«Seda«, així de breu. És el lema de la festa de l’elecció de les Corts d’Honor 2018. Els seus dissenyadors són Joan Quirós i Lluís Demano, els mateixos que guanyaren el concurs de cartells de Falles 2017 amb «La Festa dels sentits». Una proposta que, segons Pere Fuset, President de Junta Central Fallera «ha agradat per mostrar l’element fonamental en les falleres, perquè recull el valor de la Ruta de la Seda en el s. XV, el seu segle d’or, com reflecteix el Col·legi de l’Art Major de la Seda i la Llotja de la Seda, Patrimoni de la Humanitat, com també ho són les Falles Patrimoni Immaterial per la UNESCO«.

cartell-Fonteta-Elecció-2018-Indumentat

Un espectacle amb màgia i sorpreses

La companyia de teatre La Fam amb més de 50 artistes prepara ja un espectacle que dirigeix Ester Navarro amb coreografia de Juan Benavent. Participa l’escola de dansa Esther Mortes i no faltarà, com l’any passat, un disc-joquei per animar l’accés al recinte de les comissions falleres. L’espectacle té tres parts: «La major exhibició«, «Tot un món» i «La seda com art de màgia«. La festa de les candidates és també l’emocionat comiat de les Falleres Majors de València 2017, Raquel Alario i Clara Parejo. També es reserven regals i sorpreses per als assistents que viuran la festa envoltats de 400.000 vats, entre robótica i só.

L’apertura de portes serà a les 18 hores perquè es col.loquen a les entrades numerades els més de 8.000 assistents. La gala serà presentada per dos conegudes cares, els periodistes Ximo Rovira i Carme Bort.

DSC_1120-Cartell-Fonteta-Elecció-2018-Indumentat

Recomanacions per a comissions

El vicepresident de Festejos de JCF, Josep Garcia Bosch ha volgut recordar que «per normativa de seguretat, no està permés accedir amb pancartes que porten pal. Només amb tela. Es prega que no tapen les eixides d’aire condicionat, ni a les baranes. Es demana al públic que deixe lliure l’accés pels corredors, perquè les candidates desfilen per ells«. La Fonteta ha preparat unes zones especials per a permetre millor visibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. Amb molta il·lusió s’ha agraït també l’esforç dels equips de protocol i organització festiva de JCF.

DSC_1117-Cartell-Fonteta-Elecció-2018-Indumentat

Sorteig d’entrades per internet

El repartiment de les entrades a les comissions serà els dies 18 i 19 de setembre. Cada comissió amb candidata té 23 entrades i elles també gaudiran de 4 invitacions personals per a la família. La resta de comissions falleres disposaran de 4 butaques. Però a més es repeteix la iniciativa de l’any passat amb el sorteig d’entrades per xarxes socials. Atents al hastag #elecció18 en els pròxims dies per a no perdre’s aquesta possibilitat que amaga algunes sorpreses.

Les candidates infantils tenen prevista animació interior per a fer l’espera més amena. També s’ha contractat perruqueria i maquillatge per si fóra necessari retocar alguna de les candidates al llarg d’un espectacle que té una durada prevista de tres hores.

Ja queda no res per a la festa Seda en la Fonteta. La següent cita serà a l’hemicicle de l’Ajuntament de València. La data de la telefonada per a conéixer el nom de les Falleres Majors de València 2018 es confirma: el dimarts 10 d’octubre.

Previous post

Marcos Chico o la indumentaria como colección personal

Next post

La telefonada a les Falleres Majors de València tindrà lloc el pròxim 10 d'octubre i al dia següent serà la seua Proclamació