Quan Sergio Esteve va rebre la comanda de vestir a Sandra Pozo, Fallera Major Infantil de la comissió Associació Cultural Falla Sant Valerià de Torrent, va rebre una doble alegria. D’una banda per l’emoció de fer-li la roba de valenciana a la filla del seu millor amic de la infantesa, Benito. D’altra pel fet d’haver de preparar dos conceptes d’indumentària: un vestit del XVIII i d’altre un model de valenciana A l’Antiga. Una excel·lent oportunitat de mostrar dos conceptes d’indumentària compatibles dins el vestidor d’una valenciana.

És la primera vegada que una fallera major infantil d’esta Falla va a l’Antiga i estic encantat. És el vestit que va estrenar per a la seua presentació perquè li va demanar la seua Fallera Major, Miriam Belloso, molt orgullosa de la seua decisió – comenta Sergio Esteve.

DSC09670 Sergio Esteve Indumentat

Raquel Muñoz és la mare de Sandra. És perruquera des de fa 24 anys, va aprendre quan només en tenia 17 de la mà de Amparo Dasí al carrer Los Centelles de València. Amb ella es va ensenyar a pentinar i a cosir-los. S’encarrega de pentinar la seua filla. Sandra porta rodets laterals però el monyo de darrere li fa a diàri amb les malles.

DSC09664 Sergio Esteve Indumentat

Una classe pràctica

Enguany confia poder gaudir de vacances a les Falles per acompanyar i vestir-la. Per això ha acudit a la tenda de Sergio Esteve Essència Valenciana per a rebre una classe pràctica i no oblidar cap detall quan els nervis de les falles arriben.

Les mares es posen nervioses, sobretot quan cal vestir-se més dies i a tota la família. Ens agrada facilitar la tasca amb un dia d’ensenyament. Per això recomanem repetir l’ordre amb la xiqueta de peus fins el cap. Si cal, fer una llista numerada amb fotografíes. I repassar fins l’últim detall.

DSC09572 Sergio Esteve Indumentat

DSC09574 Sergio Esteve Indumentat

Encetem el primer dels vestits. Sandra porta unes sinagües, regal d’una amiga, amb el nom brodat damunt una camisa llarga de cotó amb randa d’Alençon. El guardapeus d’otomà blau Mediterrani porta un entredós d’encaix de boixets. Damunt un davantal amb 30 anys d’història.

DSC09642 Sergio Esteve Indumentat

DSC09643 DSC09642 Sergio Esteve Indumentat

DSC09583Sergio Esteve Indumentat

DSC09611 Sergio Esteve Indumentat

El gipó és color xocolate de la firma Santos Textil. Una tela que enamora i hem triat unes cintes blaves. Anem a col·locar ara el mocador de pit. Es nuga i porta un llaç. També hem triat aquest escapulari de la Mare de Déu dels Desemparats, de color morat, com toca per a la Patrona.

DSC09585 Sergio Esteve Indumentat

DSC09597 Sergio Esteve Indumentat

DSC09601 Sergio Esteve Indumentat

DSC09608 Sergio Esteve Indumentat

El devantal i el mocador són de la seua tia Mariví, quan va ser Fallera Major Infantil de la comissió de la falla Sant Amador – Espartero – ens explica Raquel Muñoz – També porta les pintes de quan era menuda, aquest cas com només porta la darrera, li queda molt ajustada al cap. Sergio ens ha aconsellat un canó i espasa amb la bola perquè abans es ficava l’agulla doble de l’adreç.

DSC09612 Sergio Esteve Indumentat

DSC09641 Sergio Esteve Indumentat

Un model del XVIII

En el provador, Raquel completa el pentinat amb els tres monyos mentre ens conta que les pintes que portarà Sandra són un regal d’aniversari que li van fer les companyes del col·legi a la seua filla.

DSC09673 Sergio Esteve Indumentat

El color morat cardenal és el segon vestit de Sandra. Porta un cancan amb més vol disseny nostre, explica Sergio Esteve. La tela és un “rayón” de la firma Farinós. Hem preparat dos cossos. Un de mànega curta estreta amb randes i s’ha completat amb unes manteletes de Mercedes Romero.

DSC09684 Sergio Esteve Indumentat

DSC09710 Sergio Esteve Indumentat

Per a l’ofrena del dia 18 de març reserva aquest segon cos de mànega llarga amb cua de peix a la cintura. Un patró molt original que demanen molt les xiquetes des de fa un parell d’anys.

DSC09737 Sergio Esteve Indumentat

DSC09677 Sergio Esteve Indumentat

DSC09681 Sergio Esteve Indumentat

DSC09728 Sergio Esteve Indumentat

Sandra Pozo Muñoz té 11 anys i és fallera des que en tenia dos. En casa són fallers els quatre per això cal organitzar la roba de tots per a no convertir les falles en un patiment.

Els consells de Sergio Esteve són molt útils, perquè ens dóna tota la roba i complements ben detalls. Jo sempre li dic que es grave en YouTube i ens envie el vídeo a les clientes (risses) perquè així ho farem perfecte. La veritat és que el dia de la Presentació va ser una tranquilitat comptar amb el tio Sergi, -com el nomenem nosaltres des de jóvens-, a casa.

Sergio Esteve i Benito Pozo compartiren escola al Mont Sion de Torrent i la relació es manté des de xiquets. La confiança es transforma en llibertat per a posar el vestidor del regnat de la seua filla en les seues mans.

Ara que comença l’agenda festiva, hem pres bones notes perquè tot isca perfecte – comenta Benito – com a escola, els apunts de Sergio són els d’un mestre.

DSC09752 Sergio Esteve Indumentat

DSC09761 Sergio Esteve Indumentat

Fotografia: Totem Audiovisuales para Indumentat.

Previous post

Emotivo homenaje a Sofía Soler en Quart de Poblet

Next post

La Fallera Major de València i la seua Cort estrenen indumentària la nit de la Gala de la Cultura