Com passa a tota classe de premis culturals, siguen de teatre, música o cine, la Gala de la Cultura Infantil és una festa per als nominats a on no falten les estrelles convidades que xafen la catifa amb inspiradors models que rebran totes les mirades. Per això aquesta festa de les promeses de la interpretació, té un interés afegit per a estrenar indumentària valenciana i, en certa manera, marcar tendència en aquells que busquen ampliar el seu vestidor.

DSC_0949--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

DSC_0956--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

Si ahir descobríem la proposta per la la Fallera Major i la seua Cort d’Honor amb els respectius models del Gremi de Sastres i Modistes per a la primera, i els gipons de vellut negre per a les segones de l’Atelier de la Seda, per a la Gala de la Cultura aquesta vesprada les infantils han brillat amb el treball que els indumentaristes tradicionals han reservat per a elles.

DSC_0924.jpg-Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

Un gravat antic per al vestit de Daniela

La firma A l’Antiga de Torrent ha sigut l’encarregada del model de Daniela Gómez de los Àngeles. Un conjunt ple de simbolisme resultat de la reproducció d’un gravat antic, desig complit per a Rosa Mora Roig i Noèlia Maroto, des de fa mesos. «Quan férem el vestit per a l’Exaltació de les Falleres Majors de Torrent, pensàrem en qué Daniela podria ser la persona ideal per a posar en marxa aquest treball d’investigació i, com no d’equip» – ens explica Noèlia Maroto.

DSC_0963--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

2018-01-20-PHOTO-00000009-Gala-Cultura-Indumentat

DSC_0964--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

2018-01-20-PHOTO-00000006-Gala-Cultura-Indumentat

La Fallera Major Infantil portava un guardapeus de seda de moaré en blau Immaculada, randa en punta  i galó daurat al cantó. En la part superior una dalmàtica (com una casulla de retor amb mànegues) de 1800 realitzada amb un espolí Carpi antic amb enverat per dins amb merlets llargs. Els punys duen la reproducció d’unes pomes daurades, mentre que el mocador i davantal són reproducció d’una peça antiga torrentina en or damunt batista. Quant als complements, Daniela portava una pinta de Montoya cisellada amb el dibuix de la magrana i un  adreç de Daniel Bada amb giràndola amb pedra Rubí i perla. Al coll un guarda péls de la mateixa firma. Les sabates són de Paco Ochoa a conjunt amb el cos. Camisa i sinagües de Margarita Vercher.

DSC_1064--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

DSC_1068--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

La cort d’Honor també ha estrenat per a l’ocasió el gipó negre que ha dissenyat Arturo Torremocha. Les dotze xiquetes han acudit aquesta vesprada a vestir-se a l’Atelier de la Seda per a recollir aquest treball en vellut que també ha confeccionat aquesta empresa especialista en reproducció de teixits antics. La Cort d’Honor Infantil porta un disseny nomenat «Magranetes» en aquesta peça que s’incorpora enguany al vestidor oficial de Falleres Majors de València. Els cancans i sinagües són de Margarita Vercher.

DSC_1058--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

DSC_1059--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

La Gala de les Estrelles: premis infantils

Per als menuts aquesta festa és un reconeixement a l’esforç d’un any d’assajos, no sols per aquells que fan teatre sinò també pels que aquesta vesprada han mostrat un domini a l’escena dins del gènere músical com ara les comissions de Falla Mercat de Castella, Falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals, Falla Garcia Lorca – Oltra i Falla Avgda. Equador – Alcalde Gurrea.

DSC_1020--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1015--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_0983--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_0972--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1034--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1086--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1037--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

El Palau de les Arts de València ha rebut a tots els actors del Teatre Faller amb forts aplaudiment a l’escenari. Els menuts els han agraït  i els adults, autors de les obres, han assenyalat que el futur del teatre en valencià està en l’esforç i passió dels fallers que participen des de fa 35 anys en aquest cita amb el teatre amateur. Rebre un Premi Saragüells és molt més que un guardó, és la recompensa a un treball infantil de declamació i interpretació de qualitat. La millor obra de l’any ha sigut «Operació Lluna de València» de Falla Sta. Genoveva Torres – Arquitecte Tolsa, coneguda com La Nova d’Orriols.

DSC_1083--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1051--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1026--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1022--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1055--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_0991--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1014--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1012--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1028--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat
DSC_1047--Gala-Cultura-Infantil-Indumentat

Premis Saragüells 2018: Marc Altur Agüera (Falla Arquebisbe Olaechea – Sant Marcel.lí) com a Millor Actor Novell; Sara Moreno Arévalo (Falla Sta. Genoveva Torres – Arquitecte Tolsá) com a Millor Actriu Novell; Luis García Vaquero (Falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals) com a Millor Actor de Repartiment; Claudia Pamblanco Navarro (Falla Quart Extramurs – Velázquez) com a Millor Actriu de Repartiment; Ricardo Mirasol Salvador (Falla Nord – Dr. Zamenhoff) com a Millor Actor Principal; Irene Robert Sáenz (Falla Nord – Dr. Zamenhoff) com a Millor Actriu Principal; Trini Tío i Ana Torres (Falla Sta. Genoveva Torres – Arquitecte Tolsá) per a la Millor Direcció; «Auca Va!» de la Falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals com a Millor Obra Inèdita i «Aquelarre» de la Falla Quart – Paloma com a Millor Muntatge.

Previous post

El Gremi Artesà de Sastres i Modistes torna a vestir a la Fallera Major a la Gala de la Cultura

Next post

El Gremi Artesà de Sastres i Modistes celebra el seu patró Sant Vicent Màrtir