A l’ample vestidor de Martí Indumentària impressiona el vestit ja acabat de Sara Sanvíctor, aquell amb el qual serà recordat en el seu regnat, el trage oficial amb el dibuix «Fallera Major de Gandia» que només poden vestir les màximes representants de la Festa des de 2013.

Una sensació de complicitat envaeix tots els presents, conscients de ser testimonis privilegiats d’un secret que no estava a l’abast de  ningú fins dissabte 14 d’Octubre, data de la Presentació de Sara.

Martin gandia indumentat totem-13
Martin gandia indumentat totem-13
Martin gandia indumentat totem-13

És la primera vegada que una Fallera Major de Gandia tria el negre com a fons de la seua seda oficial, una decisió atrevida i a la mateixa vegada molt meditada, un color que aconsegueix que el preciós dibuix de l’arxiu històric de Rafael Català, teixit per Compañía Valenciana de la Seda, destaque encara més en cada un dels seus detalls.

Martin gandia indumentat totem-18
Martin gandia indumentat totem-18
gandia

Dibuix Lampàs «Fallera Major de Gandia»

Teixit en fons de seda amb metall or, destaca la cridanera combinació de colors amb tons fresa, morats, blaus i marrons. Les fulles del dibuix han estat teixides amb dos tons de verd i un color cru clar que li dóna profunditat i realç al dibuix. Una elecció dels colors en la qual l’equip de treball de Martí Indumentària, Companyia Valenciana de la Seda i la mateixa Sara han treballat de valent fins aconseguir l’efecte desitjat. Un vestit elegant, sobri i al mateix temps alegre i juvenil, respectuós amb el càrrec al qual representa i femení i evocador.

Martin gandia indumentat totem-24
Martin gandia indumentat totem-24
Martin gandia indumentat totem-24
Martin gandia indumentat totem-24
Martin gandia indumentat totem-51

Destaquen les cintes que rematen el vestit del mateix to que el fons, buscant l’harmonia al conjunt i les sinagües fetes a mà que són el model «Ana» de la firma Margarita Vercher. Les manteletes que Sara llueix són un conjunt brodat en cadeneta en fil daurat sobre una base de tul suís. S’alternen lluentons de metall de dos proporcions diferents, un dels quals és diminut, els coneguts com de palmito. L’encaix de les mànegues han estat adquirides a un antiquari.

Les sabates són el model ‘Copete’ fetes a mida de Trinidad Meléndez de Mislata.

Martin gandia indumentat totem-23
Martin gandia indumentat totem-23
Martin gandia indumentat totem-23

Els adreços són de José Bonora fets especialment per a Sara, són de balcó amb arracades de doble balconada amb final en llàgrima d’una perla. El collar i polsera en malla de set vies xapat en or amb perla cultivada.

El somni de Sara Sanvíctor es vesteix en Martí Indumentària

La complicitat entre Juan Martí i Sara Sanvíctor és evident; van ser Fallera Major i President de la mateixa Falla junts, són amics. Han format un tàndem perfecte des que el passat mes de maig va ser nomenada Fallera Major de Gandia.

Martí Indumentària ja havia sigut l’autor d’un vestit de Sara quan l’any passat va acomiadar-se del seu càrrec de Reina de la Falla el Prado, així com va confeccionar un altre vestit de còctel que la jove va lluir quan encara no sospitava la sorpresa que li esperava al futur. A la presentació Juan va estar pendent de cada detall.

gandia y marti
gandia 5
gandia 5
gandia
FM gANDIA

Sara ha confiat en la firma per la confecció dels vestits que lluirà al llarg del seu regnat.

Són més d’un centenar d’actes i hem passat llargues hores estudiant les seues necessitats, el moment més adequat per estrenar cada trage nou, quin és l’estil més adient per a cada u o les possibles combinacions entre ells. Tot ha estat cuidat fins a l’últim detall, ens assegura Juan Martí.

Martin gandia indumentat totem-46
La complicitat entre Sara i Juan va més enllà de les paraules.

Una confiança que ompli de seguritat a Sara que també es sent molt recolçada per la seua Cort.

Tinc la sort de tindre grans amigues en la Cort i comptar amb el suport de la Junta local, sincerament, no sé com reaccionaré davant els grans reptes que m’esperen, només espere estar a l’altura del meu càrrec i no decebre ningú, ens diu una emocionada Sara.

Per davant encara molts reptes i moltes il.lusions per estrenar. Sens dubte este vestit, amb el qual també assistirà a l’Ofrena, marcarà el seu regnat, però no serà l´última sorpresa que eixirà per a Sara dels tallers de Martí Indumentària que també confeccionarà l’esperat trage per a la Crida entre molts altres, una combinació de la només ens confirmen que serà de nou una aposta arriscada i cent per cent Martí Indumentària.

Junt amb el vestit oficial, Sara ja ha estrenat altre vestit per a la seua primera visita externa a Dénia, en la presentació de les seues Falleres Majors. Un damasc en color «camamilla» i trama beige amb el dibuix «Alicia», de Compañía valenciana de la Seda.

el manzanilla de Gandia

La casa Martí Indumentària amb tan sols any i mig de vida s’enfronta al repte de compartir el somni de la màxima representant de la festa a la ciutat Ducal. Un llarg camí que indumentarista i Fallera Major pensen recórrer de la mà.

Martin gandia indumentat totem-45
FM gANDIA
FM gANDIA
Martin gandia indumentat totem-44

Fotos: Totem Audiovisuales per a Indumentat, Compañía Valenciana de la Seda i Martí Indumentària.

 

Previous post

Nuria Díaz i Sara Ruiz viuen la seua Exaltació com a Falleres Majors de Sedaví 2018

Next post

Lourdes Burgos i Aitana Carbó proclamades Falleres Majors d'Alzira 2018