de la comissió Carcaixent – Compromís de Caspha sigut molt especial però el dia més bonic va ser la presentació amb el discurs del meu pare”. El que més valora de la indumentària són “les manegues, m’encanten les mànegues del segle XIX”. El 2012 la seua comissió va tindre coma falla infantil una recreació de Toy Story “va ser la falla més bonica, va marcar, per a mi l’història de la meua falla”.

Lara-Andrés-Martínez-Falla-Carcagente-Compromiso-de-Caspe
Carla García Navarro: “La meua presentació va ser molt bonica”.

L’apassiona la fotografia i ser fallera, “per a mi els quatre dies que tenim de festa són, sentimentalment molt importants”. Per a Carla, una component de la Cort d’Honor “ha de ser molt valenciana, que senta la festa, pròxima i humil”. Si aplegara a Fallera Major de València “m’agradaria poder visitar totes les comissions possibles, conéixer-los” però, per a ella, les falles estan perfectes i no canviaria cap cosa d’elles. Pertany a la comissió Francesc Climent – L’Uruguai.

Carla-García-Navarro-Falla-Climent-Uruguay

Sector Rascanya

Aitana Sanchis Puche: “No podria elegir una sola cosa d’aquest any, m’ha agradat tot”.

Onze anys que porta vivint les falles amb intensitat, “el que més m’agrada és la setmana fallera, viure-la amb els meus amics i la meua comissió Marqués de Montortal – Josep Esteve”. Per a ella, formar part de la Cort d’Honor Infantil “seria viure un any molt bonic amb unes companyes segur meravelloses”. Aitana confessa que totes les Falleres Majors Infantils de València que coneix li han agradat “però les meues favorites són María Donderis i Sofia Soler”.

Aitana-Sanchis-Puche-Falla-Marqués-de-Montortal-José-Esteve

Valentina Carcelen Romayor: “M’encanta l’indumentaria valenciana i vestir-me”.

Té deu anys i per a ella, ser fallera “és un premi, des de menuda m’ho ha pres com un premi”. Del seu any de regnat a la comissió Primat Reig – Sant Vicent de Paul recorda, en especial, “els moments en els quals m’han nomenat com l’Ofrena, la presentació o la preselecció”. A més del somni de Fallera Major Infantil, Valentina somia encara més lluny, i res li agradaria més que escoltar el seu nom en la Fonteta “m’agrada gaudir de cada moment i recordar-lo”.

Valentina-Carcelén-Romayor-Falla-Primado-Reig-San-Vicente-de-Paul

Blanca Casaban Pérez: “M’agrada ser fallera perquè m’agrada la festa”.

Amb deu anys, fa atletisme, toca el clarinet i, sobretot, és fallera per damunt de tot. Sens dubte, ha tingut un regnat molt intens a la seua comissió Santiago Rossinyol – Comte de Lumiares, del qual “em quede amb la meua presentació i l’Ofrena”. Però, si és té que quedar amb una cosa de la festa fallera, es queda “amb els Play – Backs i els berenars a la falla, és el que millor m’ho passe”.

Blanca-Casabán-Pérez-Falla-Santiago-Rusiñol-Conde-Lumiares

Natalia Valls Garcés: “Sempre he viscut la festa des de dins i m’agrada el que significa”.

Treballa en el departament de màrqueting d’una empresa i, al seu temps lliure, li agrada ballar jotes valencianes “les balle des que tinc dotze anys, m’agrada molt”. El moment més emotiu del seu regnat a la comissió Daroca – Pare Vinyes va ser “el moment en el qual el meu nebot de només huit mesos em va pujar la banda amb el meu pare a la presentació, sempre ho recordaré”. Conéixer la cultura valenciana, entre altres, és un dels requisits que Natalia considera imprescindibles per una Cort d’Honor.

Natalia-Valls-Garcés-Falla-Daroca-Padre-Viñas

Anabel Blesa Santafe: “El record més especial és la meua presentació”.

Aquesta auxiliar d’infermeria porta les falles, i la seua falla Sant Joan Bosco – Duc de Mandas, dins del cor “pertany a una comissió menuda i tots són com la meua família, tot l’any darrere d’una cosa agarrem una altra”. De l’indumentaria valenciana, “el que més m’agrada són les teles”, veure-les i gaudir d’elles. Com a referent de Fallera Major de València “em quede amb Carmen Sancho, del 2014”.

Anabel-Blesa-Santafé-Falla-San-Juan-Bosco-Duque-de-Mandas

 Carmen Torres Paco: “Ser fallera és una forma de vida, és pur sentiment i emoció”.

