Decidiren que la tenda s’anomenara Il.lusions perquè era el projecte somiat per María Ángeles Quevedo i les seues filles Ana Belén i Marian Dolz durant anys i, en aquests dies de preparació per a les Preseleccions es converteix, precisament, en una autèntica fàbrica d’il.lusions.

Ilusions indumentat totem-21

Per a nosaltres és un orgull viure situacions com la de l’any passat quan les quatre xiques que presentàrem del sector van ser preseleccionades, ens comenten les germanes Dolz.

365 dies després Iratxe Cubells i Sara Aigües reviuen la mateixa il.lusió, la seua comissió, la Falla Rosari – Plaça Calabuig l’any passat va fer doblet amb dues representants a la Cort, Raquel Montero i la xiqueta Rebeca Sánchez, i saben que no serà gens fàcil emular a les seues amigues, tal volta per això tornen on tot començava fa un any, a Il.lusions indumentària valenciana, per tindre la seguretat d’estar perfectes el pròxim dissabte a la Preselecció del seu Sector i envoltades d’experiència i afecte.

Gipons al seu lloc i faldes que necessiten créixer

Sara es vesteix en Il.lusions des que va nàixer, tot i això no deixà de sorprendre el que ha crescut des que estrenara el seu vestit en la seua Presentació com Fallera Major el passat 3 de desembre.

Ilusions indumentat totem

 

És el mateix vestit que ha triat per a la Preselecció del pròxim dissabte, un trage de gala en color roig Lorca amb el dibuix “Bonadero” amb metall or. Un vestit amb el qual sa mare no acabava de vore-la fa un any, però que finalment ha sigut el que ha protagonitzat el seu regnat.

Jo no veia a Sara amb este roig tan intens, però vaig confiar en el criteri de les meues indumentaristes i ara per ara reconec que va ser un encert, no podria imaginar tot el que hem viscut enguany amb altre vestit. A més tinc tota la tranquil.litat del món perquè sé per experiència que fan miracles perquè els trages puguen “créixer” amb ella, ens assegura Rosa, mare de Sara.

Ilusions indumentat totem-4
Ilusions indumentat totem-4
Ilusions indumentat totem-4
Ilusions indumentat totem-4

La complicitat entre Sara i Iratxe s’aprecia en cada detall. I és que Sara des dels tres anys volia ser Fallera Major amb a seua amiga Iratxe, i ésta no va dubtar en repetir en el càrrec pocs anys després de la seua primera ocasió, per a coincidir amb Sara.

Ilusions indumentat totem-34

Hem tingut un Regnat molt llarg, ja que les nostres predecessores van ser triades per a la Cort d’Honor de les Falleres Majors de València i açò va provocar que haguérem de representar a la nostra comissió abans; sort que tot i la sorpresa en Il.lusions ho tingueren tot a temps. La Preselecció serà l’últim acte i no esperem res més. El nostre ha sigut un any ple de sorpreses i al nostre sector som una pinya, sabem que disfrutarem molt este dissabte passe el que passe.

Iratxe no ha crescut, però el gipó no li està tan còmode com en Falles, Mari Ángeles li adverteix entre risses que haurà d’oblidar-se dels gelats fins al pròxim dissabte. Tot i que sap molt bé que la tindrà a la seua disposició per a qualsevol modificació d’última hora.

Ilusions indumentat totem

Lluirà també el seu primer vestit, en este cas del segle, un teixit blau del qual es va enamorar només vore’l. Una tela que li va canviar tota la seua planificació inicial al voltant dels seus vestits de Fallera Major i, novament, va comptar amb la complicitat de les seues indumentaristes.

Ilusions indumentat totem-21
Ilusions indumentat totem-21
Ilusions indumentat totem-21
Ilusions indumentat totem-21
Ilusions indumentat totem-21

Marian i Ana Belén formen part del regnat d’aquestes falleres Majors; elles les van vestir en les seues cases el dia de la Presentació i les ajudaren en l’exposició dels seus vestits: “ens va emocionar la quantitat de gent que va vindre a vore-ls i a dir-nos coses boniques“, dissabte tornaran a acompanyar-las en la seua Preselecció.

Ilusions indumentat totem-21

Mentre decideixen si la falda de Sara hi ha de “créixer” dos o tres centímetres, encara hi ha temps per a un últim consell: “no oblideu dur un bon palmito“. Com sempre en Il.lusions cap detall queda a l’atzar.

Fotos: Totem audiovisuales para Indumentat.

 

Previous post

Las Falleras Mayores 2015 y sus Cortes de Honor colaboran en el escaparate homenaje a la Batalla de Flores de Textturas

Next post

María Jesús Rincón Prieto i Alexia Manzano Muñoz, Falleres Majors de Torrent 2018