Per Mayte Pérez per a Indumentat. En aqueste article us presentem a les candidates dels sectors Saïdia, Poblats del Sud i Canyamelar – Grau – Natzaret. Hem parlat amb elles sobre els seus somnis i gustos al voltant de les Falles i la indumentària. Molta sort a totes!

Sector La Saïdia

Sol Ferrer Giner: “Em vaig emocionar molt en la Presentació, quan em van cantar una cançó”.

Per a la representant de la Falla Doctor Olóriz – Arquebisbe Fabian i Fuero ser de la Cort d’Honor és una experiència única en la vida que li agradaria molt viure, per a “representar als xiquets i xiquetes de València i portar el nom de la meua Falla pel cap alt alt”.

Raquel Ganau Giner: “M’agradaria molt ser de la Cort d’Honor, sobretot perquè podria vestir-me moltes vegades de fallera al any”.

Guarda amb afecte els ninots indultats que va salvar de la Crema de la seua falleta de Trinitat – Alboraia. No sabria triar un acte favorit, encara que té clar que el nomenament com a preseleccionada li ha emocionat molt i li encantaria “viure en primera persona la presentació en La Fonteta”.

Natalia Martínez Roig: “Sé que tot açò només vaig a viure-ho una vegada, i està sent molt bonic”.

Li agrada vestir-se en Falles, pentinar-se, participar en tots els actes, “sentir les Falles, m’agrada tot”. A la representant de la Falla Sagunt – Sant Guillem li va emocionar molt la seua proclamació i les paraules que li van dedicar. Li agradaria molt viure l’Ofrena i la Presentació des de la Cort d’Honor, encara que està segura que gaudiria molt en tots els actes, i faria molts amics.

Raquel Avivar Pardo: “La Cort d’Honor i la Fallera Major de València destaquen el paper de la dona en la societat”.

Ha heretat la passió fallera del seu pare, que també és de la comissió de Camí de Barcelona – Travessera. Li agraden molt els preparatius, l’ambient de la comissió quan tots junts treballen per a traure la festa avant. Li han aconsellat que siga ella mateixa, que disfrute, que somriga i que no es deixe influir, “perquè aquesta és una ocasió molt especial i haig de fer-la meua”.

Marina Cabrera Aldea: “Ser de la Cort d’Honor és el més alt al que es pot aspirar en el món de les Falles”.

A la Fallera Major de la Falla Peset Aleixandre-En Guillem Ferrer li agrada que s’estiga recuperant la indumentària tradicional i que es combine amb el segle XIX: “enriqueix la festa i és molt més bonic”. Estima la ciutat, estima la festa i el món de les Falles i creu que són qualitats que haurien de tindre les dones de la Cort d’Honor.

Paula Santarrufina Terrasa: “Les dones de la Cort d’Honor han de ser conscients que les Falles són cada vegada més internacionals”.

Per a Paula les Falles són tradició i cultura i valora positivament que s’incorporen peces de la indumentària tradicional a la festa. Sol tenir les idees molt clares encara que es deixa aconsellar en les decisions finals. La Fallera Major de la Falla Bilbao – Maximilià Thous sap que ser de la Cort d’Honor ha de ser dur però li faria molta il·lusió perquè és una oportunitat única en la vida.

Sector Poblats al Sud

Candela Peris González: “Espere amb il·lusió tot l’any a que arriben les Falles “.

Li agrada l’hoquei, el fitness, la hípica, el golf… i les Falles. La representant de la Falla Grup de Peixcadors del Perellonet guarda entre els seus millors records com a Fallera Major Infantil a la seua comissió, el seu sector, i la seua proclamació. Li han donat alguns consells perquè disfrute aquest procés, i s’ha quedat amb dos que li han agradat especialment: ”que estiga tranquil·la i que seguisca avant passe el que passe”.

Lucía Machancoses Vilches: “M’agraden molt les cercaviles i passar les festes en el carrer”

L’agradaria viure les Falles des de la Cort d’Honor, “m’ho he passat molt bé com a Fallera Major Infantil de la meua falla, Embarcador – Historiador Beti, amb els meus amics, amb els companys del col·le… ser de la Cort és un somni que m’agradaria complir”. Sobretot, li fa molta il·lusió la batalla de flors, “per l’olor, l’alegria de la gent, les carrosses”, ens diu.

Marta Alacreu Ruíz: “Tinc molts records inesborrables com a Fallera Major, ho he viscut amb molta il·lusió”.

