Per Mayte Pérez per a Indumentat.  Hui us presentem les candidates a les Corts d’Honor de les Falleres Majors de València dels sector El Carme, la Creu Coberta i Quart de Poblet -Xirivella. Desitgem molt bona sort a totes!

Sector El Carme

Llura Fajarí Gay: “M’agradaria molt participar en la batalla de flors com a Cort d’Honor”.

“He fet moltes amigues en l’agrupació, el millor record d’enguany és que hem sigut com una pinya”, ens explica la Fallera Major Infantil de Ripalda – Beneficiència – Sant Ramon. Vol ser de la Cort d’Honor per a representar a València, per a conèixer a molta gent i per a passar-ho tan bé com siga possible.

Alicia Gómez Gracia: “M’agradaria viure la Crida des de les Torres de Serrans i veure tots els fallers animant”.

Ve de família molt fallera i porta la pólvora en la sang: el seu avi va ser pirotècnic. “Vaig encendre la primera traca en la Cremà de la meua falla i va ser molt emocionant”, ens diu. A la Fallera Major Infantil de la Falla Blanqueries li encantaria ser seleccionada per a representar a tots els xiquets i xiquetes de València, fer nous amics i, sobretot, passar-ho en gran tot l’any.

Esther Muñoz Catalá: “El millor record com a Fallera Major Infantil ha sigut viure amb el meu presi tots els actes”.

A Esther li agrada l’esport, ordenar coses i els molts amics que es fan en les Falles. Com a Fallera Major Infantil de la Plaça Santa Creu ha gaudit molt “la Plantà de la seua falleta, mai vaig a oblidar-ho”. Li encantaria viure en primera persona les preseleccions, perquè seria una forma “de recordar el que se sent quan et nomenen” encara que si no isquera triada s’alegraria molt per totes les altres.

Andrea Gómez Zanón: “Les dones aportem molt a la festa fallera”.

Aquesta fallera de Mossén Sorell – Corona creu que les dones de la Cort d’Honor han de conéixer bé la festa, encara que sempre es pot aprendre alguna cosa nova, i que han de ser amables, properes i representar amb orgull a València i a la seua festa.

Itziar Hernandis Latorre: “Tinc passió pel món faller, per això participe en tot el que puc”.

En la seua Falla, Marquès de Caro – Doctor Chiarri, com són pocs, han d’acostar el muscle, i això fa que es senta molt unida a la seua comissió i a la resta de la seua agrupació. A més, té bons exemples en la família: son pare ha sigut president 30 anys i sa mare, secretària. És molt exigent amb la indumentària i creu que cal ser conscient del que es porta i a quin acte.

Macarena Martínez Giner: “La falla és com ma casa”.

Li agrada que s’estiga recuperant indumentària tradicional, “que hi haja varietat, i triar el vestit més adequat per a cada acte”. La Fallera major de la Falla Baix – Mesó de Morella és molt decidida i no sol tenir dubtes quan ha de triar prendre decisions en l’elecció de la seua indumentària. Creu que si la Cort d’Honor tinguera una mica més de protagonisme les Falles eixirien guanyant

Sector La Creu Coberta

Marta Cortés Sierra:”Em faria molta il·lusió ser seleccionada i ho celebraria amb tots els meus amics”.

Li agrada ser fallera perquè és molt emocionant, sobretot “ l’Ofrena i la Presentació com a Fallera Major Infantil de la meua Falla, Joaquim Navarro – Carrícola, diu. Li han recomanat que disfrute de l’experiència de ser seleccionada i que siga sempre ella mateixa perquè “ser de la Cort d’Honor fa que siga un any especial i inoblidable i es passa molt bé”.

Nerea Díaz Ruiz: “L’Exaltació és un acte preciós que a totes les xiquetes falleres ens agradaria viure”.

En la presentació es va sentir molt recolzada per la seua família i els seus amics de Sant Vicent – Amparo Iturbi, i per això guarda un gran record, encara que de les Falles li agrada tot: “els petards, les plantes, els *playbacks, estar amb els amics de la comissió…”. Sap que ser de la Cort d’Honor és complicat però espera poder arribar i representar a València i els xiquets i xiquetes fallers.

Adriana Monfort Pons: “En l’Ofrena em vaig acordar molt de la meua família quan vaig veure a la Verge”.

“M’agrada participar en tot: en els tallers, en els playbacks, en les festes,… ser fallera és molt divertit” explica la representant de Camí d’Alba – Castell de Cullera. Li va impressionar molt l’exaltació de la Fallera Major Infantil de València, sobretot quan van pujar tots els rams i estava envoltada de flors.

Carla Ferrús Bayarri: “M’agrada tot de les Falles, però la Crida és especial”.

