Un any més la nit de l’Elecció de les Corts d’honor de les Falleres Majors de València es converteix també en un espectacle dedicat als vora huit mil assistents a la gala i espectadors dels diferents mitjans de comunicació. Enguany el fil conductor no podia ser un altre que la candidatura de les Falles a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. El seu títol: «Patrimoni»

Tercera part: «Reconeixement»

L’espectacle central i més visual de la nit arribava poc abans de conéixer les 26 xiques seleccionades a la fi de la nit. Una bola de quatre metres de diàmetre ha servit de pantalla en què s’han projectat imatges i moments de l’espectacle. Molt destacada també l’actuació d’acrobàcia aèria en una roda alemanya mentre, a terra, els ballarins com a metàfora del foc, acabaven per convéncer el planeta sencer de la força visual, cromàtica i cultural de les Falles.  patrimoni- falles

Segona Part: «Artistes fallers»

Tot i haver tingut paraules emotives per a pirotècnics, indumentaristes, escriptors i tot tipus d’oficis i expressions culturals que envolten les Falles, l’espectacle que donava pas a la desfilada de les candidates grans ha estat dedicat als artistes fallers, ànima de la singularitat d’esta Festa. Motles, ninots que cobren vida o la figura central d’una falla, han sigut alguns dels elements protagonistes d’esta part a ritme de Michael Jackson, en la qual cal destacar la col·laboració de l’artista faller, Juanjo García, autor de la figura central que hem pogut contemplar en l’escenari.

 patrimoni- falles

Primera part: «Flors»

La Fonteta donava la benvinguda a les candidates que s’han convertit en part de l’espectacle com a part d’un simbòlic jardí. Al ritme de l’arxiconeguda cançó en qualsevol casal «Happy» de Pharrell Williams, les 144 protagonistes de la nit feien entrada a l’escenari i s’integraven entre els ballarins.  Un dels moments més especials, ja amb les candidates situades per tota la pista de la Fonteta, ha arribat quan éstes han llançat els seus rams cap al públic. Uns rams que elles mateixes havíen el.laborat en paper dies abans com  a part de les proves de selecció. Un final d’allò més acolorit.

indumentat-4

La gala ha estat presentada per dos professionals de reconeguda solvència, dos cares conegudes de la Televisió Valenciana, Eva Altaver i Vicent Juan, de manera sòbria i elegant.

presentadores-corte-2017-indumentat

Uns espectacles entretinguts i reivindicatius que es sumen al sentiment general del món faller que crida arreu del món la singularitat d’una festa que ben bé mereix el reconeixement com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. 

Patrimoni- Fonteta-falles
Patrimoni- Fonteta-falles
Patrimoni- Fonteta-falles
Patrimoni- Fonteta-falles
patrimoni- falles
indumentat-1
fonteta-falles

Fotos: Armando Romeno , Josep V. Zaragoza e Indumentat

Previous post

13 xiquetes i un mateix somni

Next post

Elecció de les Corts d’Honor de les Falleres Majors de València 2017