Treballa com administrativa i li agraden les activitats a l’aire lliure. De l’indumentaria valenciana ho valora tot, però “les manteletes em pareixen espectaculars”. Per a ella, la Cort d’Honor ideal seria “extravertida, positiva per tal de donar ànims al grup, alegre, pròxima i sobre tot responsable, és un any dedicat a València i la seua festa”. Dels monuments es queda amb els innovadors i en particular “el de Convent de Jerusalem d’aquest any em pareix meravellós”. Pertany a la comissió Músic Espí – Gravador Fabregat.

M.-Carmen-Torres-Paco-Falla-Músico-Espí-Grabador-Fabregat

Sector Botánic – La Petxina

Carmen Puig Sancho: “Els meus trages favortis són el de la presentació i u de ratlles”.

Té dotze anys i la responsabilitat i el somriure són el seu millor acompanyant, no només com a representat infantil de la comissió Borrull – Túria, sinó al seu dia a dia. Li agrada ser fallera per què “m’ho passe molt bé al meu casal en els meus amics”. Ser de la Cort d’Honor seria una il·lusió per a ella, “m’agrada molt vestir-me de fallera i a la Cort gaudiria molt fent-ho”. Per a ella, les falles mai són avorrides per què “sempre m’ho passe molt bé”.

Carmen-Puig-Sancho-Falla-Borrull-Túria

Mar Macián Miquel: “Les falles són una festa molt gran”.

Amb nou anys, Mar té molt clar que li encanta “ballar balls regionals amb el meu grup, La Senyera de València”. Des de ben menuda, somia en formar part de la Cort d’Honor Infantil “representar a tota València i als representants infantils de cada comissió seria una experiència inoblidable”. De les falles es queda, sense dubtar, “amb anar a veure les presentacions”. Pertany a la comissió Palleter – Erudit Orellana.

Mar-Macián-Miquel-Falla-Palleter-Erudito-Orellana

Daniela Gómez dels Ángeles: “Ser fallera és una passió que he viscut des de menuda”.

Té 10 anys i, amb l’estiu, està aprofitant a aprendre surf amb els seus oncles. Al parlar de la Cort d’Honor els ulls se l’il·luminen “seria el meu somni fet realitat”. Del seu any com a Fallera Major Infantil de la comissió Santa Maria Micaela – Martí l’Humà, destaca “la proclamació i la plantà”. La seua tia, Estefania de Julio, a la qui té en alta estima, va ser component de la Cort d’Honor de 1999.

Daniela-Gómez-de-los-Ángeles-Falla-Santa-María-Micaela-Martín-el-Humano
Lucia Villalba Morales: “De menuda em sentia com una princesa en vestir-me de valenciana”.

Aquesta estudiant de fisioteràpia, recorda amb orgull i emoció el moment en el qual la seua comissió, Quart – Túria, “com és tradició, el dia de l’Ofrena, recull a la Fallera Major a les Torres de Quart i eixir de les Torres, veure a la teua comissió, escoltar la música i la traca és un moment que recordaré sempre”. Des d’aquest any, la indumentària valenciana és part de la seua vida i “he de destacar les teles, em pareixen tan riques”. Li agraden els monuments tradicionals però “crec que els innovadors cal veure’ls més per poder apreciar-los realment”.

Lucía-Villalba-Morales-Falla-Quart-Túria
Marta Devis Llop: “M’agradaria que la Cort tinguera més protagonisme”.

Estudia el grau en Finances i comptabilitat i li agrada ser fallera “per què estar acompanyada pels teus amics de la comissió sempre és especial”. Recorda amb nostàlgia el moment de l’Ofrena com Fallera Major de la comissió Sant Ignasi de Loiola – Jesús i Maria, “em varen fer un corredor els vestidors i la meua comissió”. Les Falleres Majors de València que li han marcat han sigut “Covadonga Balaguer i Estefania López”.

Marta-Devis-Llop-Falla-San-Ignacio-de-Loiola-Jesús-y-María
Mara González Bernabé: “El meu casal és com la meua casa, no la segona, sinó la primera”.

Encara que treballa com a dependenta i estudia magisteri infantil, les falles continuen sent una part important, sobre tot aquest any de regnat a la comissió Santa Maria Micaela – Martí L’Humà. Ella es defineix a si mateixa com “una fallera de casal, m’encanta ajudar sempre”. El seu record més especial és la proclamació “jo sempre ho he fet amb més gent i aquest any em tocava que m’ho feren i va ser espectacular”. Dels monuments, es queda sobretot amb els de la seua falla “i entre tradicionals i innovadores, em quede amb innovadores”.

Previous post

Un paseo por Sagunto con Indumentaria Valenciana Lledó

Next post

Protocolo para las Clavariesas en fiestas de Gloria y procesiones de verano