Ens ho va deixar molt clar el dia que l’entrevistaren per primera vegada en obrir les portes del seu atelier fa poc més d’un any: El meu punt fort és la confecció, m’atreveix amb tot, però el què no ens imaginàvem és que pocs mesos després s’atreviria amb el seu encàrrec més especial: el seu vestit de nòvia.

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (67 de 21)

Tot i que Empar del Remei Ruiz ha realitzat en els últims mesos vestits per a esdeveniments, Primera Comunió i boda, el seu és el primer trage de nòvia de la seua firma en passar per la vicaria, una responsabilitat i una emoció extra per a esta indumentarista.

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (65 de 21)
novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (62 de 21)
novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (62 de 21)
novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (62 de 21)

Un vestit creat des de l’emoció

Un vestit que es gestava mesos abans, des de l’elecció del domasc blanc de Vives y Marí amb el qual ha confeccionat el disseny, fins els últims detalls com les sabates blaves o el cridaner interior del trage amb el blau de protagonista i que recorda la ceràmica tradicional valenciana. Un ullet transgressor i divertit que converteix esta peça en única i inimitable.

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (25 de 30)
Empar s’enfronta en el seu taller al seu encàrrec més especial: començar a tallar el seu propi vestit.

Un vestit que, després de les primeres decisions al voltant dels teixits, comença a perdre forma al taller per les seues pròpies mans.

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (25 de 30)

Confidències de provador

L’última prova del seu vestit, és moment de confidències amb el seu equip més pròxim: sa mare, Amparo, sa tia Francisca i la seua companya Cristina. Empar del Remei és la tercera generació de modistes a la sea família, ha viscut entre agulles tota la vida i és per aixó que esta tenda de costura és la culminació d’un somni familiar.

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (25 de 30)

Destaca el tall clàssic i profundament afavoridor del vestit. Un trage mesurat perfectament per al seu cos i els seus gustos.

Cada fil, cada puntada, està pensada, corregida, modificada per mi. Però eixa és la meua forma de treballar, sóc tremendament perfeccionista en el disseny i confecció dels vestits.

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (8 de 30)

A la privacitat de l’espill, cada prova junt amb la seua família ha sigut un moment emocionant. Un vestit amb un tall clàssic, net i minimalista, en el qual res és el que sembla: l’escot de barca trenca la seua linealitat amb una elegant apertura; el pit ajustat sorprén amb les costures a la vista que li donen una imatge moderna i a la vegada innocent i quasi infantil: la cintura baixa es suavitza amb una delicada randa amb motius vegetals i pedretes en daurat d´on naix una espectacular falda. Una falda rematada amb una majestuosa cua, que forma part del vestit i no es desmunta per no desfer en cap moment el seu concepte, amb un ahuecador creat per a ella per Cancan en pac que li’n dóna  el cos necessari.

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (30 de 30)

El suport de la meua família i dels proveïdors ha sigut fonamental, trobe que tot el camí recorregut en l’elaboració d’este vestit em servirà per a posar-me en el lloc d’altres nòvies que em confien el seu disseny. Recordaré cada un dels dubtes, cada emoció viscuda enfront de l’espill. Aquest vestit m’ha aportat una gran experiència professional, a banda de la personal. 

Finalment li preguntem a Empar del Remei pels avantatges i inconvenients de ser l’autora del seu propi vestit, Empar no té dubtes a l’hora de posar la balança en el costat positiu.

Tenia les idees molt clares, ningú coneix el meu cos millor que jo i aquest és el vestit que jo volia. L’únic inconvenient és que he necessitat ajuda per a les proves, però reconec que també han sigut moments molt especials.

El resultat no podia ser més autèntic Empar del Remei, esta jove indumentarista membre de la Cort d’Honor de 2015, encara reservava una sorpresa més: el jupetí de la seua parella, Toni Guisado, president de la comissió Vidal de Canyelles – Sánchez Coello, conjuntava perfectament amb el seu vestit. Ara si, tot estava perfecte!.

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (65 de 21)

novia-bodas-indumentat-Empar del Remei (65 de 21)

Reportatge fotogràfic de la boda Amparo Fotografía

Previous post

Silvia Pallás y la niña Marina Peral, Fallera Mayores de Cheste 2019

Next post

Andrea del Caño Moya, de la Hoguera Polígono de Babel, Bellesa del Foc Infantil d’Alacant 2018