El taronja és el color predominant en la imatge gràfica de les Falles 2016 que s’ha presentat a l’Institut Valencià d’Art Modern, l’IVAM, per part del director de la institución, José Miguel G. Cortés, el regidor del Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset i el dissenyador de la campanya Iban Ramón.

Fuset-Moreno-cartell-fallas-2016-Indumentat

En veritat no ha sigut un, sino quatre, els cartells que s’han presentat precedits d’un teaser, o cartell previ als carrers de València fa setmanes, per a «crear expectació». En ells, segons ha dit Fuset, s’ha volgut «tocar el coret» a la societat valenciana i explicar la història de la Festa des de l’Estoreta Velleta a la candidatura com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

PRESENTACIÓN-IMAGEN-FALLAS-2016-INDUMENTAT

Imatge gràfica per a l’any de la Candidatura a Patrimoni de la Humanitat

Per al creador de la campanya, Iban Ramón, un cartell tradicional només anuncia la festa i el que s’ha intentat és donar molta més informació. D’esta manera s’han recuperat objectes antics de la Festa que representen els diferents col.lectius que la integren. Des dels musics als disseyadors, des dels xiquets als fusters. Objectes que s’acumulen i es junten com ja es feia antigamPRESENTACIÓN-IMAGEN-FALLAS-2016-INDUMENTAT-1

A l’acte, al qual ha assistit la Fallera Major de València Alicia Moreno, el regidor de Cultura Festiva ha destacat a més que es tracta d’una imatge homogènea. No sols es podrà vore en cartells, sinò que estarà present en tots els actes de la Festa i en xàrcies socials per a continuar la imatge de promoció internacional de les nostres Falles de cara a l’esperat veredicte de la UNESCO i la seua declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Imatges: IVAM / Armando Romero.

Previous post

El Gremi de Sastres i modistes celebra el dia del seu Patró

Next post

El Gremio de Sastres y Modistas celebra su Patrón, San Vicente Mártir