Per Mayte Pérez per a Indumentat. Anem a conèixer un poquet més a les candidates a les Corts d’Honor de les Falleres Majors de València dels sectors Camins al Grau, La Seu -Xerea -El Mercat i Olivereta. Molta sort a totes!

Sector Camins al Grau

Mireia Estivalis Lloscos: “Porte dins ser fallera des que vaig nàixer”.

A Mireia li encanta pentinar-se i vestir-se de fallera per a participar en tots els actes de la seua Falla, Rodríguez de Cepeda – Llorenç Palmireno i li agrada especialment viure la nit de Sant Joan amb els seus amics de la comissió ”perquè les Falles es viuen tot l’any”. Creu que el que més li agradaria de ser de la Cort d’Honor serien les mascletaes des de la balconada de la plaça de l’Ajuntament, amb nervis i emoció alhora.

Claudia Fernández Collado: “Ser de la Cort d’Honor ha de ser una experiència meravellosa i jo vull viure-la”.

Li agrada tot de ser fallera i se sent molt orgullosa de la seua comissió, la Falla Albereda – França que li ha recolzat en tot moment durant el seu any com a Fallera Major Infantil. Representar al seu sector, a la seua falla, a tota València en la Cort d’Honor seria un somni fet realitat que ha tingut des de sempre. Li agradaria especialment viure l’Exaltació: “ha de ser tan emocionant que és difícil d’explicar”.

Ángela Pérez Alandi: “El que més m’agrada de les Falles són els sopars, els concursos, els berenars, passar temps amb la meua família fallera”.

És fallera des de xicoteta i li encanta assistir a tots els actes, vestir-se, participar en les activitats de la seua Falla Pintor Maella – França – Menorca. S’ho ha passat tan bé com a Fallera Major Infantil que creu que formar part de la Cort d’Honor ha de ser molt millor. “A més, representar a València ha de ser molt bonic i emocionant”, ens diu.

Laura Bennasar Lafuente: “Estic molt orgullosa de ser la tercera generació de falleres majors de la família”.

Representa a la Falla Rodríguez de Cepeda – Llorenç Palmireno. Per a elles, les dones de la Cort d’Honor han de tenir molt clar la gran responsabilitat que suposa, a més de ser properes, simpàtiques i tenir una gran passió per la festa. Li agradaria poder aprofitar l’impacte que té la Fallera Major i la seua Cort per a millorar la situació d’organitzacions solidàries i sense ànim de lucre.

Bàrbara Gurrea Peris: “Valentes, amb do de gents, generoses, amb esperit d’equip i bones companyes, així han de ser les dones de la Cort d’Honor”.

El seu iaio va ser un dels fundadors de la seua Falla, Illes Canàries – Dama d’Elx, i tota la família contínua la tradició. Ha vestit tot el seu any com a Fallera Major amb indumentària tradicional, i li ha agradat molt que es vaja impulsant des de la Cort d’Honor i la Fallera Major de València.

Nerea Nogueras Estrela: “Recuperar tradicions és una característica de les Falles, i m’encanta que es faça també en la indumentària”.

Aquesta representant de Pintor Maella – França – Menorca ve de família fallera, “de les de tota la vida en el casal”. Es declara una apassionada de les Falles i té clar que les dones de la Cort d’Honor han d’anteposar el seu càrrec durant un any. És molt exigent i perfeccionista en la seua indumentària i, encara que té les idees clares i es documenta, confia molt en les seues indumentaristes.

Sector La Seu – La Xerea – El Mercat

Claudia Cruz Máñez: “M’encanta anar a presentacions d’altres falles, tothom s’ho passa molt bé”.

Per a Claudia les Falles són “festa, diversió, família, alegria…”. Aquesta fallera de la Plaça Sant Bult recorda amb especial carinyo desfilar com a Fallera Major Infantil en l’Ofrena a la Verge i deixar les flors. Per a ella, ser de la Cort d’Honor ha de ser una experiència única, molt divertida, que li agradaria molt viure.

Laura Fontes Pérez: “El meu acte favorit són els jocs solidaris amb els centres ocupacionals, tota la comissió està molt implicada”.

El seu millor record com a Fallera Major de la Plaça del Doctor Collado ha sigut el del seu nomenament, “perquè ja era definitiu que anava a passar un any especial”. Sap que molt poques xiquetes tenen l’oportunitat de ser de la Cort d’Honor i li agradaria formar part d’aquest selecte grup. “Estar en la Fonteta, sentir el teu nom i saber que vas a representar als xiquets i xiquetes de València ha de ser la millor sorpresa del món”, ens diu.

Loreto de la Asunción Tormo: “M’agraden molt els espolins antics i que es vaja recuperant indumentària tradicional, enriqueix molt la festa”.