Son pare i el iaio ja eren fallers, ser fallera li ve de família. La representant de la Fra J. Rodríguez – Pintor Cortina sol tenir les coses clares en el que a indumentària es refereix, i té vestits del segle XVIII i del XIX. Destaca el gipó negre com la seua peça favorita de les quals han anat incorporant-se a la festa fallera.

Arantxa García López: ”Recorde la recollida de premis com a representant de la meua falla amb molta emoció”.

A aquesta investigadora de la Universitat de València li encanta la indumentària. Agraeix a la festa la possibilitat de conèixer a molta gent i relacionar-se en un ambient molt sa. La Fallera major de Arquebisbe Olaechea – Sant Marcel·lí creu que les dones de la Cort d’Honor han de saber transmetre l’amor per les Falles i la il·lusió amb la seua actitud i el seu comportament.

Marta Orero Osca: “Les dones de la Cort d’Honor són models per a les xiquetes valencianes, i han de ser conscients d’aquesta gran responsabilitat”.

A més de futbolera i seguidora de la selecció espanyola de futbol, Marta està molt implicada en el dia a dia de la seua Falla, General Barroso – Litògraf Pascual Abad. Si arribara a ser de la Cort d’Honor li agradaria transmetre el seu amor per les Falles, especialment a les persones a les quals no els agrada la festa. “Crec que si les conegueren els agradarien més”.

Sector Quart de Poblet -Xirivella

Lucía De la Cruz Ruiz: “La Crida és molt emocionants perquè comencen les Falles oficialment”.

Encara que sap que és molt difícil ser triada, i que hauria de fer molts sacrificis, li faria molta il·lusió ser de la Cort d’Honor Infantil. La representant de la Falla Pius XII – Jaume Roig disfruta molt en el casal, pentinant-se, vestint-se i participant en tots els actes amb la resta de la seua comissió.

Daniela Gómez Simarro:”Els amics de la Falla són per sempre”.

Destaca els grans amics que ha pogut fer enguany com a representant de la Falla Mestre Serrano – Alacant, com s’ha divertit en tots els actes i l’Ofrena, de la qual es porta molt bons records. “Ser de la Cort d’Honor és una gran responsabilitat, sobretot perquè és una experiència que no pot viure qualsevol”, diu.

Marta Lorente Núñez: “Ser preseleccionada m’ha fet molt feliç, ha sigut molt emocionant”.

A aquesta fallera de Doctor Gómez Ferrer de Xirivella li encanta passar el temps amb els seus amics de la comissió, anar a veure falles, ballar en les revetles nocturnes… Li faria molta il·lusió poder dir “senyor pirotècnic, pot començar la mascletà des de la balconada de l’Ajuntament”, encara que també té moltes ganes de viure l’Ofrena i la Crida com a Cort d’Honor.

Neus Lozoya Amargós: ”Ser fallera és una tradició familiar que mantindré sempre”.

A la Fallera Major de Mestre Serrano – Alacant li han donat bons consells si arriba a ser de la Cort d’Honor: “que siga natural, que siga jo mateixa, que ho disfrute i que no em conforme, que vaja sempre a millorar”. Li agradaria que la Fallera Major de València, com a ambaixadora que és, poguera utilitzar el càrrec per a donar veu als més desfavorits, ja que té un gran impacte mediàtic.

María Amparo Pozuelo Romero:”La Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor representen la vàlua de totes les dones”.

“Recuperar la indumentària tradicional és més que una moda: és recuperar les nostres arrels, la nostra essència”, ens diu la representant de Pius XII – Jaume Roig. Li agradaria que qualsevol dona valenciana que sentira passió per les Falles poguera formar part de la Cort d’Honor i representar a la festa a tot el món.

Nuria Sánchez Casasús: “Les dones de la Cort d’Honor han de ser capaços de transmetre la seua il·lusió i el seu amor per les Falles”.

Ha tingut l’oportunitat de recuperar peces familiars, i li encanta. La Fallera Major de la Falla València – Teodor Llorente compliria un somni si arribara a viure l’Exaltació com a Cort d’Honor. Creu que la Fallera Major de València és una veu molt important per al món faller i que hauria d’aprofitar-se per al desenvolupament de la dona en les Falles, i també el d’altres col·lectius més desfavorits.

El pròxim divendres us presentarem a les xiquetes i joves representants dels sectors La Saïdia, Poblats al Sud, Canyamelar – Grau – Natzaret.

Previous post

Laura Martí Sanz I Carmen Pavía Solves, Falleres Majors de Xàtiva 2019

Next post

Estes són les candidates preseleccionades dels sectors Saïdia, Poblats del Sud i Canyamelar - Grau - Natzaret