L’Ofrena no té edat ni condició. És, com relata a Indumentat la Fallera Major de València, Raquel Alario, poc abans de viure el dia més esperat, un moment íntim de reflexió i d’agraïment a la Maredeueta i a tot València de la que tanta estima ha rebut.

ofrenda

Mai he fallat, des que tenia sis mesos. L’any passat sabia que anava ser especial però va superar les meues expectatives, sens dubte va ser el moment més emotiu del meu regnat com a Fallera Major de la meua falla. Enguany tinc tant a agrair que em resulta molt, molt emocionant.

Junt amb ella, els seus familiars, la seua estimada Cort d’Honor, les cinc Falleres Majors que li han precedit i un poquet per davant la seua Falla Ferran el Catòlic – Àngel Guimerà.  Així entrava a la Plaça de la Verge i oferia la seua ofrena floral a la Maredeueta. Emocionada però sense perdre el somriure, conscient, molt conscient, del moment únic que estava vivint. L’última de més de cent mil fallers i falleres que han volgut homenatjar la seua Patrona.

 

ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
ofrena
Raquel

Tot començava fa 75 anys

La Falla San Vicente – Periodista Azzati, amb el seu estendart, Fallera Major i banda de música inclosa, va ser la primera que, com a tal comissió, va acudir a la Basílica amb una ofrena floral a la Mare de Déu. Compten les cròniques que d’això fa enguany 75 anys. Enguany també han sigut les màximes representants d’esta comissió, Laura Giménez Caballero i Adriana Pérez Miralles les que han entregat les primeres flors a la Geperudeta fent el mateix recorregut pel carrer Sant Vicent el primer dia d’Ofrena. En ser una ocasió especial,  han pogut entrar personalment a la Basílica, com ho va fer la seua predecessora fa més de set dècades. També el president, José Luis Cuenca, ha entregat dotze clavells rojos a la Geperudeta, el mateix ram que el seu dia portara Paquita Pérez.

fallera-ofrenda-indumentat-3
Laura Giménez Caballero, Fallera Major de Sant Vicent – Periodista Azzati.

fallera-ofrenda-indumentat-2
Adriana Pérez Miralles, Fallera Major Infantil.

ofrenda-fallera-indumentat
El president de la Falla, José Luis Cuenca, amb els clavells per a la Patrona com fa 75 anys.

ofrenda-fallera-indumentat

fallera-ofrenda-indumentat-4
Desfillaren les màximes representats de les últimes set dècades en l’homenatge a l’Aniversari de l’Ofrena.

També hi hagué lloc per a les noves generacions.

Laura, amb una seda estreta blau orio dibuix «Villodre» i Adriana amb un espolin color blanc i noblesa en beige dibuix «San Fernando» lluïa unes precioses mantellines creades per a ella i batejadas amb el seu nom per Artesanía Viana. Els dos trages de les màximes representants estan confeccionats en Roa.

Adriana i jo som molt devotes de la Mare de Déu, estem vivint el moment més important del nostre Regnat i volem que sia també un homenatge a les Falleres Majors que ens han precedit. Volem representar-les a totes elles, ens confessa Laura Giménez. 

75 anys sense faltar mai a l’Ofrena

Històries emocionants, homenatges, moments únics hi ha pràcticament en totes les comissions. També la Falla Albacete – Marvá està d’aniversari. La comissió compleix 75 anys i en ella desfila la seua primera Fallera Major Infantil, Pepa Oquendo.

El 1942, quan tenia 7 anys,  vaig ser la primera Fallera Major Infantil de la Falla, des d’eixe moment mai he deixat de ser Fallera. El primer any encara no celebrarem l’Ofrena, però recorde perfectament com vaig eixir en una Cavalcada i com m’entrevistaren per a la ràdio amb la meua banda de «miss fallera 1942». M’agrada més l’Ofrena actual, és més emotiva abans era més desfilada. 

ofrena
Pepa no ha dubtat en estrenar un preciós vestit per al seu 75 trobament amb la Maredeueta amb la seua primera banda original.

Mari Carmen, Maribel, Sol i Mari Carmen van ser Falleres Majors de la Comissió Tres Forques – Cuenca – Pérez Galdós fa més de 40 anys,  algunes d’elles feia anys que no visitaven a la Mare de Déu, altres no han deixat de fer-ho mai. Enguany, al 50 aniversari de la Falla de nou tornen a ajuntar-se orgulloses.

ofrenda-fallera-indumentat-41

Aparador d’emocions sense límit d’edat

Si els Fallers més veteranes demostren la seua devoció, no ho fan menys els més joves. Famílies, iaios i nets, parelles, mares i fills viuen cada any un dels moments més especials, eixos que conformen una vida.

ofrenda-fallera-indumentat-51
ofrenda-fallera-indumentat-51
ofrenda-fallera-indumentat-51
ofrenda-fallera-indumentat-51
ofrenda-fallera-indumentat-51
  ofrenda-fallera-indumentat-54 

Detalls d’última hora com col.locar ben bé la mantellina o la faixa, tot el necessari a la faltriquera i el mocador del cap perfectament anudat…l’Ofrena és també una desfilada d’indumentària pel cor de la ciutat. Mudats i orgullosos per anar a veure a la Patrona el dia més gran.

ofrenda-fallera-indumentat-60
ofrenda-fallera-indumentat-60
ofrenda-fallera-indumentat-60
ofrenda-fallera-indumentat-60
ofrenda-fallera-indumentat-60
ofrenda-fallera-indumentat-60
ofrenda-fallera-indumentat-60
ofrenda-fallera-indumentat-34
ofrenda-fallera-indumentat-34
ofrenda-fallera-indumentat-30
ofrenda-fallera-indumentat-30
ofrenda-fallera-indumentat-30
ofrenda-fallera-indumentat-30

 Un any més  l’Ofrena ha complit amb les expectatives de més de cent mil ànimes falleres que han creat, en perfecta harmonia, la millor de les indumentàries, el mant de la Geperudeta.

ofrenda-fallera-indumentat-80

Imatges: Indumentat i Fotofilmax

Previous post

Emocions al primer dia d'Ofrena

Next post

Las rebajas en Álvaro Moliner, punto de partida para las Fallas 2018