És fallera des dels 5 anys, impulsada pels seus avis, sobretot. La Fallera Major de la Plaça del Doctor Collado té una gran devoció per la ciutat de València i per la festa, i creu que per a ser de la Cort d’Honor cal ser conscient que “és un any en el qual s’ha de prioritzar, i estar disposada a posar les Falles per sobre de tot”.

Maria Luz Olcina Benedito: “La Fallera Major ha de ser conscient que representa a les dones valencianes”.

Ha viscut estar en el casal de la Falla de la Plaça Mossén Milá des de xicoteta, al costat de la seua família i amics. L’agrada molt la indumentària tradicional, encara que creu que cal anar amb compte per a combinar i saber quan s’ha de portar cada vestit. És una apassionada de la festa i aconsegueix mantenir l’equilibri entre la seua passió, els seus estudis, la seua família i els seus amics.

Begoña Sanchis de la Concepción: “La Fallera Major i la Cort d’Honor són un referent per a tots els fallers, estaria molt bé que participaren en actes solidaris”.

A aquesta fallera de la Plaça de la Mercé li han aconsellat que si ix seleccionada disfrute  cada moment, cada detall, que traga forces d’on no les hi haja, perquè no es repetirà. Creu que les dones de la Cort d’Honor han de conèixer la festa, tenir taules i saber estar per a deixar a la ciutat i la festa a les quals representen en el més alt.

Sector Olivereta

Marta Barberá Menoyo: “Veure a la Verge com a Fallera Major Infantil, desfilar sola i donar-li el ram va ser inoblidable”.

Aquesta representant de la Falla Pintor Stolz – Burgos creu que formar part de la Cort d’Honor és “ser part d’un grup de xiquetes amb les quals tens en comú el que més t’agrada, estic segura que m’ho passaria molt bé i seríem com una família”, ens diu.

Sara Larrazábal Bernal: “M’agrada viure les Falles al màxim: la Plantà, les mascletaes, els petards, la Crida… M’agrada tot!”

La Presentació i l’Ofrena són els seus actes favorits: “em vaig emocionar molt quan vaig lliurar el ram a la Verge al costat de la meua Falla, Josep Maria Bayarri – Els Isidros”. La seua padrina ha sigut de la Cort d’Honor i li ha donat bons consells: que siga ella mateixa i que no es pose nerviosa, i que ho disfrute tot!”.

Ángela Sahuquillo Piqueres: “Em va encantar que em posaren la banda en la Presentació, significava que començava tot”

S’ho va passar d’allò més bé en la Plantà de la seua Falla del Barri de la Llum, de la qual no es va perdre ni un detall. Els seus actes favorits “són la Presentació, la Plantà i la Cremà. I vestir-me, clar”. Li agradaria viure l’experiència de ser de la Cort d’Honor per a passar un any inoblidable, màgic i especial perquè creu que té qualitats i podria representar molt bé als xiquets i xiquetes valencians.

Silvia Banacloy Cuevas: “Les dones de la Cort d’Honor han de saber transmetre l’amor per les Falles”.

Aquesta fallera de l’Olivereta – Cerdà i Rico és d’idees fixes quant a indumentària es refereix. Per a ella, recuperar la indumentària tradicional enriqueix molt la festa: “és molt bonic quan es va correctament vestida. Està molt bé que la Cort d’Honor vaja incorporant peces, perquè és una guia per a la resta de falleres”.

Maria Garro Alis: “Les Falles són un treball en equip, i de tot l’any”.

La representant de la Falla Mercat de Castella creu que la Cort d’Honor han de ser properes, saber escoltar, saber relacionar-se amb tothom i, sobretot, han de conèixer la cultura fallera per a transmetre-la de la millor manera possible. De família fallera, reconeix que quasi tots els seus amics són fallers i que viu la festa amb molta intensitat.

Ana Molina Pou: “No conec viure sense Falles”.

Li agraden tant les Falles que voldria viure-les des de tots els àmbits. Ja ha sigut Fallera Major de Pintor Stolz – Burgos i ara li agradaria ser seleccionada per a la Cort d’Honor de la Fallera Major de València: “viure la Cridà des de les Torres, participar en altres festes, donar el ram a la Verge… no sé què acte m’agradaria més”. Li agradaria poder transmetre la festa a tots els veïns, que s’acostaren als casals, per a intentar que hi haguera major concòrdia.

La pròxima setmana us presentarem a les candidates de El Carme, La Creu Coberta i Quart de Poblet-Xirivella.

Previous post

La batalla más bonita del mundo

Next post

Fran Tochena: "El Gremio de Sastres y Modistas ha sabido adaptarse al mercado actual desde la formación y la proyección"