L’Ajuntament de València ha encarregat la construcció d’una nova carrossa festiva que a partir de 2018 participarà en la Cavalcada dels Reis d’Orient. Es tracta d’una Bústia Real de grans dimensions que, tal i com ha anunciat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, «a partir d’ara participarà cada any en la Cavalcada  de Reis, sumant-se així al patrimoni material festiu de la ciutat  que ja va créixer l’any passat amb la incorporació de l’Estrela d’Orient«.

Esta nova carrossa, dissenyada per l’artista Ricardo Alcaide,  s’inspira en la màgia i la fantasia pròpia del món infantil i adoptarà una estètica pròxima al Steampunk com ja passara amb l’estrela que l’any passat s’incorporà a la Cavalcada, amb gran acceptació del públic. La base de la seua plataforma serà de dos metres d’ample per cinc de llarg i tindrà una altura de quatre metres i mig. La bústia, acompanyada per dos globus d’estètica retrofuturista, incorporarà  també efectes de llum, so i fum, que interactuaran amb els xiquets quan estos dipositen les seues cartes  dirigides als Reis d’Orient.

1208-bústia-reial-web

En els dies previs a la Cavalcada esta carrossa, capitanejada per la missatgera Caterina i els seus ajudants, recorreran cada any diversos barris i pobles de València «perquè les cartes de tots els xiquets de totes les zones de la ciutat arriben a les mans dels Reis d’Orient«. En este sentit, Fuset ha manifestat que «la voluntat és continuar incrementant i descentralitzant la proposta d’activitats del Nadal a la ciutat, com ja hem fet amb els arbres de llum als districtes i les actuacions dels cors als mercats municipals que detallarem en breu«.

Esta bústia realitzarà les seues parades del 26 de desembre al 4 de gener acompanyada d’animació infantil. Així estarà disponible de matí, de 10:30 a 13:30 hores, els dies 26 (Carrer d’Alboraia), 27 (Mercat de Benicalap), 28 (Plaça de l’Església dels Àngels) i 29 de desembre (Carrer de la Mare de Déu de Lepant, Castellar) i, en gener, els dies 2 (Mercat de Natzaret) i 3 (Plaça del Doctor Berenguer Ferrer). A més, també la podran trobar la vesprada del dia 29 de desembre a la Plaça de Lope de Vega, en horari de 17:00 a 20:00 hores.

El regidor ha avançat també que l’edició de 2018 d’esta Cavalcada presentarà més novetats «en coherència amb l’aposta de l’Ajuntament perquè València i els seus xiquets i xiquetes tinguen la Cavalcada digna que es mereixen» i ha explicat que, com l’any passat, «es realitzarà un especial esforç per dotar-la d’animació perquè siga un espectacle atractiu per a tots els públics» en la nit més màgica de l’any.

Previous post

Sergio Descalzo o el maridaje perfecto con El Farfalar

Next post

Textturas: donde nacen las propuestas más originales para regalar