Per Mayte Pérez per a Indumentat. Les preseleccions de les candidates a la Cort d’Honor de l’any 2019 continuen a bon ritme. anem a conéixer a les representants dels sectors Pla del Remei-Gran Via, Mislata, Algirós i Rascanya. Molt bona sort a totes!

Sector Pla del Remei-Gran Via

Patricia Gimeno Navarro: “Ser part de la Cort d’Honor seria un somni fet realitat”.

Li agrada cantar, patinar i ballar, sobretot en la seua falla, Joaquim Costa – Comte  Altea. Sa mare ja va ser fallera major i infantil, i li ha donat un gran consell: “ella insisteix que, passe el que passe, intente disfrutar-ho tot molt”. Triaria el blanc, un color lluminós i vibrant, com a protagonista del seu vestit somiat i ho lluiria en la Presentació i l’Ofrena, els seus actes favorits de la festa.

Carla Sancho Carbonero: “Les Falles són la millor festa del món”.

Amb 9 anys ja gaudeix la festa com la que més. Li agraden tots els actes, encara que destaca especialment “la Presentació, la Plantà, la recollida de premis i l’Ofrena”. Té una gran ajuda sempre que ho necesita, especialmente en el camí a la Cort d’Honor, sa mare ja va representar a la seua falla. Li encanta vestir-se, pentinar-se i, sobretot, passar-ho d’alló més bé amb els seus amics en la seua Falla, Mestre Gozalbo – Conde Altea.

Celia Vicedo Flor: “No puc triar un acte o un record: m’agraden tots”.

Para Celia la seua falla, Comte Salvatierra – Ciril Amorós, és una gran família amb la qual gaudir tots els actes fallers. La seua germana va ser de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil i la seua tia va ser Fallera Major, així que els consells no van a faltar-li. Encara que creu que per a triar un acte cal experimentar-los tots primer, li encantaria viure la seua presentació com a component de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil.

Ana Corell García de la Quadra: “Els mocadors i els davantals són les peces que més m’atrauen del vestit de fallera”.

Ana estudia 3º de Dret Internacional i Dret Europeu. De família molt fallera, li agrada tot de les Falles: “la indumentària, els monuments, la música, el vessant cultural… són una festa única”. Aquesta representant de la Falla Gravador Esteve – Ciril Amorós creu que les dones que formen part de la Cort d’Honor han de ser disciplinades, responsables, saber comportar-se i, sobretot, molt amants de les falles.

Ana Ebri Monzó: “Una comissió fallera és una família i un equip que ha de treballar tot l’any”.

A aquesta enginyera de l’edificació li encanta tot el que té a veure amb el mar. L’amor per les Falles li ve de família i és Secretària de la seua comisió, Isabel la Catòlica – Cirilo Amorós. “Encara que totes som úniques, totes les dones de la Cort d’Honor haurien de tindre algunes qualitats: respecte per la festa, simpatia, empatia i alegría”, ens diu. Li agrada especialment la indumentària del segle XVIII, i creu que és molt important que el vestit d’una fallera siga un reflex de la seua personalitat.

Belén Rueda Ferrero: “La cultura fallera s’adquireix vivint les Falles, volent les Falles”.

Aquesta professora de primària i infantil és una enamorada dels esports del mar, encara que la seua passió són les Falles, especialment la seua, Comte Salvatierra -Cirilo Amorós. Li encanten les manteletes i valora molt positivament la incorporació de la indumentària valenciana més tradicional “perquè obri un ventall de possibilitats que fa uns anys no contemplàvem”. Creu que la Cort d’Honor ha d’estar composta per dones conscients que les Falles són una festa molt visible en altres països, i que han de fer pinya amb el món faller.

Sector Mislata

Jimena del los Santos Cervera: “M’encantaria poder arribar a dir ‘Senyor pirotècnic, pot començar la Mascletá’ des de la balconada de l’Ajuntament”.

És fallera des que va nàixer i li encanta la pólvora, la Plantá, l’Ofrena, els monuments, la festa… “m’agrada tot de les Falles”, diu esta representant de la Falla Pare Santonja – Cardenal Benlloch. Balla, estudia anglés i fa teatre, de fet, participa en els miracles de Sant Vicent. Creu que podria representar molt bé als xiquets i xiquetes de València, i que es portaria estupendament amb les seues companyes si formara part de la Cort d’Honor.

Lucía Guijarro Carrasco: “M’encanta la Crida: totes les falles unides per a donar la benvinguda a la festa, com si fòrem una sola comissió”.