Ha heretat l’amor per la festa de la seua família materna, que és molt fallera. La representant de la Falla Plaça Mare de Déu de Lepanto creu que les dones de la Cort d’Honor han de ser molt responsables, organitzades, educades i properes, i molt capaces de transmetre la passió per les Falles a tothom.

Blanca Vilches Navarro: “M’agraden molt els vestits a la antiga, llueixen molt i són molt elegants”.

A la Fallera Major de Embarcadors – Historiador Beti li agradaria viure la Crida des de les Torres de Serrans i veure a tots els fallers feliços pel començament de les Falles, “ha de ser impressionant”, reconeix. Li agradaria que les Falleres Majors de València seguiren dirigint-se a tots els col·lectius i veïns de València, transmetent l’amor per la festa i la importància de la convivència.

Sector Canyamelar – Grau – Natzaret

Penélope Salvador Senent: “La meua família m’ha transmès l’alegria de les Falles”.

La Fallera Major Infantil de la Falla Just Vilar – Mercat del Cabanyal somia amb ser de la Cort d’Honor des de molt xicoteta, perquè “ha de ser una experiència impressionant, i em fa molta il·lusió estar prop d’aconseguir-ho”. Per a ella, l’Ofrena va ser molt especial: “em vaig sentir com una reina, va ser molt emocionant fer olor les flors, veure a la Verge, sentir-me protagonista”.

Adriana Juan Sansano: “El millor consell que m’han donat és que disfrute tot el que puga”.

La Presentació és el millor record que guarda del seu any con Fallera Major de la Plaça Rosari – Calabuig, “perquè ja era oficial que començava l’any i tenia moltes ganes”. El que més li agrada de les Falles és que fa nous amics i que aprèn moltes coses noves.

Carla Llorens Ortiz: “Tot el que m’han explicat de la Cort d’Honor és bo, sobretot que és molt divertit”.

Sa mare va ser Fallera Major i la seua tia va arribar a la Cort d’Honor, així que Carla volia seguir la tradició familiar. La representant de la Falla Doctor Joan Josep Dómine – Port no pot triar un acte favorit perquè li agraden tots encara que reconeix que la Plantà és molt especial, perquè és el començament de la festa, “i ja podem començar el que ens agrada: estar amb els amics, tirar petards, vestir-me…”.

Miriam Portero Alonso: “M’agradaria que els fallers prenguérem consciència de la importància d’eliminar barreres arquitectòniques per a les persones amb discapacitat”.

Per a ella, els seus amics de la Falla Plaça La Creu – Els Àngels són molt importants, “igual que les amigues del sector, de les quals he après molt i per les quals m’he sentit molt recolzada”. No ha demanat consell per a passar per aquest viatge però sí reconeix que li han recomanat que ho disfrute molt, perquè és una vegada en la vida. No descarta ser presidenta en el futur, ja que se sent molt compromesa amb la seua comissió.

Noelia Méndez Teodoro: “Les dones de la Cort d’Honor haurien de conéixer la cultura fallera i transmetre el seu amor per la festa”.

És fallera des que va nàixer, i ve d’una família molt fallera. Les cercaviles, les revetles, els sopars… tot el que fa amb els seus amics de la Falla Ares d’Alapont-Castell de Pop és el que espera amb més il·lusió durant tot l’any. Sap que ser de la Cort d’Honor suposa molta responsabilitat però li han recomanat que s’ho passe molt bé tot el procés i que no diga a res que no.

Raquel López Gonzalo: “La Fallera Major és un model a seguir per a moltes persones i hauria de transmetre els valors de la cultura i la festa valenciana”.

Per a Raquel, la Cort d’Honor ha de ser un grup molt cohesionat, que ha de destacar per la seua responsabilitat, l’empatia i la paciència, també. La representant de la Falla Arquitecte Alfaro – Francesc Cubells valora molt positivament que, cada vegada més, es deixen els prejudicis a un costat per a triar a la Cort d’Honor, ja que el seu paper és representar a tots els fallers i falleres.

 

La setmana que ve us presentarem a les xiquetes i dones preseleccionades per a les Corts d’Honor de la Fallera Major Infantil i la Fallera Major de València, corresponents als sectors La Roqueta – Arrancapins i Campanar – Benicalap.

Previous post

Preseleccionades dels sectors El Carme, La Creu Coberta i Quart de Poblet -Xirivella

Next post

Candidates preseleccionades a les Corts d'Honor dels sectors La Roqueta - Arrancapins i Benicalap - Campanar