Silvia, María, Lucía, Laura, Estefanía, Marta, Lucía, Alicia, Rocío, Noelia, Mireia, Meritxell, Marta i Daniela, Lola, Nekal, Daniela, Marina, Paula, Marta, María, Aitana, Blanca, Alba, Vega i Aitana són els noms de les 26 noves màximes representants de les Falles 2018. Com el cicle de la vida, com el mateix cicle de la seda que era el motiu de l’espectacle d’aquesta nit, de nou la festa es renova i adquireix noves forces amb l’alegria de les xiques entre les quals estan les pròximes Falleres majors de València.

JVZC9477-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat

Un comiat en clau molt fallera

La nit començava amb l’acomiadament de Raquel Alario i Clara Maria Parejo amb les seues Corts d’Honor. Al mateix escenari on foren triades ara fa un any, es dirigien al món faller per agrair-los la seua estima, força i confiança.
Tal com ja es va fer l’any passat hem pogut sentir les veus de les 24 representants de la Cort d’Honor que, amb una xicoteta gravació que es podia sentor al mateix temps que desfilaven, tenien paraules d’agraïment als fallers, les comissions i les famílies, missatges d’estima entre companyes i desitjos de què eixa unió continue en el temps.

DSC_0506.jpg-Fonteta-2017-Indumentat

Clara i Raquel han compartit el seu discurs sense soltar-se de les mans, donant-se força l’una a l’altra en els moments en què la veu fallava per l’emoció i les llàgrimes. Han començat i acabat les seues paraules dirigint-se al món faller

Estem hui ací, per mostrar-vos la nostra estima, acomiadar-nos i dir-vos amb la mà en el cor: gràcies món faller! – ha dit una emocionada Raquel només començar les seues paraules.

JVZC9482-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat

DSC_0532-Fonteta-2017-Indumentat

Uns discursos que han anat pujant en emoció, sobretot quan s’han dirigit directament a les seues Corts:

Les meues dotze companyes d’esta increïble aventura, les definia Clara María.

També quan han agraït el suport de les seues famílies i quan, mirant-se l’una a l’altra, han volgut destacar la seua estima:

Gràcies per alegrar-me cada dia amb el teu dolç somriure, li han dit Raquel a una Clara que a penes podia parlar per l’emoció.

JVZC9413-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat

Tampoc no han oblidat a les representants d’eixe món faller en el qual han centrat el seu discurs:

Falleres Majors de València i Corts d’Honor 2018. Encara no sabeu totes les experiències que viureu des del precís instant en què el vostre nom ressone en aquest pavelló. No coneixeu l’alegria desbordada que està a punt d’inundar els vostres cors.
Sabem que des de hui us entregareu amb passió i il·lusió a la festa que ameu i esta us rebrà allà on aneu amb afecte, respecte i admiració. 26 il·lusions estan a punt de nàixer i 2 d’elles prendran el nostre testimoni. Falleres Majors de València i Corts d’Honor 2018, València sencera està desitjant conéixer-vos.

ARF_9617-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat

JVZC9430-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat

DSC_0536-Fonteta-2017-Indumentat

Una gala inspirada en la Seda i en la celebració a València de la Trobada Mundial «València, ciutat de la seda» ha acompanyat l’elecció de les Corts d’Honor al llarg de la nit amb tres espectacles, tal com han explicat els presentadors, Carme Bort i Ximo Rovira. El primer en homenatge a l’Ofrena, com la major passarel.la de seda valenciana, amb elements circenses com són unes gegantesques teles aèries i la presentació de les candidates que hem pogut veure per primera vegada sobre l’escenari.

ARF_9524-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat
ARF_9534-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat
DSC_0551--Fonteta-2017-Indumentat
DSC_0552-Fonteta-2017-Indumentat

La segona part, anomenda «Tot un món», ha jugat amb elements acrobàtics com una espiral aèria. El numero acabava  amb unes falleres amb miriñaque cobertes finalment per sedes valencianes. Poc abans de conéixer el nom de les 26 representants de les Falles 2018, arribava la tercera proposta artística. Una metàfora de la creació de la seda, des que els cucs es converteixen en papallones deixant-nos la matèria primera per a començar a construir la seda protagonista de la nit.

ARF_0722-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat
ARF_0732-Fonteta-2017-Imagen-JCF-Indumentat
DSC_0623-Fonteta-2017-Indumentat
DSC_0626-Fonteta-2017-Indumentat

I amb 26 propostes en seda de 26 emocionades xiques, la nova Cort d’Honor de 2018, acabava una nit que és només l’inici d’un nou cicle que continua amb el nomenament de les Falleres Majors de València el pròxim dia 10 d’octubre.

Fotografies: Junta Central Fallera i Indumentat.

Previous post

Raquel Alario: "La nit de la Fonteta és l'acte més especial del meu regnat"

Next post

Cort d'Honor de la Fallera Major de València 2018