Del seu regnat com a Fallera Major Infantil de Doctor Marañón – Mestre Palau destaca la seua Presentació, en la qual les seues amigues li van sorprendre com a presentadores i el seu germà xicotet li va pujar la banda, “va ser molt emocionant”. Ha sigut fallera tota la seua vida i viu feliç les Falles, al costat de tots els seus amics. Ara que ja té l’experiència d’haver representat a la seua comissió, formar part de la Cort d’Honor seria un somni, “arribar al escaló més alt de les Falles”.

Esmeralda Sanchis García: “Per a mi és fonamental la confecció dels vestits, que estiguen ben casats”.

Estudia enginyeria de disseny industrial i li encanta pintar, llegir, ballar i el cinema. Per a Esmeralda, les dones que formen part de la Cort d’Honor han de ser “alegres, sempre amb un somriure en la boca, simpàtiques, naturals i amb molta capacitat d’empatia”. Aquesta fallera de la Falla Felip Bellver – Mare Ràfols de Mislata destaca el jubó negre com una peça a destacar en la indumentària valenciana que s’ha anat incorporant a la festa fallera.

Leticia Sanmartín Losa: “Solc tindre les idees molt clares, però em deixe aconsellar pels professionals per a fer els meus vestits”.

Encara que els seus pares van ser fallers de joves, la seua passió per les Falles naix de la seua curiositat per integrar-se en la festa. Representa a la Falla de la Plaça de la Moreria de Mislata i reconeix que formar part de la Cort d’Honor ha sigut la seua il·lusió des de ben xicoteta. Li agrada que es vagen incorporant peces tradicionals a la indumentària fallera, i destaca que les manteletes de batista amb cadeneta són la seua feblesa.

Sector Algirós

Cristina Luján Raro: “Guarde un record especial de la Cremà de la meua falla com a Fallera Major Infantil, encara que va ser rar al principi, perquè no es viu alguna cosa així tots els anys”.

És conscient que ser de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València és impossible de repetir, així que ho viuria com un any inoblidable amb la resta de companyes. Li encanten les cercaviles, les mascletaes i estar en el casal de la seua Falla del Barri de Sant Josep amb els seus amics, especialment en la setmana fallera.

Irenia Morillas Garrido: “Els meus records favorits com a Fallera Major Infantil van ser assistir a la recollida del Ninot i donar el ram a la Verge en l’Ofrena, em vaig emocionar molt”.

Ser fallera ho porta en la sang. Viu les Falles com una gran festa de convivència amb la resta de la seua comissió, la Falla L’Alguer – Enginyer Rafael Janini. Li encanta vestir-se i, encara que té clars els seus gustos, es deixa aconsellar pels professionals. “Ser de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil seria un somni fet realitat”, ens diu.

Lucrecia Moscetti Murcia: “El millor record com a Fallera Major Infantil ha sigut comptar amb el suport de la resta de les Falleres Majors Infantils del sector”.

Representar a la seua Falla Rubén Darío – Fra Lluis ha sigut molt bonic però per a ella, representar a València i als xiquets i xiquetes valencians formant part de la Cort d’Honor seria un gran honor. Li encantaria anunciar el començament de la mascletà des de la balconada de l’Ajuntament, i tornar a viure l’acte de les Forces Armades, ja que li va emocionar molt.

Marina Civera Moreno: “Per a ser President o Presidenta de Falla cal ser molt valenta, però no ho descarte en el futur”.

Sa mare va ser Fallera Major Infantil en 2005 i ella ha volgut seguir amb la tradició familiar, representant a la Falla del Barri de Sant Josep. Es declara una apassionada de les Falles i de València i creu que és una de les qualitats que han de tenir les dones de la Cort d’Honor, a més de “conèixer bé la festa, i ser molt simpàtiques amb tot el que s’acosta, i molt properes”. Es deixa aconsellar en la confecció dels seus vestits, especialment per sa mare, que es documenta i estudia per a fer-ho tan bé com siga possible.

Arantxa Muñoz Giner: “La recuperació de la indumentària tradicional hem de fer-la entre tots, i estem avançant molt”.

Indumentarista de professió, les Falles són la seua passió des de xicoteta, li ve de família. I, encara que té molt clar el que vol, fa molt cas a les opinions de sa mare. Li agradaria que s’anaren recuperant algunes peces fonamentals tradicionals, i destaca els canvis que s’han produït en la indumentària masculina els últims anys. A la Cort d’Honor aportaria maduresa, naturalitat, simpatia i saber estar i, sobretot, la seua passió pel món faller.

