Fins a cinc vestits firmats per Martí indumentària ha estrenat la Fallera Major de Gandia, Sara Sanvíctor. Ara en els dies grans de les festes, estos magnífics treballs en seda seran alguns dels models amb els quals s’identificara a la màxima representant de la ciutat. Models pensats per a ella, amb una complicitat perfecta entre indumentarista i Fallera que s’aprecia en cada detall.

Un vestit blau de xenilla

Sara Sanvíctor Beneyto el va estrenar el passat mes de desembre, un vestit de xenilla en blau molt adequat per als dies més freds de l’hivern. El complementen les  manteletes semi-llenceres  de hijas de Carmen Esteve i amb un adreç de Daniel Bada de campaneta amb pedres blaves.

Un vestit afavoridor, amb mànega codera i discretes randes, amb un dibuix perfectament encarat, en el qual la simple combinació del color blau que inunda el teixit junt amb verd i blanc compon una creació sòbria i elegant molt cridanera.

Fallera- Mayor - Gandia- Martí - Indumentaria- Indumentat
Fallera- Mayor - Gandia- Martí - Indumentaria- Indumentat
Fallera- Mayor - Gandia- Martí - Indumentaria- Indumentat
Fallera- Mayor - Gandia- Martí - Indumentaria- Indumentat
Fallera- Mayor - Gandia- Martí - Indumentaria- Indumentat
Fallera- Mayor - Gandia- Martí - Indumentaria- Indumentat

«Sara és una dona molt interessada per la indumentària, li agrada saber el perquè de cada peça que porta damunt, i te un criteri molt clar. El pes de la responsabilitat no li ha llevat en cap moment la il.lusió i la defensa cap al vestit de valenciana»

Un vestit de Brocatel en color Berry

Si alguna cosa tenia clara Sara quan va començar a organitzar el seu vestidor de Fallera Major és que volia un vestit en color «berry», de la gama dels granat. Aquesta ha sigut la seua elecció més personal, Juan Martí i els professionals de Compañia Valenciana de la Seda treballaren en la tonalitat fins a fer-li un tint exclusiu per a ella.

El resultat final va ser un brocatell en seda, de nom ‘Azucena’ en el desitjat color ‘Berry’ i metall xampany, amb unes manteletes d’Artesanía Viana de tipus llenceres i un adreç de Bonora en or envellit, cristall i nacre. Destaquen les cintes que són de seda en color cru i les sabates són de Trinidad Meléndez d’estil afrancesat, el disseny és un model del segle XVIII.

-gandia-indumentat (30 de 55)
-gandia-indumentat (30 de 55)
-gandia-indumentat (30 de 55)
-gandia-indumentat (30 de 55)

Previ a la investigació de tots els vestits, l’equip de Martí indumentària, realitza una important labor d’investigació, una vegada elaborat l’esborrany, es va presentar a Sara qui ha tingut sempre l’última paraula, un treball en equip en el qual ha primat el respecte la recerca del millor resultat.

Un vestit Rosa per a la Crida Fallera

Com en els finals feliços dels contes de fades, Sara va triar un elegant vestit en rosa per a convidar a fallers i veïns a les Falles, en l’especial dia de la Crida. Es tracta d’un brocatell de seda de nom ‘Amparo’ de Compañía Valenciana de la Seda. El gipó de mànega llarga és tot de color rosa empolvorat i la falda combina el fons del mateix color amb el dibuix tot en blau marí.
Les manteletes són de ‘Hijas de Carmen Esteve’ d’estil llencer, brodades en blanc i cru amb lluentons plata barrejant textures com la seda rústica i el tul.
L’adreç és de Daniel Bada basat en una reproducció d’una peça del S. XVII realitzat amb bany de rodi, i decorat amb pedres Swarovski i perla cultivada. Ho complementa amb collar i polsera de set vies amb centre a joc.
La confecció de tot el vestit ha estat inspirada en dissenys del S. XVIII.

-gandia-indumentat (53 de 55)
-gandia-indumentat (53 de 55)
-gandia-indumentat (53 de 55)
-gandia-indumentat (53 de 55)
-gandia-indumentat (53 de 55)

La coordinació amb cada proveïdor perquè el resultat del conjunt tinga un sentit, és un dels reptes més apassionats als quals s’enfronta un indumentarista. En Martí Indumentària treballem amb la majoria de firmes del sector i adaptem a cada confecció els complements més adients sempre pensant en el respecte a l’època històrica i la tradició.

Vestit negre oficial per a la Fallera Major de Gandia

Sara Sanvíctor estrenà el seu vestit oficial amb el dibuix ‘Fallera Major de Gandia’ en color negre , teixit per Compañía Valenciana de la Seda amb metall or i amb una cridanera combinació de colors amb roses, blaus, morats i tostats amb verd i cru a les fulles. Per al dia de la seua Presentació va lluir unes manteletes de Hijas de Carmen Esteve amb formes geomètriques de l’arxiu de la casa, l’adreç personalitzat per a Sara és de José Bonora de balcó amb doble balconada al coll i pulsera de set vies en malla tot amb perla cultivada i xapat en or. Sinagües de Margarita Vercher, les pintes són de Castelló i Castelló amb l’escut de la ciutat i l’encaix d’antiquari.

gandia 2
FM gANDIA
FM gANDIA
FM gANDIA
FM gANDIA

La coordinació amb cada proveedor per a que el resultat del conjunt tenga un sentit, és un dels reptes més apassionats als quals s’enfronta un indumentarista. En Martí Indumentària treballem amb la majoria de firmes del sector i adaptem a cada confecció els complements més adients sempre pensant en el respecte a l’època històrica i la tradició.

Un vestit color camamil.la

Aquesta va ser la primera col.laboració entre Sara i Martí Indumentària quan va ser triada per al seu càrrec. Un preciós vestit discret i el.legant que es converteix en una joia per la seua delicadesa. Sara l’estrenà per a la Presentació de les Falleres Majors de Dénia, el seu primer acte com a Fallera Major.  Estem parlant d´un damasc de seda de Compañia Valenciana de la Sed en color camamil.a de nom ‘Alicia’, complementat per un adreç d´ Alpama, cintes en color verd té i unes manteletes llenceres en cadeneta en blanc i lluentons plata de Hijas de Carmen Esteve. El model  està inspirat en el segle XVIII.

-gandia-indumentat (36 de 55)
-gandia-indumentat (36 de 55)
-gandia-indumentat (36 de 55)
-gandia-indumentat (36 de 55)

 

Encertar en els colors i les seues combinacions és molt important perquè el vestit resulte afavoridor. Cal estudiar les possibilitats sobre la tela, tindre molt present els consells de teixidors i també pensar en els colors que fan sentir còmoda a la clienta. Sara és una dona elegant, clàssica i poc amant de les estridències, crec que amb els vestits que li hem confeccionat s’aprecia com tant els tons més clars i pastissos, com el més pujats, poden resultar discrets i propis d’una Fallera Major de Gandia.

Previous post

Cómo dormir con moños (... y no despeinarse en el intento)

Next post

Consejos para el maquillaje perfecto de fallera