La coneguda Casa de la Marquesa de Gandia, oficialment Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós, és un cèntric palau construït a les acaballes del segle XIX per la família Vallier. Edifici de gran bellesa i seu d’actes culturals al llarg de tot l’any: exposicions, xarrades i també actes fallers, a més te un tresor en la part posterior que cal visitar en primavera.

Ens referim al seu jardí romàntic amb palmeres datileres, pins, bambus i ficus, un escenari en verd on quedem amb Sara Sanvíctor i Iraida Abril, les dos vestides per a l’ocasió amb trages de còctel firmats per Martí indumentària. Dos dones en punts molt diferents de la seua vida, dos moments evolutius interessants i plens de noves il.lusions.

martin gandia moda indumentat totem-82

Sara Sanvíctor: Fallera Major de Gandia 2018

Quan fem aquest reportatge encara queden un parell de setmanes per conéixer la Fallera Major de Gandia 2018. El cap de Sara bull d’idees i de somnis però els peus, ens confessa, estan en terra.

He viscut un any apassionant com a membre de la Cort de la Fallera Major de Gandia, les Falles ho són tot per a mi i, per això, seria un honor que la Federació de Falles pensara en mi per a ser la màxima representant de la Festa; no obstant això, tinc la certesa de que no serà una decisió senzilla.

El seu anhel es va fer realitat. El passat 29 de maig Sara rebia l’esperada notícia, era la dona triada per la Federació de Falles de Gandia per a representar a la Festa en l’any de la Capitalitat Cultural Valenciana.

Sara ens acompanya en este passeig assossegat pels Jardins de la Casa Marquesa amb un cridaner vestit roig Valentino, molt afavoridor, una línia atrevida i innocent a parts iguals. A partir d’ara hi haurà pocs moments de tranquil.litat per a ella com aquest que va compartir amb Indumentat i molts esdeveniments per a lluir vestits com aquest.

martin gandia moda indumentat totem-49

Un vestit de Martí Indumentària que estrenà en la Demanà de la seua predecessora, la Fallera Major de Gandia 2017 Maragda Escrivà. I és que amb el començament dels encàrregs per a les demanaes el taller de Juan Martí ofereix un ampli ventall de propostes personalitzades per a cada esdeveniment.

Les Falleres Majors a Gandia tenen multitut d’actes en els quals no han de lluir el trage de valenciana, sinó anar amb vestit de festa. Tot un repte per al qual donem assessorament i noves idees sempre des del respecte al protocol, la natura de l’esdeveniment i la personalitat de la clienta, ens comenta Juan Martí.

martin gandia moda indumentat totem-74

El vestit llueix un escot barca molt ample que deixa entrevore muscles i omòplats, dues parts del cos femení molt lluïdores. Està el.laborat en ras de la firma Vives i Marí amb cintura emmarcada i falda tableada. Per a trencar les línies rectes i netes del trage, una llaçada enmarca la cintura per la part de darrere. Un punt d’atenció irresistible i molt femení.

martin gandia moda indumentat totem-74

martin gandia moda indumentat totem-49

martin gandia moda indumentat totem-74
Martin gandia moda indumentat totem-74
   

Ara Sara s’enfronta a nous reptes. Una dona segura de si mateixa i gran amant de les Falles a Gandia. Un fum d’actes li esperem en este any tan especial, però de segur conservarà eixa il.lusió i temprança amb la qual l’hem coneguda quan ningú sospitàvem que el seu futur pròxim li reservava un regal tan preuat.

Iraida Abril s’acomiada del seu any com a Fallera Major de la Plaça del Prado

Iraida és una dona tranquil.la, almenys així ho sembla per la seua forma de parlar i els gestos que acompanyen el seu discurs. Una dona discreta, amb una bellesa clàssica que la proposta de Juan Martí recull a la perfecció.

martin gandia moda indumentat totem-74

Aquest vestit el feren per a la seua Proclamació com a Fallera Major de la Plaça del Prado, és per tant una peça molt especial on intentarem cosir, almenys en sentit figurat, tota la il.lusió posada en este nomenament.

Un trage en color mouvé, un to molt adequat per a la tardor, que és quan es va estrenar. Està el.laborat en ras amb un teixit de Vives i Marí d’inspiració vintage rememorant els anys 50. Consta d’una falda tableada amb cintura alta que deixa les tables a la vista creant un efecte trencador que adorna la cintura.

martin gandia moda indumentat totem-74

El cos és amb escot paraula d’honor cobert amb encaix de pedreria. Per darrere els botons van perfectament folrats amb la tela creant un elegant efecte de continuïtat. El coll és de tipus barca, més alt de l’habitual, jugant amb les ones que conforma del mateix dibuix de l’encaix.

martin gandia moda indumentat totem

Un vestit juvenil però elegant amb una llargària, per davall dels genolls, apropiada per a qualsevol tipus d’acte.

martin gandia moda indumentat totem
martin gandia moda indumentat totem
    
martin gandia moda indumentat totem-74
martin gandia moda indumentat totem

Amb la finalització del seu regnat, Iraida s’enfronta a nous reptes com el seu post grau en enginyeria de tecnologies industrials que li lleva ara tot el seu temps, tot i que sempre queden moments per a passejar pels jardins de la Casa de la Marquesa amb la seua amiga Sara i reviure experiències. Les dues falleres de la mateixa comissió i ambdues amb la seguretat de comptar amb el suport i els dissenys de Martí Indumentària.

martin gandia moda indumentat totem-82
martin gandia moda indumentat totem-82
martin gandia moda indumentat totem-17
martin gandia moda indumentat totem-5

Fotos: Totem audiovisuales para Indumentat.

 

Previous post

Melani Ivars i Carla Vinaroz, Falleres Majors de Dénia 2018

Next post

Un traje clásico de Comunión para una Fallera Mayor Infantil