Carmen Chilet es troba estos dies com xiqueta amb sabates noves i se li nota. Res li podia fer imaginar fa un any quan obria la seua ampla i moderna botiga al carrer més comercial de la Pobla de Vallbona que la resposta anava a ser tan positiva.

_MG_1693carmen chilet indumentat totem

No l’haguera imaginat en ma vida. Tenia clar que la tenda estaria al meu poble al qual li dec tant, però no esperava un suport tan gran dins i fora de la Pobla i fins i tot de molts clients que vénen des de València.

Carmen representa a la segona generació; sa mare ja cosia i d’ella va heretar la confiança de molts clients i l’afany per superar-se en la seua faena.

Trobe que és possible ser respectuós amb la tradició, fins i tot un poc didàctic amb els clients recuperant peces i descartant altres que s’han imposat en les últimes dècades sense cap criteri, i a la mateixa vegada tindre una empremta personal; que la gent reconega que és un trage de Carme Chilet. Eixe és el meu objectiu a llarg termini, no tinc cap altra ambició que el reconeixement pel treball ben fet.

«Cada trage és un procés únic i diferent»

Somiar no és exclusiu dels xiquets, però és poc habitual fer-ho amb la il.lusió que posa Carmen Chilet al seu treball, pot ser per això la indumentarista s’entén tan bé amb els clients més jóvens.

_MG_1693carmen chilet indumentat totem
_MG_1752carmen chilet indumentat totem
_MG_1752carmen chilet indumentat totem

Cloe y Ferran són Fallera Major i President 2018 de la Falla Plaça de l’Hort de la Pobla de Vallbona, hui venen junt amb les seues mares a triar els vestits amb els quals viuran el seu regnat. És un dia d’il.lusions i planificació on la confiança és fonamental.

_MG_1693carmen chilet indumentat totem

El que més agraesc és la confiança que el client diposita en la firma. En Carmen Chilet oferim assessorament total, de cap a peus. El més emocionant del meu treball és veure com la proposta va creixent i reinventant-se a mesura que avança la creació del vestit. No hi ha res tancat, és la tela i la persona que l’ha de portar les que determinen el disseny, el qual es va modelant adaptant-se a la singularitat de cada persona. És la màgia d’esta professió que té molt d’artística.

Ferran, de 10 anys, vol dos trages de torrentí que sumarà a un tercer que ja va confiar a Carmen l’any passat. Tant ell com sa mare, Sari,  són amants de la indumentària i molt detallistes. A Ferran li agrada anar ben mudat, tot i que això no és incompatible amb la seua passió pels petards.

_MG_1693carmen chilet indumentat totem

Al seu costat, Cloe no perd detall de les propostes del seu amic i president. Proposa a Ferran un jupetí en color gris, mentre que a Ferran li agrada per a Cloe un vestit en blau claret. Però això són secrets que encara no es poden revelar.

_MG_1693carmen chilet indumentat totem

Cloe té 8 anys «quasi 9″, sabia que el 2018 seria per fi Fallera Major Infantil, ja que estava apuntada des de ben xicoteta per al càrrec, des d’aleshores no ha deixat de comptar els anys fins que s’ha complit el seu somni. Enguany es farà dos vestits molt diferents entre si, un de gala i altre d’estil més tradicional. Quan li preguntem pels colors i els dibuixos, és un mar de dubtes perquè tot li encisa: «m’agrada el blau, el morat, el verd, el groc… me’ls quedaria tots«.

_MG_1693carmen chilet indumentat totem

Somnis de Seda confecciona també vestits de festa, comunions i per altres tipus d’esdeveniments. Enguany ha tingut l’honor de vestir a la Reina Infantil de les Festes del Rosari de la Pobla, Aitana Lafuente, amb un preciós vestit blanc de gala. Un repte més en un camí que Carmen acaba d’encetar i que, com xiqueta amb sabates noves, no deixarà que ningú li lleve la il.lusió del seu somni de seda.

_MG_1752carmen chilet indumentat totem

Fotografías: Totem audiovisuales per a Indumentat

 

Previous post

Solemne Proclamació de Rocío Gil i Daniela Gómez, Falleres Majors de València

Next post

Estreno del vestido solidario en la Exposición de las maquetas de Especial