La vicepresidenta del Govern valencià, Mònica Oltra, ja és oficialment Fallera Major de la seua comissió Ángel del Alcázar-José Maestre, la coneguda Falla «El Cid» a la qual es troba vinculada des de fa molts anys.

Visiblement emocionada ha viscut la seua presentació junt amb la Fallera Major Infantil, Ana Valero, el seu president Rafa Marí i el president infantil, el seu propi fill Emilio Ramírez. El mantenidor de l’acte ha sigut, per vídeo conferència per no poder estar present, el seu germà Juan. Els seus dos fills han sigut els encarregats de portar el coixí i la seua banda. També mitjançant una gravació ha rebut la felicitació del president de la Generalitat, Ximo Puig, entre d’altres sorpreses.

     Mònica- Oltra-fallera-indumentat-cànem

Escola Cànem firma un vestit tradicional per a la Fallera Major Mònica Oltra

Amb la sorpresa de l’encàrrec del disseny i confecció del vestit tradicional valencià de Mònica Oltra fa uns mesos, s’encetava tot un repte per a l’Escola Cànem que després de mesos de treball, recerca i costura ha culminat en la seua estrena a la Presentació de la vicepresidenta del Consell com a Fallera Major.

Des de la primera entrevista que vam realitzar amb ella, quedarem d’acord que el seu vestit de Fallera Major calia que representara de forma acurada els vestits més icònics i representatiu de tots els valencians, model del qual ha derivat el que actualment llueixen les falleres -ens assenyalen a l’Escola Cànem – un vestit què s’ajustara perfectament a la història, dins d’un pressupost ajustat. 

La imatge triada es basa i actualitza partint de les imatges de les dones dels primers concursos de bellesa de les primeres dècades del segle XX. En ells, els teixits amb dissenys clàssics, el pentinat de caragols, la joieria tradicional i el mocador i davantal de tul brodat en fil daurat són presents i característics.

Mònica- Oltra-fallera-indumentat-cànem

 

Un disseny històric de principis del segle XX anomenat Alcázar va ser el dibuix triat, un teixit confeccionat per Artextil en color gris i flors en color roig, rosa i blau, acompanyat d’un cosset amb mànega de farol, el qual també combina amb un gipó de tall tradicional de mànega llarga confeccionat amb vellut de color morat.

El mocador i davantal confeccionats sobre tul de cotó està brodat amb el clàssic disseny de palmes. Pintes de flor d’aigua i joieria també tradicional completen la imatge amb la qual s’ha presentat davant el món faller com a Regina de la seua falla.

Mònica- Oltra-fallera-indumentat-cànem

A Escola Cànem se li ha confeccionat també un segon vestit amb un teixit de color cru i disseny de clavells de tonalitats morades i verdes que combinen també amb el gipó de tall tradicional de vellut morat. Així com una camisa de tall tradicional i un cosset de domàs roig que li permetrà vestir-se com els models habituals en l’Horta de València. Altres peces del seu armari faller han estat arreglades també per a poder-se combinar amb aquestes peces de nova confecció com qualsevol altra Fallera Major.

Vestits amb els quals molt prompte vorem a la màxima representant de la Comissió El Cid adaptar la seua agenda a la de les necessitats de la seua Falla, com qualsevol altra Fallera Major.

Mònica- Oltra-fallera-indumentat-cànem

Fotografías: Pilar Guillot Saiz.

Previous post

Recuerdos en seda para toda la vida

Next post

Carles Ruiz, treinta años peinando falleras