Ana Sansabas Bosca: “Cal ser molt conscient que la Fallera Major i la Cort d’Honor són triades per a representar a València”.

Els seus iaios van ser fundadors de la seua comissió, la Falla Plaça García Morato – Iecla, i se sent fallera pels quatre costats. Encara que sol tenir les idees molt clares i aconsegueix el que es proposa, es deixa aconsellar pels professionals en l’elecció i confecció dels seus vestits. A aquesta estudiant de disseny de la EASD li agrada poder haver incorporat peces tradicionals de la indumentària valenciana a la festa fallera.

Sector Rascanya

Valeria Bueno Contell: “Les Falles són sentiment: alegria, emoció, diversió”.

S’ho va passar molt bé en la seua Presentació com a Fallera Major Infantil de la Falla Santa Genoveva Torres -Arquitecte Tolsá: “va haver-hi molta emoció però també va ser molt divertida, i m’ho vaig passar molt bé”. Si arribara a formar part de la Cort d’Honor, creu que gaudiria especialment la Crida i l’Exaltació, a més de les mascletaes i l’ambient faller que es viu en tota la ciutat.

Zaira Nácher Zambrana: “Un dels millors records va ser l’intercanvi de fotos amb la Fallera Major Infantil”.

Fa teatre i patinatge artístic però les Falles són la seua passió. De família molt fallera, per a ella és molt emocionant seguir la tradició familiar. Aquesta fallera de la Falla Músic Espí – Gravador Fabregat es declara enamorada de les mascletaes, encara que li costa triar un acte sobre els altres. Si fóra de la Cort d’Honor creu que gaudiria especialment la Crida, l’Exaltació i l’Ofrena i no descarta ser Presidenta de la seua falla en el futur: “ara que ja he viscut la festa com a Fallera Major Infantil m’agradaria saber el que és ser Presidenta».

Laura Ortiz Pau: “Sí m’agradaria ser presidenta de la meua comissió, les dones tenim molt que aportar”.

Combina la disciplina de la dansa clàssica i espanyola amb la diversió amb els seus amics de la seua comissió. Els seus millors records com a Fallera Major Infantil de Sant Vicent de Paul – Diputada Clara Campoamor són de la Presentació i de l’Ofrena. Per a ella, les Falles són “una manera de transmetre l’amor per València” i creu que li agradaria especialment la presentació de la Cort d’Honor, ja que significaria que representa a la seua ciutat, un gran orgull.

María Cavero Cuadros: “Les falleres de tota la vida tenim cultura i sentiment faller, i un gran amor per la festa”.

“Cal mantenir l’essència de la indumentària, permetent evolucionar”, ens diu aquesta enginyera química representant de la Falla Primado Reig-Sant Vicent de Paül. Creu que les dones de la Cort d’Honor han de ser senzilles, properes, alegres, responsables amb el càrrec i molt conscients que representen a la ciutat i a la festa de tots els valencians.

Elena María Rivero Simón: “El tracte de la Cort d’Honor al món faller ha de ser molt proper”.

Aquesta infermera de la Falla Gayano Lluch – Doctor Marco Merenciano està encantada amb la recuperació de indumentària tradicional a la festa fallera. El seu pare és el president de la seua comissió i la seua germana ha sigut de la Cort de la Fallera Major, així que té molt suport per a viure la festa. Li agradaria que se seguira transmetent la cultura fallera, perquè no es quede només en les revetles, ja que hi ha una cultura molt rica, moltes tradicions que hauríem de mantenir, diu.

Alicia Sáez Cutanda: “La Cort d’Honor ha de ser un grup de dones solidàries, que vagen totes a una per a millorar la festa”

Treballa com a auxiliar d’infermeria en una residència i és aficionada a la fotografia i a muntar amb bici. Va començar com a música de banda, acompanyant a les comissions en les seues cercaviles, i va acabar enamorant-se de la festa. Ella mateixa es confecciona els vestits: es documenta, estudia, i es deixa aconsellar pels amics indumentaristes. “Les Falles són una festa que es fa durant tot l’any, per açò participe activament sent Secretària”, explica aquesta representant de la Falla Camí de Montcada – Pintor Jacomart.

La pròxima setmana us presentarem a les xiquetes i dones candidates del sectors Russafa A, Botànic- La Petxina, Burjassot-Benimàmet-Beniferri i Jesús.

Previous post

Ana Ruano i Lucía Plaza noves Falleres Majors 2108 d'Elda

Next post

Últim cap de setmana de #Preseleccions19