Com una última prova. D’aquesta manera han viscut les 144 candidates l’assaig general a la Fonteta a poques hores d’una de les vetlades més emotives del calendari faller: la nit en la qual coneixerem la Cort de la Fallera Major i Fallera Major Infantil de València 2017.

Una última prova en la qual el jurat ha demanat a les candidates anar vestides de valencianes i amb característic pentinat dels tres monyos, la qual cosa han respectat la major part de les candidates. Un pentinat que habitualment s’acompanya del vestit conegut com de cintes, tot i que moltes de les xiques ho han acompanyat amb vestits del XVIII o a l’antiga. Uns vestits que han omplit de color un escenari acostumat els últims anys a viure aquest últim assaig amb les xiques vestides només amb els cancans de la seua indumentària.

falleras-fonteta-indumentat-2

Atents a cada detall un jurat que assegura que encara no ho té gens clar i que fins dissabte qualsevol cosa és possible.

falleras-fonteta-indumentat-14
El jurat atent a cada detall.

La Fonteta a poc a poc es prepara per a la festa fallera de dissabte: últimes proves de so, assajos de les coreografies i repàs de guions que coincideixen amb aquesta prova, la més especial per a les candidates, que porten des del mes de juliol somiant amb aquest acte i el seu resultat.

Demà serà el torn d’un assaig ben diferent. Serà la Cort vigent, la d’Alicia Moreno i Sofía Soler, la qual es prepararà  per a l’espectacle de dissabte, uns moments que estaran plens de records i amb sentiments a flor de pell.

Elles, les 26 xiques que s’acomiaden d’un any màgic i les 144 que somien amb ocupar el seu lloc, així com les seues comissions, agrupacions i familiars seran les protagonistes d’una festa plena de color i calor. Però hui, amb les 9000 butaques del pavelló encara buides, es podia sentir el bategar dels 144 cors atents a tots els detalls. Com si vulgueren emmagatzemar per sempre cada minut, conscients de que el temps de somiar per a 118 d’estes joves arriva a la seua fi.

falleras-fonteta-indumentat-11

Però mentre arriba el moment, aquesta vesprada hem pogut compartir una ratet amb unes xiques amb una esperança intacta i una il.lusió prometedora.

falleras-fonteta-indumentat-19
falleras-fonteta-indumentat-17
falleras-fonteta-indumentat-12
falleras-fonteta-indumentat-10
falleras-fonteta-indumentat-7
falleras-fonteta-indumentat-5
falleras-fonteta-indumentat-3
falleras-fonteta-indumentat-9
falleras-fonteta-indumentat-8
falleras-fonteta-indumentat-1

 

Previous post

La Fallera Major d'Algemesí, Belén Girbés, viurà la seua Exaltación el dia 12 de novembre.

Next post

Aquesta és la Cort d'Honor de 2017